در این مقاله در مورد پرخاشگری و خصوصاً پرخاشگری شوهر صحبت میکنیم. راهکارهایی رو توضیح میدیم و در آخر پاکسازی پرخاشگری رو در مورد همسر و فرزندان و… توضیح میدیم تا بتونید با هر کسی که این صفت رو داره به درستی رفتار کنید تا بتونید مشکلتون رو حل کنید.
یادمون باشه که جهان آینۀ ماست؛ بنابراین این صفت هم در درون ماست که به خاطر دلایلی فعال شدن و باید حل بشن تا بتونیم از چرخۀ تکرار این موضوع بیرون بیاییم.
تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
پاکسازی پرخاشگری همسر
پرخاشگری به رفتاری میگن که به منظور آسیب رساندن به فرد دیگر، حیوان یا حتی اموال فیزیکی انجام میشه. این رفتار میتونه بهصورت جسمانی، زبانی یا روانی باشه و شامل اعمالی مانند فریاد زدن، فحاشی کردن، ضرب و شتم، یا تخریب اموال میشه.
پرخاشگری میتونه ناشی از عوامل مختلفی مانند خشم، ناامیدی، یا فشارهای روانی باشه و در صورت عدم کنترل، به خشونت و آسیبهای جدی منجر میشه.
در نتیجه برای رفتار مناسب و داشتن یک رابطۀ باکیفیت با همسر چه خانم باشه و چه اقا فرقی نمیکنه. باید چندین راهکار و روش بلد باشید تا بتونید با کمک گرفتن از این روشها مشکلتون رو حل کنید.
اگه شدت پرخاشگری زیاده و نمیتونید تحمل کنید بهتره از مشاور متخصص کمک بگیرید. در کنار کمک گرفتن از متخصصان این راهکارها رو هم انجام بدید تا زودتر و بهتر به نتیجه برسید.
تغییر درونی و پذیرش
در بسیار مواقع ما فکر میکنیم که میتونیم همسرمون رو تغییر بدیم و از شدت پرخاشگریش کم کنیم. در صورتی که در ابتدا باید بپذیریم که یک مشکلی در زندگی ما هست که ما رو اذیت میکنه.
بعد از پذیرش اون مشکل و مسئولیت پذیری برای حل کردن مشکل، میتونید اقدامات دیگهای هم انجام بدید که در ادامه توضیح میدیم. وقتی که بپذیریم مشکل در درون ماست میتونیم مدیریت کنیم. در این مواقع دیگه حرص نمیخوریم که چرا نمیتونیم دیگران رو تغییر بدیم. چون فهمیدیم که تغییر باید درونی باشه و نه بیرونی.
گوش کردن به صحبتهای همسر
گوش کنید نه اینکه بشنوید. وقتی که گوش میکتیذ جون همراه با درک احساسات طرف مقابل هست، باعث میشه تا احساس همدردی به وجود بیاد. این کار به کاهش درگیری و مشکلات کمک میکنه. برای اینکه بتونید شنوندۀ خوبی باشید لازمه که در ابتدا آرامشتون رو حفظ کنید.
با آرامش میشه به هر دستاوردی رسید. یادتون باشه که در زمان مناسب انتقاد کنید و حرفتون رو بزنید. وقتی که همسر یا شخص مقابلتون عصبانی هست و پرخاشگری میکنه اصلاً زمان مناسبی برای اعتراض نیست. چون اون نمیشنوه و فقط انرژی شما کم میشه.
تعیین خط قرمز
بهصورت کاملاً روشن و شفاف خط قرمزهاتون رو تعیین کنید. در هیچ شرایطی خودتون خط قرمزها رو نشکنید. به همسرتون بگید که چه رفتارهایی برای شما قابل قبول نیست و چه انتظاراتی دارید. همچنین به خط قرمزهای طرف مقابلتون هم احترام بگذارید.
در این مورد اگه مسئلهای به وجود اومد حتما قبل از بروز مشکل به دنبال راه حل باشید.
چه عواملی باعث پرخاشگری میشه
عوامل زیستی
مثل ژنتیک یا همون برنامهها و دیتاهایی که از کودکی به ارث میرسن و باعث بروز مشکلاتی میشن. در تکنیک هواپونوپونو این موضوع رو کاملاً توضیح دادیم. برای اطلاعات بیشتر پیشنهاد میکنم این مقالات رو گوش کنید.
