با شنیدن “توکل کن” چی به ذهنتون میاد؟
اینقدر شنیدیم رها کن و به خدا بسپر، یعنی چی؟
اینکه من بگم “خدایا توکل به تو” کافیه؟
در این پادکست که در ادامه میشنوید، مفهوم رهاسازی، توکل و ایمان رو یاد میگیرید.
اجازه بدید خداوند شما رو نجات بده
اگه در یه مشکل گرفتارید، باید به خداوند اجازه بدین برای شما و در زندگی شما کار کنه. ما اینجوری هستیم که به مشکلات غر میزنیم و ناله میکنیم. میخوایم با باورهای دست و پا شکسته و مخرب خودمون اوضاع رو درست کنیم.
اینجاست که مفهومی به نام رهاسازی، توکل و به خدا سپردن معنا پیدا میکنه. ما باید اجازه بدیم که خداوند با قدرت بینهایت دستانش، نجاتمون بده.
این اجازه دادن، فقط کلامی نیست. اینجوری نیست که شما فقط بگید “خدایا به تو سپردم” و بریم سراغ نگرانیها و ترسهای خودمون!
دانلود یا شنیدن پادکست
چطوری توکل کنیم؟
یک سری از نوع نگاههای ما پایه و اساس هستن. بهتون کمک میکنه که به خودتون بیاید و به جای اینکه به سرشاخهها بپردازین ریشه رو ببینین.
سرشاخهها چی هستن؟
سرشاخهها یعنی اینکه ما به زور بخواهیم مشکلاتمون رو با خداوند بسپاریم و کلامی بگیم که خدایا به امید تو. در صورتی که باید عمیقاً به این موضوع برسیم که تمام مشکلات ما به خاطر باورها و نوع نگاههای ماست.
چطوری متوجه بشیم که چه نوع نگاهی داریم؟
وقتی که من وسط یک مشکل یا چالش هستم،
چجوری به خداوند نگاه میکنم؟
چقدر خیالم راحته؟
اینطوری میتونیم روی نوع نگاهمون کار کنیم. ما به میزان چالش یا چالشهایی که داریم باید ببینیم که چقدر خیالمون راحته چون به همون میزان ایمان ما قویتر و توکلمون بیشتره.
اگه وسط چالش، کنترل اوضاع از دستمون خارج میشه یعنی به همون میزان ایمان ما کمتره. البته نباید به خاطر ایمان کمی که داریم نگران باشیم و عذاب وجدان بگیریم. این موضوع اصلاً بد نیست. تمام اینا نشانه ست تا ما بدونیم که مشکل و گیر ما کجاست تا بتونیم حل کنیم.
چرا تأکید میکنم که ایمان به خود و ایمان به خداوند در کنار هم هستند؟
همۀ ما در یک سطحی از ایمان هستیم. داشتن مشکل و یا حل نشدن مشکلات ما دلیل بر بد بودن ما نیست. نباید خودمون رو سرزنش کنیم که چون این مشکلات رو داریم پس حتماً آدم بدی هستیم. بحث ما کار کردن روی خود و بحث آسیبشناسی هست. وقتی که در این پادکست یا هر جای دیگهای در مورد یک آسیب صحبت میکنم و اون آسیب رو براتون باز میکنم و توضیح میدم، خودتون رو شماتت و سرزنش نکنین که چون من اینجوری هستم پس آدم بدی هستم.
نه اصلاً!
آسیبشناسی یعنی اینکه ما بدونیم که گره کار ما کجاست. همین.
حالا باید در مسیر خودشناسی روی این مشکل و گیری که داریم کار کنیم.
