.ِدر این مقاله میخواهیم راجع به غر زدن صحبت کنیم. مشکلی که برخی از شما عزیزان پرسیده بودید این بود که همسرم یا مادرم مدام غر میزنند و از من ایراد میگیرند. چه کار باید بکنم و آیا با پاکسازی میشه این مشکل رو حل کرد؟
برای هر مشکلی حتما راه چارهای هست و با صبر و تأمل و البته آگاهی و بینش میشه به تمام مشکلات پیروز شد.
تا انتهای مقاله با ما همراه باشید
چرا بعضی از افراد غر میزنند؟
افرادی که مدام غر میزنند، از شرایطی که دارند ناراضی هستند و با غر زدنِ به دیگران ابراز میکنند. یکی از دلایلی که باعث میشه تا نتونیم مسئولیت پذیری صد درصد داشته باشیم غرزدن هست. وقتی که دائما غر میزنیم و گله و شکایت میکنیم یعنی خودمون رو قربانی شرایط میدونیم.
قدرت انتخاب و اختیاری که داریم و باعث میشه تا بتونیم خلق کنیم رو نمیبینیم و به همین دلیل خودمون رو ضعیف و قربانی میدونیم؛ بنابراین دائما غر میزنیم و گله و شکایت میکنیم. به جای اینکه قدم برداریم و اوضاع رو اونجوری که میخواهیم بکنیم، گله میکنیم و با قربانی نشون دادن خودمون سعی میکنیم تا دیگران کاری برای ما انجام بدن.
غر زدن میتواند دلایل مختلفی داشته باشد و معمولاً به عنوان یک روش برای تخلیه روانی و بیان نارضایتیها استفاده میشه.
در اینجا چند دلیل اصلی برای غر زدنِ مداوم آورده شده است:
نیاز به توجه
- برخی از افراد غر میزنند و سعی میکنند که بهاینترتیب توجه دیگران را جلب کنند. شاید خلاء عاطفی دارند و یا مشکلات دیگهای اما به نظر این افراد اگه غر بزنند و گله کنن، میتونن راهی پیدا کنند که دیگران کمکشون کنند . به عبارتی بهاینترتیباین افراد با کارهایی که میکنن مرکز توجه میشن و دیگران به مشکلات و ناراحتیهایی که دارن، اهمیت میدن.
این موضوع باز هم برمیگرده به مسئولیت پذیری صد در صد. اگر ما خودمون را مسئول تمام اتفاقات زندگیمون بدونیم و بدونیم که فقط خودمون هستیم که میتونیم ناجی خودمون باشیم و خودمون رو از مشکلات بیرون بکشیم دیگه نیاز به توجه دیگران هم نداریم.
ضعف درونی
بعضی از افراد به خاطر ضعفی که روی مدیریت دارند و نمیتونن اوضاع و شرایط رو مدیریت کنند مدام غر میزنند تا به این وسیله دیگران به حرفشون گوش بدن و بهاینترتیب بتونن اوضاع و شرایط رو مدیریت کنن. در صورتی که یک مدیر لایق میدونه که چه جوری باید مشکلات رو حل کنه و اوضاع را بهبود بده.
غر زدن چه تأثیری روی سلامت روان افراد میگذاره
تأثیر منفی روی روابط
وقتی مدام غر میزنید باعث میشه تا روابط شما و دیگران تحت تأثیر قرار بگیره و دیگران از شما دوری کنند و عاملی میشه برای اینکه تنها بمونید. یادمون باشه که انسان یک موجود اجتماعی هست و نیاز داره که در معاشرت با دیگران باشد.
فردی که غر زدن رو انتخاب میکنه باید بدونه که در کوتاه مدت اطرافیانش رو از دست میده و مجبور میشه که تنها بمونه. اگر هم با کسی معاشرت کنه چون مدام در حال غر زدن هست مدت دوستی و رابطه خیلی کوتاه میشه و در نهایت به تنهایی ختم میشه. این دوستیهای کوتاه مدت و متعدد عوارض جبران ناپذیری رو بر سلامت روان افراد داره.
عدم تمرکز
وقتی که ما مدام در حال غر غر کردن هستیم. چون به همه چیز توجه میکنیم و مدام در حال این هستیم که مشکلات رو ببینیم تا بتونیم به وسیله غر زدن مشکلات رو بازگو کنیم. نمیتونیم رو اون کار و هدفی که داریم تمرکز کنیم.
حتی اگه در مورد یک موضوع هم غر بزنیم چون به جنبههای منفی توجه کردیم و نکات مثبت رو ندیدیم، نمیتونیم کارها و وظایفی که داریم رو به درستی و خوبی انجام بدیم. در نتیجه با مشکلات و نارضایتیهایی مواجه میشیم که باعث میشن تا دلیل دیگهای برای گله و شکایت به وجود بیاد.
راهکار این هست که به جای غر زدن به حل مسئله توجه کنیم.