آموزش هواپونوپونو: با این فایل صوتی یاد بگیرید و به سادگی ذهن و فکرتون رو آروم کنید
پادکست شرحی بر عبارت پنجم و مفاهیم پیشرفته هواوپونوپونو
عوامل روانشناختی
مثل افسردگی، اضطراب، خشم و عدم عزت نفس و عدم اعتماد به نفس
در مورد هر کدوم از این عوامل هم پادکستهای زیادی هست و هم مقالات بسیار مهم. در همین سایت میتونید کلمۀ مورد نظرتون مثلا افسردگی رو جستجو کنید و پادکستها و مقالات مرتبط رو ببینید و مطالعه کنید.
همچنین دورهها و فایلهای آموزشی هم در این مورد هست که میتونید تهیه کنید و تمریناتش رو انجام بدید.
عوامل محیطی
تجربیاتی که از کودکی دریافت کردیم
دیتاها یا دادههایی که از کودکی، جنینی و نوزادی همراه ما هست و باعث میشه تا گاهی رفتارهایی داشته باشیم که دلیلش مشخص نیست. برای رهایی از این مشکلات و برای اینکه بتونیم خودمون یا دیگرانی که چنین مشکلاتی رو دارند درمان کنیم راهکارهای بسیار وجود داره که در ادامه توضیح میدیم.
راهکار برای حل مشکل پرخاشگری
مدیریت خشم: یادگیری تکنیکهای مدیریت خشم مانند تنفس عمیق، مدیتیشن و تمرینات آرامشبخش میتونه به کاهش پرخاشگری کمک کنه.
خودآگاهی: شناخت و درک احساسات خودتون و دیگران و تلاش برای شناسایی عواملی که باعث پرخاشگری میشن، میتونه به شما کمک کنه تا بهتر با این احساسات مقابله کنین.
ورزش منظم: فعالیتهای بدنی منظم میتونه به کاهش استرس و افزایش احساسات مثبت کمک کنه.
تغییر الگوهای فکری: تلاش برای تغییر الگوهای فکری منفی و جایگزینی آنها با افکار مثبت و سازنده میتونه به کاهش پرخاشگری کمک کنه.
معاشرت درست و سازنده
یادگیری مهارتهای ارتباطی مؤثر میتونه بهتون کمک کنه تا بهتر با دیگران ارتباط برقرار کنید و از بروز تنشها جلوگیری کنین. ارتباط با دیگران یک مهارت هست که باید یاد بگیریم تا بتونیم با دیگران معاشرت کنیم و در روابطمون رفتارمون رو تنظیم کنیم.
خودآگاهی
اولین قدم، شناخت و پذیرش این است که بپذیریم ما از رفتار دیگران چه احساسی داریم. البته اگه نتونیم احسامون رو تشخیص بدیم اشکالی نداره همین که بدونیم در ما یک احساسی فعال شده و ما رو تخت تأثیر قرار داره عالیه.
چه تکنیکهایی برای برخورد با پرخاشگری وجود داره؟
در ابتدا باید بتونیم آرامش خودمون رو حفظ کنیم تا بتونیم اقدامات بعدی رو انجام بدیم.
تنفس عمیق
وقتی که بابت پرخاشگری یا هر رفتار منفی دیگهای احساس منفی در شما فعال شد، چند نفس عمیق بکشید. این کار به شما کمک میکند تا آرام شوید و بهتر بتوانید وضعیت رو مدیریت کنید.
مراقبه و یوگا و ورزشهای تنفسی
این تکنیک برای تمام روز هست و باعث میشه تا بتونید در مواقعی که دچار تنش میشید آرامشتون رو حفظ کنید.
تفکر مثبت
سعی کنید افکار منفی رو با افکار مثبت جایگزین کنید. به جای تمرکز بر مشکلات، به راهحلها فکر کنید. دیگران رو قضاوت نکنید. ما نمیدونیم که اون شخص چه گذشتهای داشته و چه دیتاهایی داره؛ بنابراین به چای اینکه قضاوت کنیم و بخواهیم واکنشی برخورد کنیم آرامشمون رو حفظ کنیم. به چیزهای مثبت فکر کنیم تا گفتگوهای ذهنیمون کم بشه و بتونیم شهود رو دریافت کنیم.