در مورد بحث آسیبشناسی در ایمان هم به همین صورته. وقتی که ما در یک مشکلی قرار میگیریم یادمون میره که خدایی هست و ما باید چه کاری رو انجام بدیم. تنها چیزی که در اون لحظه ممکنه به یادمون بیاد اینه که من چقدر بدبخت و بدشانس هستم. وقتی به لب دریا میرم باید با خودم آب ببرم. وقتی که این مطالب یادمون میآد یعنی اینکه یک سری دادهها و دیتاهایی در درون من وجود داره که باید اصلاح بشن.
فلسفۀ چالشهای زندگی ما چی هستن؟
اینکه ما یک سری دیدگاهها و نوع نگاههایی داریم که باید رفع کنیم. وقتی که ما در مشکل گرفتار میشیم به این معنی نیست که ما بدبخت و بیچارهایم بلکه به این معناست که چون جهان آینه ماست پس داره به ما نشون میده که کجاهای درون ما مشکل داره و باید درست بشه. در این مواقع از خودمون بپرسیم که این مشکل چه چیزی رو میخواد به من بگه.
پاسخ این سؤال رو به این صورت میتونیم پیدا کنیم که چه باوری در من وجود داره که به صورت این مشکل در زندگی من بازتاب پیدا کرده. اینکه درون من چه چیزی هست که انعکاسش شده این مشکل. باز میگم ربطی به خوب یا بد بودن ما نداره. انسانها در زندگیشون یک درونیاتی دارن که طبق اون درونیات به یک سری چالشها برخورد میکنن.
با حل کردن چالشهاست که ما رشد میکنیم.
چالش برای همۀ آدمهای دنیا وجود داره. تمام انسانها فارغ از ثروت و قدرتی که دارن، همواره با چالشهایی روبرو هستن. انسانهای موفق چالشها رو به چشم فرصت نگاه میکنن و از اون به عنوان سکوی پرتاب برای رشد و پیشرفتشون استفاده میکنن.
مثال: شخصی رو در نظر بگیرین که یک مغازهای داره و با رشد پیشرفتی که داشته تونسته مغازهاش رو توسعه بده. در مسیر رشدش، با چالشهایی روبرو شده. اگه اون چالشها رو حل کنه میتونه به رشد برسه و اگه بترسه و جا بزنه هیچ وقت موفق نمیشه.
الگوی تمام انسانهای موفق و ناموفق هست.
زندگی انسانهای موفق دنیا به این صورته که چالشهای زندگیشون رو حل میکنن به رشد میرسن و بعد دوباره چالش بعدی و به همین ترتیب به موفقیتهای بیشتری میرسن؛ اما انسان ناموفق تا به یک چالش برخورد میکنن، ناامید میشن و دست از تلاش برمیدارن. به سراغ کار دیگهای میرن. در اون کار دوباره به چالش میخورن و همین روند رو ادامه میدن و هرگز نمیتونن، موفق باشن. چون یکی از رمزهای موفقیت استمرار و پشتکار هست که باید در حل چالشها و مشکلات این نکته رو رعایت کنیم.
توجه کنین که شما در یک سری از کارهای موفق بودین و رشد کردین. اگه بررسی کنین متوجه میشین که از الگوی موفقیت استفاده کردین.
وقتی که ما در وسط یک چالش قرار میگیریم حتماً یک سری سختیها پیش میآد. ممکنه که ما فکر کنیم که وقتی که در مسیر هستیم باید همه چیز هموار باشه و ما به راحتی به اهدافمون برسیم. در صورتی که اینجوری نیست. در هر کاری و هدفی که داریم باید یک سری چالشها و سختیها رو پشت سر بذاریم.
البته به این معنی نیست که منتظر چالش یا شکست باشیم.
نه اصلاً!
اما بدونیم که چالش هست و ما باید حل کنیم تا به رشد برسیم.
