در این مقاله میخواهیم راجع به تکنیک رهاسازی از احساسات صحبت کنیم. موضوعی که در دورۀ راه درون بهش پرداختیم.
برای اینکه بتونید از این تکنیک قدرتمند استفاده کنید باید جسم آگاهی رو بلد باشید. در دورۀ راه درون جسم آگاهی رو کاملاً یاد گرفتید و در بسیاری از مقالات و پادکستها هم توضیحاتی راجع به این موضوع داده شده.
دستهبندی و تقسیم احساسات
احساسات ما به دو دسته تقسیم میشن. احساسات بازدارنده و سازنده. گاهی ما احساسات منفی و بازدارنده رو سرکوب یا انکار میکنیم و گاهی هم احساسات سازنده و مثبت رو. دلیل این کار رفتار و نوع برخورد یا نوع نگاهی هست که دیگران به ما دادند و باعث شده تا چنین رفتاری رو با خودمون داشته باشیم.
مثلاً کودکی که شاد هست و جنب و جوش داره کار کاملاً طبیعی انجام میده چون اقتضای سنش هست که بدو بدو کنه و مدام در تلاش باشه؛ اما پدر و مادر چون حوصله ندارن و یا مشغله کاریشون زیاده مدام به کودکشون میگن ساکت باش و یک جا بشین. در نتیجه این حس مثبت که شادی و فعالیت مناسب هست سرکوب میشه.
در مورد سایر احساسات هم به همین صورت. عبارت مرد که گریه نمیکنه برای پسر بچهها هم نمونۀ دیگه از احساسات سرکوب شده یا انکار شده هست که بزرگترها به کودک انتقال میدن و در بزرگسالی مشکلاتی رو به وجود میارن.
بنابراین برای رهایی از احساسات ابتدا باید بشناسیم که چه احساساتی در ما وجود داره و مورد دیگهاینکه اون احساس مثبت و سازنده هست یا منفی و بازدارنده.
در مرحلۀ بعد باید بدونیم که کدوم احساس رو سرکوب کردیم یا انکار میکنیم و کدوم احساس رو پذیرفتیم و قبول داریم.
ما احساساتمون نیستیم
هر یک از احساسات ما مثل یک انسان هست که در درون ما زندگی میکنه. زمانی که ما ناراحت هستیم مثل این هست که یک انسانی که ناراحته در درون ما هست و به ما فرمان میده که چه کاری انجام بدیم و یا چه کاری رو انجام ندیم. همینطور سایر احساسات. اگه ما احساسمون بودیم پس چرا موقعی که خوشحال هستیم اثری از غم و ناامیدی نیست. اون احساسات و یا سایر احساسات در هنگام خوشحالی و شادی کجا میرن؟
روش دیگه برای اینکه بتونیم متوجه بشیم که ما احساسمون نیستیم و از احساساتمون رها بشیم این هست که در جایگاه قدرت و نظارهگری قرار بگیریم و به درون خودمون نگاه کنیم و احساسمون رو ببینیم. به این ترتیب متوجه میشیم که تمام احساسات در درون ما هست و ما احساسمون نیستیم.
رهایی از احساس
برای اینکه بتونیم از احساسی رها بشیم مهمترین کار این هست که خودمون و احساسمون رو یکی ندونیم. زمانی که ما خودمون رو احساسمون بدونیم، نمیتونیم رها بشیم. تعریفی که ما از خودمون داریم باید فراتر از احساس و جسم و … باشه. چون ما نه جسممون هستیم و نه افکار و احساساتمون. ما روح الهی و آگاهی هستیم.
تمام احساسات ما در ضمیر ناخودآگاه یا ذهن قرار داره. به ضمیر ناخودآگاه کودک درون هم میگن. در نتیجه مدیریت و کنترل احساسات ما به عهدۀ کودک درونمون هست. کودک درون ما اگه سالم و با نشاط باشه احساسات درست رو تجربه میکنیم و اگه بیمار و ناشاد باشه مدام افکار و احساسات اشتباه به سراغمون میاد که باعث بروز مشکلاتی میشه.
در مرحلۀ بعد یعنی وقتی که خودمون رو احساسمون نمیدونیم دیگه بابت کارهایی که انجام میدیم یا در گذشته انجام دادیم خودمون رو سرزنش نمیکنیم. همینطور بابت تمام قضاوتهایی که میشیم یا خودمون رو قضاوت میکردیم ملامت نمیکنیم. به عبارتی به پذیرش 100 درصدی میرسیم.
خودمون رو همینطوری که هستیم دوست داریم و میپذیریم و چون دوست داریم برای بهبود و رشدمون تلاش میکنیم و از کسانی که میتونن کمکمون کنن مثل مدرس مهارت زندگی و کتابهای فاخر و مفید و… کمک میگیریم و استفاده میکنیم. در این صورت هست که کودک درون احساس امنیت میکنه و میتونه خودش رو بینقاب نشون بده و ظاهر بشه.
