آیا شرایط اکنون زندگی ام را خودم انتخاب کردهام؟
نویسنده: یاسین رحمانی
معمولا اگر در مسیر خودشناسی و کار کردن روی خود نبوده باشیم، وقتی چنین سوالی از ما پرسیده شود، سریعا پاسخ میدهیم: نه! و کلی دلیل میآوریم که به این هزاران دلیل من به اجبار شرایط زندگی و… اکنون چنین زندگی ای دارم. یا زمانی که در مورد مسئولیت پذیری ۱۰۰ درصد صحبت شود، سریعا حالت دفاعی به خود میگیریم که اصلا چنین چیزی قابل قبول و پذیرش نیست. به همین منظور باید در مورد انتخاب ها بدانیم.
انتخاب چیست؟
اگر سری به لغت نامه دهخدا بزنیم از لابلای معانی می توانیم به درک بهتری از این موضوع برسیم:
یکی از معانی انتخاب، پسندیدگی و مقبول شدگی میباشد که توجه ما را به خود جلب میکند. ما چیزهایی که مورد قبول ما باشند را انتخاب میکنیم. این انتخاب کردن کاری هست که ما دایم در طول زندگی خود انجام میدهیم. در هر لحظه… ما با انتخاب کردن است که در هر لحظه کارهایمان را انجام میدهیم و زندگی خود را جلو میبریم.
آیا من شرایط زندگی اکنون خود را انتخاب کرده ام؟
این انتخاب کردن و مورد قبول ما واقع شدن ممکن است در هر بازه زمانی از عمر و زندگی ما باشد. ممکن است چیزی در کودکی، نوجوانی و… مورد قبول ما واقع شده که انتخاب کرده ایم و نکته اینجاست که انتخاب خود را فراموش کرده ایم و اکنون دیگر آن چیز را انتخاب نمیکنیم ولی چیزهایی که ما قبلا انتخاب کرده ایم در حافظه بلندمدت ما یا همان ناخودآگاه ما ذخیره شده اند.
به این دلیل که ما لحظه به لحظه زندگی مان خودمان انتخاب میکنیم که چه کاری انجام دهیم، پس زندگی خودمان را نیز خودمان خلق می کنیم.
چند نوع انتخاب داریم؟
ما دو نوع انتخاب داریم.
۱- انتخاب های خودآگاه
۲- انتخاب های ناخودآگاه
مثلا شما امروز تصمیم میگیرید که به باشگاه بروید و ورزش کنید ولی حوصله ندارید! به باشگاه رفتن انتخاب خودآگاه شماست و حوصله نداشتن، انتخاب ناخودآگاه شما. یا کاری را شروع میکنید و پس از یک مدت رها میکنید. شروع آن کار انتخاب شما بوده ولی انجام ندادن آن کار انتخاب ناخودآگاه شما.
از زاویه ای دیگر بخواهیم به این موضوع نگاه کنیم اینگونه است که ما از انتخاب های خودآگاه خود آگاه هستیم و می دانیم که ما خودمان فلان چیز را انتخاب کرده ایم. ولی در انتخاب ناخودآگاه، ما خودمان نمی دانیم که آن چیز را انتخاب کرده ایم.
ما معمولا انتخاب های خودآگاه خود را میپذیریم و مسئولیت آن را نیز میپذیریم. ولی انتخاب های ناخودآگاه را چون به یاد نمی آوریم یا فرایند آن را نمی دانیم نمی پذیریم، برای همین است که زمانی که من در هواپونوپونو از مسئولیت پذیری ۱۰۰ درصد صحبت میکنم خیلی ها نمی توانند بپذیرند. زیرا در مورد انتخاب های ناخودآگاه چیزی نمی دانند.
تاثیر انتخاب های ناخودآگاه در زندگی ما
تمامی شرایط زندگی ما که اکنون داریم به دلیل انتخاب های خودآگاه یا ناخوداگاهی است که از کودکی تا کنون داشته ایم. شاید بگویید که من زندگی سختی داشته ام، کودکی سختی داشته ام، اینکه دیگر انتخاب من نبوده است. در پاسخ باید به شما بگویم که ما خیلی از انسان ها را داریم که در فقط مطلق خانوادگی بوده اند ولی به موفقیت و ثروت بزرگ رسیده اند یا حداقل میشود گفت که خیلی آدم ها را داریم که با اینکه در فقر بوده اند ولی اکنون زندگی قابل قبولی دارند. آنها یک جایی در زندگی شان با تغییر انتخاب هایشان چه به صورت خودآگاه چه ناخودآگاه ، زندگی خود را بهبود داده اند.
ما بسیار عمیق تحت تاثیر انتخاب های ناخودآگاه خودمان قرار داریم و اگر می خواهیم زندگی خود را تغییر دهیم باید که انتخاب های ناخودآگاه خود را تغییر دهیم.
کاری که من در دوره ها انجام میدهم همین است. روی انتخاب های ناخودآگاه خودم و شما کار میکنم و با نگاهی مجدد و درست، آنها را تغییر میدهیم و مجدد انتخاب انجام میدهیم.
در دوره ای مانند دوره ما، روی انتخاب های ناخودآگاه مان در مورد رابطه کار میکنیم.
در دوره ای مانند من با من و شخصیت قدرتمند، روی انتخاب های ناخودآگاه مان در مورد عزت نفس و احترام به خود کار میکنیم.
در دوره ای مانند دوست خوبم پول, روی انتخاب های ناخودآگاه مان در حوزه پول کار میکنیم
و…
برنامه ریزی مجدد ناخودآگاه چیست؟
چه دوره هایی که ما داریم چه کتاب خواندن چه هر جای دیگری، یکی از معیارهای اصلی شما باید این باشد که انتخاب های ناخودآگاه تان را تغییر بدهید که به این فرایند می گوییم: برنامه ریزی مجدد ناخودآگاه. این مهمترین موضوعی است که هر انسانی برای رشد زندگی اش از هر لحاظ باید روی آن کار کند.
مطلب پر محتوا بود خدایا شکرت بخاطر آگاهی🙏🙏
عالی بو.برای برنامه ریزی مجدد ناخودآگاه دقیقا چه کاری باید انجا بدیم؟ همون تغییر باوره؟
👍🌸
با این حوصله نداشتن ناخودآگاه بر روی مسائلی که نیاز به کار بیشتری داره رو چطور میشه حل کرد؟
عالیی بود.
عالی
عالی بود