با وجود این همه چالش چجوری پیشرفت کنم؟
هرچی چالش بزرگتر باشه، رشد ما هم بزرگتر هست. اگه اینجوری ذهنمون رو تربیت کنیم دیگه بابت چالش و مشکلات زندگی نمیترسیم و جا نمیزنیم و ذهنمون مدام حرفهای ناامید کننده نمیگه. بعد از این مرحله، یکسری ایدهها و راه حلهایی به ذهنمون میآد که متوجه میشیم که برای حل این مشکل مثلاً باید این مهارتها رو یاد بگیریم. در راستای اون مهارت یا هنر اقدام میکنیم. کتاب میخونیم، در دورهها شرکت میکنیم، کلاس میریم، در گوگل جستجو میکنیم، مطلب و مقاله میخونیم و هر اقدامی چه کوچیک و چه بزرگ که ما رو به هدفمون که کسب مهارت هست نزدیک میکنه رو انجام میدیم.
وقتی روی باورهامون کار کنیم. دیگه احساس قربانی بودن نمیکنیم و در هنگام برخورد با مشکلات علاوه بر مسئولیت پذیری ۱۰۰ درصد ایمان و توکلمون به خداوند زیاد میشه. میدونیم که برای هر مشکلی یک راه حلی وجود داره بنابراین وقتی که این باورها رو داشته باشیم مثل این باورها که خدا به ما کمک میکنه و یا خدا همیشه مراقب ماست و… باعث میشه تا وقتی که در چالشی گرفتار شدیم کمتر اذیت بشیم.
همه چیز دستبهدست هم میده تا مشکلمون حل بشه. چون باورهامون درست شده زندگیمون هم تغییر میکنه و در راستای حل مشکلات و چالشهامون قدم برمیداریم تا به رشد و موفقیت برسیم.
برای عمیقتر شدن موضوع
برای کار کردن بیشتر روی توکل و رهاسازی و به خدا سپردن، دورههای زیر رو پیشنهاد میکنم. به قیمت دورهها توجه نکنید که ارزون هست، این دورهها، گنجهای نایاب هستند. همین الان به همین ترتیب زیر دورهها رو بشنوید: 👇👇
اینن دوره یکی از پرفروش ترین دورههاست. در این دوره مفاهیمی مثل ایمان، توکل، آرامش و اعتماد به خداوند رو بازتعریف کردم. این موضوعات راهگشای بسیاری از مشکلات و مسائل زندگی ما هستن که شاید مدتهاست که درگیرشون هستیم. بهای این دوره به نسبت مطالب بسیار ارزشمندی که توضیح دادم تقریباً رایگانه.
در دورۀ رهاسازی و توکل یاد میگیرین که چجوری با مشکلات زندگی مواجه بشیم. از چه طریقی به دنبال راهحل باشیم و در پایان چجوری رها کنیم و به خداوند بسپاریم. مفاهیم این دوره یکی از جهان بینیهای هواپونوپونو و از سری دورههای زندگی با هواپونوپونو ست.
شخصیت قدرتمند دورۀ پیشرفتۀ عزت نفس و در ادامۀ دورۀ من با من هست. در این دوره پرسشنامهای رو جواب میدین و تمام باورهای بازدارندهای که در درونتون هست استخراج میشه. باورهای اشتباه و مخربی که از کودکی تا به الان در ضمیر ناخودآگاه ما ثبت شدن و زندگی ما رو خلق کردن. ای دورۀ بینظیر رو از دست ندین.
توکل بر خدا مممنونمم🌺😍😍
عالی👍
الهي به تو توكل مى كنم راه نجاتم بده
ايمان يعني ايمن بودن يعني امنيت يعني باور به شدن با تمام سختيها و نگراني و اضطراب يعني ايمان وارونه. ممنون از ويس زيبا و پر از آگاهي
نگرانی، انکار وجود خداوند است
سپاس 🙏
متاسفم
لطفا مرا ببخش
متشکرم
دوستت دارم
آرامش از من آغاز میشود
توکل، کلید طلایی رهایی از مشکلات
زنده و پیروز باشید استادبزرگوار👌👌👌🌸🌸🌸🌸🌸بسیار عالی