ترس از دست دادن یکی از احساسات رایجیست که خیلیها باهاش درگیرن. این ترس میتونه مربوط به عشق، دوستی، کار، سلامتی، ثروت یا هر چیزی باشه که تو زندگی ما ارزشمنده.
وقتی به این فکر میکنیم که ممکنه چیزی یا کسی رو که دوست داریم از دست بدیم، دچار اضطراب میشیم. این نگرانی، مخصوصاً وقتی به عشق و روابط عاطفی مربوط میشه، خیلی شدیدتر و پیچیدهتر میشه.
در اصل، ترس از دست دادن ناشی از اینه که ما نمیتونیم همیشه آینده رو کنترل کنیم و همین عدم قطعیت باعث میشه نگران از دست دادن چیزی بشیم که برامون خیلی مهمه.
مثلاً ترس از دست دادن عشق یا دوست داشتن کسی که ممکنه ما رو ترک کنه یا اتفاقی براش بیفته، یکی از سنگینترین احساساتیه که آدمها تجربه میکنن. این موضوع توی خیلی از روابط انسانی، مخصوصاً عشق و خانواده، به شدت به چشم میخوره.
حالا بیایم به این سوال جواب بدیم: چطور میتونیم با این ترس کنار بیایم و از زندگیمون لذت ببریم؟
شنیدن و دانلود پادکست
اینجا میتونید این پادکست رو بشنوید و هم اینکه دانلود کنید.
خارج شدن احساس ترس از حالت طبیعی خودش
مشکلات ما از جایی شروع میشه که ترس از دست دادن از حد طبیعی خودش فراتر میره. این ترس، مخصوصاً در مواجهه با عشق یا مسائل مهم زندگی مثل کار و سلامتی، میتونه مثل یک مانع بزرگ جلوی پیشرفت و لذت بردن از زندگی رو بگیره.
یکی از دلایل عمده این ترس، نداشتن ایمان به کلیت جهان هستی و نادیده گرفتن نظم طبیعی اون هست. هر چی ایمان ما کمتر باشه، ترس و نگرانی از دست دادن چیزها بیشتر میشه.
بخش زیادی از این ترس ناشی از نگاه بستهایه که ما به دنیا داریم. خیلی از ما فقط به اون چیزی که توی دستمونه توجه میکنیم، مثل یه آدمی که از دریچه کوچیک یه پنجره داره به جهان نگاه میکنه. وقتی دیدمون محدود باشه، مدام میترسیم که نکنه چیزی که داریم از دست بره.
مثلاً وقتی فقط به چند سال گذشته و آیندهمون نگاه کنیم، این ترس عمیقتر میشه. ولی اگه یه نگاهی به کل تاریخ بندازیم، میفهمیم که این دنیا یه ریتم و نظم طبیعی داره که همیشه همینجوری بوده و همیشه هم اینجوری خواهد بود.
ایمان و اعتماد به جریان زندگی
وقتی به تمام اتفاقات تاریخ نگاه میکنیم، متوجه میشیم که مشکلات و چالشها همیشه وجود داشتن و این موضوع فقط مختص ما نیست. انسانها در طول تاریخ هم با مشکلات اقتصادی، عاطفی و سلامتی مواجه بودن. وقتی زندگینامه آدمهای گذشته رو میخونیم، میبینیم که خیلی از اونها دقیقاً احساساتی مثل ما رو تجربه کردن.
این نشون میده که کلیت جهان دقیقاً همینه؛ همواره مشکلاتی بوده و خواهد بود، ولی اون چیزی که مهمه، نحوه روبهرو شدن با این چالشهاست. ایمان داشتن به اینکه هر چیزی در جای خودش اتفاق میافته، میتونه ما رو از ترسهای غیرضروری رها کنه و کمک کنه که راحتتر با مشکلات کنار بیایم.
چگونه با ترس از دست دادن کنار بیایم؟
برای کنار اومدن با این ترس، باید سعی کنیم دید وسیعتری به دنیا داشته باشیم و به این نکته ایمان پیدا کنیم که همه چیز در نهایت به یک تعادل طبیعی میرسه. تمرکز بر لحظه حال، رها کردن وابستگیهای غیرضروری و تقویت ایمان به نظم جهان هستی میتونه قدمهای اولیه برای مقابله با این ترس باشه.
این نگاه کمک میکنه که ترسهامون کمکم کمرنگ بشن و به جای نگرانی از دست دادن، بتونیم زندگی رو با آرامش بیشتری ادامه بدیم.