کودک درون و حس رهایی
همۀ ما بارها تجربه کردیم چه در مواقعی که میخواهیم بهمون کمک کنن و چه زمانهایی که میخواهیم به کسی کمک کنیم نیاز داریم که حقیقت رو بدونیم؛ یعنی بینقاب باشیم. فقط در این صورت هست که میشه درست کمک کرد و دست کسی رو گرفت.
کودک درون هم زمانی بهبود پیدا میکنه و حالش خوب میشه که بینقاب باشه. موقعی بینقاب هست که حس امنیت داشته باشه و وقتی میتونه این احساس رو تجربه کنه که ما به عنوان والد درون سرزنشش نکنیم و اون رو همون جوری که هست بپذیریم.
وقتی تمام راهها رو بررسی میکنیم به پذیرش خودمون میرسیم و اینکه دوست داشتن خودمون به همون شکلی که هستیم یک ارزش هست که باید همیشه لحاظ بشه. همیشه و همواره عشق به خود باید در اولویت باشه و این عشق بدون هیچ قید و شرطی باشه.
تنها از این راه و مسیر هست که میتونیم به دستاوردهای عمیق و باارزش دیگهای برسیم. شاید تنها راهی که ما رو به تمام مقاصد و اهدافمون میرسونه راه عشق باشه و تمام عشقها از عشق به خود سرچشمه میگیره؛ بنابراین دوست داشتن خودمون که یکی از 4 ذکر هواپونوپونو هم هست به این موضوع مهم اشاره داره.
تکنیک رهاسازی از احساسات
برای این تکنیک باید به تمام احساساتی که داریم توجه کنیم؛ یعنی الان در حال حاضر چه احساسی دارید به اون احساستون توجه کنید. برای اینکه بتونید از این تکنیک به درستی استفاده کنید باید بسیار تمرین کنید. اگه یادتون رفت هیچ اشکالی نداره و هر زمانی که به یادتون اومد انجام بدید یا ادامه تمرین رو داشته باشید.
البته میتونید از احساسات منفی شروع کنید یعنی هر احساس منفی که باعث میشه تا اذیت بشید و نتونید اون احساس رو به درستی مدیریت کنید؛ بنابراین به این موضوع توجه کنید که الان در حال حاضر چه احساسی شما رو اذیت میکنه؟
مثلاً احساس ترس یا ناامیدی دارید. یا هر احساس دیگهای. ممکن هست که ندونید چه احساسی دارید. اشکالی نداره و به اون احساسی که دارید و بابتش ناراحت و اذیت هستید توجه کنید.
مرحلۀ بعد
در مرحلۀ بعد چشمانتون رو ببندید و چند نفس عمیق بکشید. دم از بینی و بازدم از دهان. سپس به احساستون توجه کنید و بهش بگید تو کاملاً رها و آزادی. میتونی بری و از درون من رها بشی. با هر جملهای که راحت هستید این مفاهیم رو بگید. برای اینکار خوب هست که جای اون احساس رو در درونتون حس کنید تا وقتی رها میشه و از درونتون بیرون میره متوجه بشید.
مثلاً اگه حس خشم دارید ممکنه احساس خشم رو در چشمتون یا قلبتون یا گلوتون یا مشتتون احساس کنید. این موضوع که چه احساسی رو در کجای بدنتون احساس میکنید کاملاً به خودتون مربوط هست و ثابت نیست. البته معمولاً خشم در یکی از این 4 عضو هست اما اگه در جای دیگهای تجربه کردید به این معنا نیست که اشتباه کردید. این مثالی هست که بهتر بتونید درک کنید.
در مرحلۀ بعد وقتی که میگید تو رها هستی، این حس رو داشته باشید که اون احساس منفی از بدنتون خارج شده مثلاً پرواز کرده و یا هر چیز دیگهای فقط درک کنید که رفته و دیگه در درون شما نیست.
نکتۀ مهم
وقتی احساس خشم بابت قضاوت رو رها میکنیم، فقط اون خشم رها میشه و مثلاً خشمی که ما از دوستمون داریم رها نمیشه. البته قدرت و مقاومتش کم میشه ولی برای رهایی کامل بهتر هست که در هر لحظه که هر احساسی رو داریم این تکنیک قدرتمند رو انجام بدیم؛ بنابراین ناامید نشید که چرا من که خشم رو رها کردم، دوباره خشمگین شدم.
به این ترتیب تمام احساسات سرکوب شده یا انکار شده فعال میشن و رها میشن.
قدرت در سادگی هست
تمام تکنیکهایی که توضیح میدیم کاملاً ساده هستند اما بسیار قدرتمند و مؤثر هستند. تمام تکنیکها از مدرسان معنوی دنیا هم به همین صورت هستند. 4 جملۀ هواپونوپونو هم به همین صورت هستند. بسیار ساده اما بسیار قدرتمند هستند؛ بنابراین به ظاهر سادۀ تکنیکها توجه نکنید امتحان کنید و حتماً معجزاتش رو میبینید که چقدر درست و اصولی کار میکنه و نتیجه میده.