عبارات تأکیدی برای حل مشکل پرخاشگری
در طول روز برای هر مشکلی میتونید هم از تکنیک شکرگزاری استفاده کنید و هم عبارات تأکیدی مثبت بگید تا در ذهنتون نهادینه بشه. در اینجا برای نمونه چند عبارات تأکیدی رو اوردیم. هم میتونید از این عبارات استفاده کنید و هم با کمک این فرمول عبارات تأکیدی خودتون رو بنویسید.
من قدرت کنترل احساساتم رو دارم
من آرامش و صلح درونی دارم
اطرافیان من آرام و صبور هستند
من انتخاب میکنم که با آرامش به چالشها پاسخ دهم
من از هر موقعیتی با آرامش عبور میکنم
همه چیز به نفع من است
من به خودم اجازه میدهم که آرام باشم
شمارش معکوس
از 10 تا 1 بشمارید و اگر واقعاً عصبانی هستید، از 100 تا 1 شروع کنید. این کار به شما کمک میکند تا ضربان قلبتان کاهش پیدا کنه و بتونید روی اعصابتون مسلط بشید. در نتیجه پرخاشگری دیگران کمتر شما رو اذیت میکنه.
نوشتن احساسات نسبت به پرخاشگری و هر حس منفی که دارید
احساساتتون رو روی کاغذ بنویسید. این کار میتونه به شما کمک کنه تا احساساتی که دارید رو بهتر درک کنید و بشناسید. در نتیجه برای حل مشکلتون اگاهانهتر اقدام میکنید.
تغییر محیط
اگر در محیطی هستید که باعث خشم شما میشه، سعی کنید آن محیط رو ترک کنید و به مکانی آرامتری برید.
کتابهای مفید در زمینه مدیریت خشم و پرخاشگری
مدیریت خشم – دویل جنتری
این کتاب توسط دویل جنتری، روانپزشک بالینی و مدیر انستیتوی زندگی بدون خشم، نوشته شده. جنتری در این کتاب به بررسی علل خشم و پرخاشگری و راهکارهای مدیریت آن میپردازد. با استفاده از تجربیات شخصی و حرفهای خود، تمرینها و تکنیکهایی رو ارائه میده که به خوانندگان کمک میکنه، خشم خود رو کنترل و مدیریت کنن.
کنترل خشم – جودی دایر
این کتاب توسط جودی دایر نوشته شده و به فارسی ترجمه شده. دایر در این کتاب به شما میآموزد که چگونه در شرایط مختلف خشم خود رو مدیریت و کنترل کنید. با ارائه مثالهای متعدد و تکنیکهای مفید، کمک میکنه تا خشمتون رو به روشی سازنده مدیریت کنن و از اثرات منفی آن بر زندگی خود جلوگیری کنن.
برای عمیقتر شدن موضوع حل مشکل پرخاشگری محصولات زیر رو بهتون پیشنهاد میکنم
دورۀ آوای صلح (شفای رابطه با تکنیک هواپونوپونوپو) (597 هزار تومان)
وقتی که توی دلمون آرامش داشته باشیم به صلح عمیق درونی با خودش داشته باشه، خیلی از مشکلاتی که ممکنه روحیهشو خراب کنه، حل میشن. با صلح درونی به این دستاوردها میرسیم. افزایش رضایت از زندگی، کاهش اضطراب و افسردگی، خواب بهتر، رابطههای خوب و عالی و نظارهگر بودن راحتتر نسبت به افکار و تمرکز بهتر
دورۀ من با من (عزت نفس پایه) (227 هزار تومان)
شرکت در این دوره برای همه افراد یک نیاز ضروری هست. چون ریشه تمام مشکلات عدم عزت نفس و کلید همه مشکلات داشتن عزت نفس است. به همین خاطر ما بهای این دوره رو بسیار اندک و ناچیز در نظر گرفتیم تا همه بتونن استفاده کنن و یک زندگی زیبا رو تجربه کنن
فایل آموزش سریع شناخت سایهها (125 هزار تومان)
کشف سایهها و نیمه تاریک وجود بسیار مهم هست. خیلی از مشکلات ما به خاطر سایههای پنهانی است که در ضمیر ناخودآگاه ما ثبتشدهاند و زندگی ما را خلق میکنند. در این فایل آموزشی تمام این موارد رو یاد میگیریم و میتونیم با حل کردن مشکلاتمون یک زندگی ایدهآلی را برای خودمون رقم بزنیم
متاسفم لطفا مراببخش سپاسگزارم دوست دارم 🙏❤️💐
خدابا بابت این آگاهی سپاسگزارم ❤️👍🏽❤️
سپاس