زاویۀ نگاه ما به زندگی
زاویۀ نگاه ما به زندگی خیلی تعیینکنندهست؛ وقتی دربارهی ترس از دست دادن صحبت میکنیم، این ترس میتونه بهعنوان یه چالش اساسی توی زندگی ظاهر بشه. واقعیت اینه که ترس از دست دادن در هر شکلی، از عشق گرفته تا سلامتی یا ثروت، میتونه خیلی تأثیرگذار باشه و باید بهشکلی باهاش برخورد بشه که به جای مانع، تبدیل به درس بشه.
همونطور که با خوندن زندگینامه گذشتگان متوجه میشیم، یه الگوی خاص توی زندگی همه انسانها دیده میشه؛ هرچند چالشها متفاوته، اما احساسات و فراز و نشیبها خیلی شبیه هم هستن. همه ما با احساسات مشترکی مثل ترس، عشق، شادی و رنج سروکار داریم. چیزی که مهمه اینه که این چالشها و سختیها بخشی از فرآیند رشد و تکامل ما هستن. هر بار که بتونیم ترسهامون رو مدیریت کنیم، یه پله بالاتر میریم و از اون ترس و محدودیت عبور میکنیم.
در اصل، این بالا و پایینهای زندگی هست که به ما درسهای بزرگ رو میده. اگه بخوایم این ترس رو از خودمون دور کنیم، باید به جای فرار، بهطور مستقیم باهاش روبهرو بشیم. اینجوریه که میتونیم به مراحل بالاتر زندگی برسیم و رشد کنیم.
یکی از راههای موثر برای روبهرو شدن با ترس از دست دادن عشق یا هر چیز دیگهای، ابراز احساساته. وقتی احساساتمون رو به درستی بیان کنیم، باعث میشه که اونها رو بهتر بشناسیم و مدیریت کنیم. زندگی یه سفره و این سفر بدون فراز و نشیبهاش کامل نیست. هر چالشی که باهاش روبهرو میشیم، یه مرحله جدید برای رشد و بالندگیه.
واکنشها نسبت به چالشهای زندگی
واکنشهای ما در برابر چالشهای زندگی دو نوع اصلی داره:
- قربانی
وقتی خودمون رو قربانی میدونیم، انگار هیچ کنترلی روی زندگیمون نداریم. دست به هیچ کاری نمیزنیم و دیگران یا شرایط بیرونی رو مقصر مشکلاتمون میدونیم. این وضعیت باعث میشه که حس کنیم هیچ راه حلی برای بهبود نیست و از این طریق فقط خودمون رو توی مشکلات غرق میکنیم. - قدرت
توی حالت قدرت، میفهمیم که اختیار و قدرت تغییر شرایط رو داریم. به جای تمرکز روی عوامل بیرونی که نمیتونیم کنترل کنیم، میگردیم دنبال کارهایی که میتونیم انجام بدیم. این قدرت به ما انگیزه میده که قدمهای عملی برداریم و شرایط رو بهتر کنیم. حرکت به سمت موفقیت با انتخاب این واکنش ممکن میشه.
پذیرش چالشهای زندگی
از تولد تا مرگ، زندگی پر از چالشهای مختلفه. خیلی وقتها از دور ممکنه فکر کنیم آدمهایی که توی رفاه هستن، هیچ مشکلی ندارن. اما در واقعیت، همه درگیر مشکلات خاص خودشون هستن؛ غم و شادی، سلامتی و بیماری.
نکته اینجاست که باید یاد بگیریم زندگی رو همونجوری که هست، بپذیریم و توی لحظهی حال زندگی کنیم. وقتی چیزی داریم، به جای اینکه نگران از دست دادنش باشیم، باید ازش لذت ببریم و شاکر باشیم.
تأثیر نگرانی و افکار منفی
وقتی بهجای شکرگزاری و آرامش، مدام توی افکار منفی و ترس غرق میشیم، ارتعاشمون پایین میآد و احساسات منفی تمام انرژیمون رو میگیرن.
وقتی تمام تمرکز و انرژیمون صرف این افکار بشه، دیگه توانایی حرکت و اقدام برای تغییر شرایط رو از دست میدیم. ترس از دست دادن هم یکی از این احساسات قدرتمنده که میتونه ذهن و جسم رو قفل کنه و مانع از هرگونه تصمیمگیری و حرکت بشه.