تضعیف روحیه
چند لحظه تصور کنید که در یک محیطی هستید که یک نفر مدام غر میزنه. این کار باعث میشه تا اعصابتون به هم بریزه و نشاط و شادابی که دارید کم و کمتر بشه.
در نتیجه انرژی مثبتی که دارید کاهش پیدا میکنه و وجودتون سرشار از انرژی منفی میشه. مسلماً چنین شخصی نمیتونه کارهای مثبت انجام بده و روی کارهایی که باید انجام بده تمرکز دقت کنه. هم خودش دچار مشکل میشه و هم اطرافیانش را دچار تضعیف روحیه میکنه و به اصطلاح انرژی خواری انجام میشه.
کمبود محبت
در برخی موارد افرادی که مدام غر میزنند، برای این هست که نیازها و خواستههاشون رو نادیده گرفتند. این افراد مدام غر میزنند تا دیگران بهشون توجه کنند.
هرچند که این توجه از نوع منفی هست. اما در ظاهر و در کوتاه مدت، شخص رو راضی میکنه. به این دلیل که مشکل ریشهای حل نشده، باعث بروز یک سری مشکلات دیگه میشه که در نهایت روی روان و به تبع اون روی جسم و سلامتی فرد تأثیر منفی میذاره.
افزایش استرس و اضطراب
یکی از دلایل مهم برای افزایش استرس و اضطراب ناراحتی و نگرانی دائمی شخص هست. وقتی که مدام در نگرانی هستیم و غر میزنیم و دائماً در حال گله و شکایت هستیم.
یعنی یک بخشی از زندگیمون دچار مشکل و چالش هست و ما خودمون رو انقدر قوی نمیبینیم که بخواهیم مشکل را حل کنیم. بنابراین چون در ناحیه و جایگاه ضعف هستیم استرس و اضطرابمون لحظه به لحظه بیشتر میشه و باعث ایجاد بیماریهای جسمی و روحی میشه.
کاهش عزت نفس و اعتماد به نفس
یکی از دلایلی که افراد به غر زدنِ به دیگران پناه میبرند این هست که احساس میکنند خوب نیستند. برای اینکه خوب نبودنشون رو پنهان کنن و کسی متوجه این ضعف و ناتوانی نشه، مدام غر میزنند تا توجه دیگران رو منحرف کنن.
راهکار این هست که
روی عزت نفس و اعتماد به نفسشون کار کنند و مطمئن باشند که برای هر مشکلی راهحلی هست. البته با تقویت ایمان و توکل به خدا میشه همه مسائل رو به درستی حل کرد.
در کنار همه اینها احساسمون را نسبت به مشکلی که وجود داره و باعث میشه تا غر بزنیم را هم میتونیم پاکسازی کنیم.
یعنی به احساسمون توجه کنیم به اون مشکل فکر کنیم و چهار جمله یعنی متأسفم، لطفاً مرا ببخش، متشکرم، دوستت دارم رو بگیم و تکرار کنیم تا به آرامش برسیم.
وقتی که به آرامش برسیم، گفتگوهای ذهنیمون کم میشه. در این صورت هست که میتونیم شهود یا همون الهامات قلبی رو متوجه بشیم و مسیر درست را از نادرست تشخیص بدیم.در مسیر درست قدم برداریم تا به نتیجه و هدف اصلی که به نفع و صلاح ما هست، برسیم.
چه راهکاری برای غر نزدن وجود داره
قبل از هر چیزی باید روی مسئولیت پذیری صد در صد کار کنیم. بهاینترتیب میتونیم علت رو شناسایی کنیم و متوجه بشیم که از چه چیز یا چیزهایی ناراحت و ناراضی هستیم.
چه چیزهایی باید اصلاح بشه و یا بهبود پیدا کنه. وقتی که ریشه مشکلات رو پیدا کنیم میتونیم کارهایی که درست هست را انجام بدیم و دیگه دلیلی برای غر زدنِ ما وجود نداره.
با این کار چون داریم روی راه حلها تمرکز میکنیم به جای اینکه مادام به مشکلات فکر کنیم تا بخواهیم ناراحت بشیم و غر بزنیم شکرگزاری رو تمرین کنیم.
تمرین شکرگزاری
روزی چند دقیقه وقت بگذارید و بابت چیزهایی که دارید شکرگزاری کنید حتی اگر خیلی موارد کوچیک و به ظاهر کم اهمیته اما شکرگزاری کنید و متوجه معجزاتش خواهید شد. در کانال دل گفتههای استاد رحمانی خلاصه کتاب شکرگزاری اثر راندا برن و هر شب میتونید در این کانال مطالعه کنید.
کانال تلگرام دلگفتهها (ویسهای روزانه یاسین رحمانی)
همچنین در دوره رایگان شکرگزاری که به تازگی بهروزرسانی کردیم
این دوره هم در مورد شکرگزاری و فوایدی که این تکنیک ارزشمندی داره صحبت کردیم و هم در مورد سطح ارتعاش انرژی فرکانس و مدار.