این تکنیک در مورد بخشش دیگران هم بسیار مؤثر هست. به این ترتیب که به اون شخص فکر میکنید و احساسی که نسبت به اون شخص دارید فعال میشه و بعد اون احساس رو از درونتون آزاد و رها کنید. ممکنه با یک بار انجام دادن اون احساس رها نشه چندین بار انجام بدید تا کاملاً به نتیجه برسید. دادهها و دیتاهای ذهن ما بسیار هستند و نیاز به تمرین و تکرار داریم تا کاملاً انجام بشه و رهاسازی انجام بشه.
برای عمیقتر شدن موضوع
دورۀ راه درون (آموزش مراقبه)
در این دوره قوانین، فرمولها و چارچوبهایی وجود داره که بهتون آموزش داده میشه تا بتونین به دانش بینهایت الهی وصل بشین و این قابلیت رو پیدا کنین که در دل طوفانها همچنان آرام باشین و با آرامش و عشق الهی مسیر زندگیتون رو طی کنین و در این صورت میتونین مشکل و چالشی که براتون به وجود اومده رو به خوبی و درستی حل کنین.
کارگاه خروج (رهایی از عادات ناپسند)
برخی از ما به خاطر یکسری از عادتهای بد اذیت میشیم بنابراین به دنبال آموزش ترک عادت بد میگردیم. این کارگاه آنلاین که توی تلگرام برگزار میشه یه دوره فوقالعاده قدرتمند برای رهایی از عادتهای آسیبزننده هست.
کارگاه آنلاین خروج ( راه اسان ترک عادت)
فایل آموزش سریع کشف سایهها
دنیای درون ما دنیای بیرون ما رو میسازه؛ بنابراین اگه میخواهیم که دنیا و زندگی خوبی رو در کنار دیگران و جامعه تجربه کنیم باید درونمون رو آباد کنیم. درون ما زمانی آباد میشه که بشناسیمش. همین شناخت درون یعنی خودشناسی که در این فایل کاملاً میآموزید.
ممنونم حس خوبی میده این تکنیک.
متشکرم
من احساساتم نیستم ، من افکارم نیستم ….. من روح الهی هستم…
زیبا😍😍
باید هر روز رو دوست داشتن خودمون کار کنیم و این راه بی پایان رو ادامه بدیم…
باید هر روز یه دفتر برداشت و یادداشت کرد از مطالب عالی و نغزتون استاد
تنها از این راه و مسیر هست که میتونیم به دستاوردهای عمیق و باارزش دیگهای برسیم. شاید تنها راهی که ما رو به تمام مقاصد و اهدافمون میرسونه راه عشق باشه و تمام عشقها از عشق به خود سرچشمه میگیره؛ بنابراین دوست داشتن خودمون که یکی از 4 ذکر هواپونوپونو هم هست به این موضوع مهم اشاره داره…
کودک درون هم زمانی بهبود پیدا میکنه و حالش خوب میشه که بینقاب باشه. موقعی بینقاب هست که حس امنیت داشته باشه و وقتی میتونه این احساس رو تجربه کنه که ما به عنوان والد درون سرزنشش نکنیم و اون رو همون جوری که هست بپذیریم.
این نکته طلایی رو تاحالا چایی ندیده بودم، مثل بچه های که تا حس امنیت نداشته باشه تو مهمونی و بترسه که دعواش میکنن یه گوشه میشینه و خودشو ابراز نمیکنه….
ممنون از وقتی که گذاشتین….
تاثبرات موثری ازش دیدم…♡♡♡
کاش راجع به ای اف تی هم صحبت کنید استاد جان
یکی دیگه از تکنیک ها، تکنیک ای اف تی هست که دکتر جو ویتالی هم خیلی قبول دارن
تکنیک های فوق العاده ای بودن…
مقاله عالی ای بود. ممنون از شما
بسیار عالی
بسيار عالي بود. متشكرم
چه تكنيك جالبي گفته شده🌺
سپاسگزارم از شما 👏👏🥰
خیلی عالی بود وکاربردی
مطلب جالب و بسیار کاربردی در زندگی روزمره بود سپاس
احساسات زبان کودک درون هستند!
هر مقاله تون مثل یک دوره کامل و ارزشمنده
عالی و بی نظیر هستید
بسیار عالی ممنون
چقدر خوب بود همین دو ماه پیش هر روز موقع انجام پایان نامه ام امکان این وجود داشت که به آموزشهای خریداری شده گوش کنم، و حسابی لذت می بردم و محظوظ میشدم از یاد گرفتن تکنیک ها و شنیدن صحبتهای استاد رحمانی.
الان که آخرای کارمه و باید جمعش کنم متأسفانه یه جورایی احساس میکنم تحت فشارم و خیلی احساس رهایی ذهن ندارم برای همزمان گوش کردن به فایلها و انجام کارم. امیدوارم باز اون حس رهایی و لذت از چیزهای ساده مثل شنیدن یه فایل آموزشی برگرده.
سپاسگزارم
عالی و کاربردی 👌 سپاس فراوان
🌺🌿🌺🌿🌺
بسیار عالی
تنها راهی که مارو به اهداف و مقاصدمون میرسونه عشق به خود هست