تفاوت غم و ترس
درسته که غم هم یه احساس سخت و سنگینه، ولی به نسبت ترس راحتتر میشه باهاش کنار اومد. چون ترس باعث میشه که ذهن و بدنمون فلج بشه و نتونیم درست فکر کنیم یا تصمیم بگیریم. وقتی توی حالت ترس هستیم، کاملاً ناتوان میشیم. اما اگه بتونیم این احساسات رو بشناسیم و بپذیریم، کمکم یاد میگیریم که باهاشون روبهرو بشیم و ازشون عبور کنیم.
این متن حالا با استفاده از عبارات کلیدی مثل “ترس از دست دادن”، “ابراز احساسات” و “چگونه ترس از دست دادن نداشته باشیم” بهشکلی طبیعی گسترش داده شده تا هم به مخاطب نزدیکتر بشه و هم آموزندهتر باشه.
نگاه به زندگی همونطور که هست!
- گسترش دید به زندگی و جهان هستی
یکی از دلایل اصلی ترس از دست دادن، محدود بودن زاویۀ نگاهمون به زندگی و دنیا هست. خیلی وقتها تنها خودمون و اطرافیانمون رو میبینیم و از تصویر بزرگتر غافل میشیم. اما وقتی نگاهی به تاریخ و زندگینامۀ آدمهای مختلف بندازیم، میفهمیم که این ترس و نگرانیها همیشگی بودن. همۀ افراد، حتی بزرگترین شخصیتهای تاریخ، با از دست دادن و چالشهای احساسی مواجه بودن. این آگاهی به ما کمک میکنه تا زاویۀ دیدمون رو وسیعتر کنیم و ترسمون رو کم کنیم. - شکرگزاری، کلید رهایی از ترس
برای رها شدن از احساسات منفی مثل ترس و نگرانی، یه راه ساده اما خیلی مؤثر شکرگزاری هست. وقتی شروع میکنید به شکرگزاری بابت چیزهایی که دارید، ذهن شما از حالت تمرکز روی ترس از دست دادن خارج میشه و به جایی میره که روی چیزهای مثبت تمرکز میکنه. توی دورههای شکرگزاری توضیح دادم که چطور شکرگزاری میتونه ارتعاش شما رو بالا ببره و باعث خلق چیزهای جدید توی زندگیتون بشه. برای اینکه این حس شکرگزاری رو بهطور عملی توی زندگی بیارید، یه لیست از چیزهایی که دارید بنویسید. هر وقت ترس یا نگرانی از از دست دادن عشق یا هر چیزی به سراغتون اومد، لیستتون رو مرور کنید و بابت تکتک چیزها از خدا شکرگزاری کنید. مثلاً خدایا شکرت که سلامتی دارم، خدایا شکرت که فلان آدم توی زندگی منه، خدایا شکرت که میبینم و…
ترس از دست دادن خیلی وقتها ناشی از نبودن ایمان و تمرکز روی کمبودهاست، اما شکرگزاری کمک میکنه که ذهن از این حالت خارج بشه و به جای نگرانی از آینده، روی داشتهها تمرکز کنه.
تمرین روزانه شکرگزاری
لیست شکرگزاری همیشه باید یه همراه همیشگی شما باشه. هر روز موارد جدیدی که به ذهنتون میرسه رو بهش اضافه کنید. فرقی نداره چقدر کوچیک باشن، مهم اینه که بابتشون احساس قدردانی کنید. مثلاً چیزهایی که شاید هر روز از کنارشون رد بشیم، مثل سلامتی یا بودن عزیزان کنارمون، به خودی خود ارزشمند هستن. این نعمتها رو نباید دستکم بگیریم، چرا که خیلی از این نعمتها با پول قابل خرید نیستن، مثل دست و پا یا چشم. وقتی این ابراز احساسات رو به شکل روزانه تمرین کنیم، انرژی ترس از بین میره.
ترس از دست دادن عشق یا هر چیز دیگهای وقتی بروز میکنه که از کمبودها و نبودنها بترسیم. اما شکرگزاری کردن این نگرانیها رو کمرنگ میکنه. هر وقت حس کردین ترس از دست دادن اومده سراغتون، لیست شکرگزاری رو باز کنین و شروع کنید به مرور چیزهایی که دارید. این عمل به تدریج ترس از دست دادن رو کم میکنه و باعث میشه احساس ایمان و آرامش بیشتری داشته باشید.