هر انسانی با کارهایی که میکنه در یک سطحی از فرکانس و ارتعاش قرار میگیره. در این دوره یاد میگیرید که چه جوری بتونید سطح فرکانستون رو همیشه بالا نگه دارید.
دوره شکرگزاری (کاملاً رایگان) به روز رسانی شده
تغییر عادت
سعی کنید همیشه یک عادت مثبت و سازنده رو جایگزین تهای منفی گذشتهتون بکنید مثلاً به جای اینکه غر بزنید میتونید یک فعالیت مثبتی رو انجام بدید مثلاً اگر مهارت خوشنویسی رو یاد میگیرید.
هر وقت که ذهنتون ناراحته و دوست دارید غر بزنید میتونید تمرین خوشنویسی انجام بدید. شاید در ظاهر خیلی بیربط به نظر بیاد.
اما اگر به مهارتهایی که در حال یادگیری هستید یا بهشون علاقه دارید توجه کنید، متوجه میشید که بهترین جایگزین هست که میتونید این عادت بد رو رها کنید.
در دوره کارگاه خروج
هم این مسائل کاملاً توضیح دادیم که پیشنهاد میکنم اگر هر عادت رفتاری و ذهنی دارید این کارگاه رو تهیه کنید و با انجام تکنیکهای فوقالعادهای که داره تونید تمام عادتهای نامناسبتون رو رها کنید.
برای این کار راهکارهای دیگهای هم وجود داره که اگر شما هم تجربهای در این زمینه دارید خوشحال میشیم در بخش نظرات کامنت بگذارید و همگی در کنار هم استفاده کنیم
کتاب در زمینه بهبود مهارتهای ارتباطی و روابط
آیین دوستیابی نوشته دیل کارنگی، ترجمه سوزان خدیو
این کتاب به شما کمک میکند تا مهارتهای ارتباطیتون رو بهبود بدید و روابط دوستانه و حرفهایتون تقویت کنید
گفتگوهای سرنوشتساز نوشته کری پترسون، ژوزف گرنی، رون مکمیلان، ال سوئیزلر، ترجمه مهرنوش عابر
این کتاب به شما ابزارهایی برای برقراری ارتباط مؤثر در شرایط حساس و مهم ارائه میده
برای عمیقتر شدن موضوع غر زدن
کارگاه خروج از عادات نامناسب (۱,۴۹۷,۰۰۰ تومان)
وقتی ما بتونیم از پس چند عادت بزرگ زندگیمون بر بیاییم، عزت نفس و اعتماد به نفس فوقالعادهای رو تجربه میکنیم که بسیار بالاتر از رهایی از عادت هست. متأسفانه از کودکی باور بسیار اشتباهی در ما کاشتند که “ترک عادت موجب مرض است. همین باعث میشه ما توی حلقه تکرار عادتهای آسیب زا و نابود شونده قرار میگیریم. هیچوقت نمیتونم خارج شیم و زندگیمون رو به نابودی خواهد رفت.
ولی با شرکت توی این کارگاه به نقطۀ زیبایی از رهایی و قدرت و عزت نفس بالا میرسید که زندگیتون در همه جنبهها روی ریل رشد و بالندگی قرار میگیره
ککارگاه آنلاین خروج ( راه اسان رهایی از عادت)
دورۀ من با من ( عزت نفس پایه) (227 هزار تومان)
عزت نفس یکی از نیازهای اساسی انسان است و برای رشد شخصی، داشتن احساس خوشبختی و رضایت درونی در زندگی بسیار مهم است. این احساس به معنای ارزشی است که فرد به خودش میدهد و نشاندهنده نگاه مثبت به زندگی و تواناییهای خود است. در این دوره روی مباحث پایه کار میکنیم و ریشۀ مشکلاتی که باعث شدن تا نتونید احساس خوبی نسبت به خودتون و گذشته تون داشته باشید رو حل و برطرف میکنیم
فایل آموزش سریع کشف سایهها (125 هزار تومان)
کشف سایهها و نیمۀ تاریک وجود نکته مهمی هست که شاید به عنوان مشکل لاینحل برای تمامی ما شناختهشده باشه. اما بسیاری از افراد تونستند که به نیمۀ تاریک و پنهان ضمیر ناخودآگاهشون دسترسی پیدا کنن و اون مشکل رو شناسایی و حل کنن. البته هر شخصی ممکنه که از یک روش بتونه به درون خودش راه پیدا کنه. ما در این مجموعه از دورهها که به سری دورههای آموزش سریع نامگذاری کردیم. تکنیکهایی رو در کنار هم کار میکنیم که بتونید به شناخت سریع مشکلات برسید و راه درمان رو پیدا کنیم
بنظرم یکی از دلایل غر زدن میتونه انرژی های منفی انباشته شده در درون باشه که میخواد به یه طریقی تخلیه بشه و اینجوری آدم احساس رها شدن می کنه ، که روش درستی نیست
متشکرم عالی بود
ممنون از مطالب خوبتون.یادآوری شد بهم که غر نزنم و انرژی خواری نکنم.همچنین ممنون بابت معرفی کتاب ها و دوره ها