شکرگزاری کردن باعث میشه فرکانس و ارتعاش ما بالا بره و ایمانمون قویتر بشه، و همونطور که میدونید، ترس در برابر ایمان هیچ جایی نداره. وقتی ایمان در وجود ما جا بگیره، دیگه جای نگرانی و ترس از دست دادن نمیمونه.
پاکسازی با هواپونوپونو
هواپونوپونو یه روش قدرتمند برای پاکسازی ترس از دست دادن هست. این تکنیک چهار جمله ساده اما عمیق رو داره: “متأسفم”، “لطفاً مرا ببخش”، “متشکرم”، “دوستت دارم”. با تکرار این جملات، ما احساسات منفی مثل ترس رو از وجودمون بیرون میکنیم.
مثلاً وقتی که ترس از دست دادن عشق به سراغتون میآد، میتونید این جملات رو بگید:
- “متأسفم” که این باورها و احساسات منفی توی ذهنم باعث شدن که چنین ترسی رو تجربه کنم.
- “لطفاً مرا ببخش” که اجازه دادم این ترسها من رو از لذت زندگی و ابراز احساسات مثبت باز دارن.
- “متشکرم” بابت آگاهی و عشقی که درونم هست و کمک میکنه این ترسها رو پشت سر بذارم.
- “دوستت دارم” خطاب به خودتون، عزیزانتون و حتی خداوند که در هر لحظه همراهتون هست.
این تکنیک کمک میکنه که به مرور زمان ترسها کمتر بشن و احساس آرامش بیشتری رو تجربه کنین. دورههای پاکسازی و ایمان بهتون کمک میکنن که این مسیر رو بهتر طی کنین و با ابزارهایی مثل هواپونوپونو، ترسها رو خنثی کنید.
در نهایت، تمرکزتون رو روی ایمان و شکرگزاری بذارید و به خودتون اجازه بدید که از ترس از دست دادن عبور کنید.
۳ گام تا رهایی از ترس از دست دادن
۱. نگاه به زندگی همونطور که هست
یکی از دلایل اصلی ترس از دست دادن، اینه که ما دنیا و زندگیمون رو همونطوری که هست نمیپذیریم. همیشه دنبال کمال و چیزهای بیشتر هستیم، بدون اینکه از لحظههای الانمون لذت ببریم. این دیدگاه باید تغییر کنه.
وقتی قبول کنیم که زندگی همراه با چالشها، بالا و پایینها و حتی از دست دادنهاست، اون وقت میتونیم بهتر از پس این ترس بربیایم.
با نگاه وسیعتر به زندگی و مطالعه تجربههای گذشتگان، متوجه میشیم که همه ما در یک مسیر مشترکیم. ممکنه مشکلات متفاوت باشه، ولی احساسات و واکنشها تقریباً یکسانه.
۲. شکرگزاری روزانه، پادزهر ترس
یکی از بهترین راهها برای مقابله با ترس از دست دادن، شکرگزاری روزانه است. با شکرگزاری، تمرکز ما از روی چیزهایی که ممکنه از دست بدیم، به چیزهایی که داریم منتقل میشه. وقتی شما هر روز لیستی از چیزهایی که بابتشون شاکر هستید رو بنویسید و بهشون فکر کنید، ترس از دست دادن کمکم از بین میره.
مهمه که روی این لیست روزانه کار کنید و اون رو بهروز نگه دارید. این تمرین ساده نه تنها به شما کمک میکنه تا ترسهای خودتون رو کاهش بدید، بلکه بهتون کمک میکنه تا انرژی مثبت بیشتری جذب کنید.
۳. پاکسازی با هواپونوپونو
روش هواپونوپونو هم یکی دیگه از ابزارهای موثر برای پاکسازی احساسات منفی مثل ترس از دست دادنه. توی این روش با گفتن چهار جمله ساده ولی عمیق: “متأسفم”، “لطفاً مرا ببخش”، “متشکرم” و “دوستت دارم”، شروع به پاکسازی درون خودمون میکنیم.
این جملات به ما کمک میکنه که با احساساتمون روبهرو بشیم، اونها رو قبول کنیم و در نهایت ازشون عبور کنیم. با تمرین مداوم این روش، ترس از دست دادن کمکم در ما کمرنگ میشه و به جای اون، احساس آرامش و اطمینان جایگزین میشه.
این سه گام به شما کمک میکنه تا بتونید با ترس از دست دادن مقابله کنید و احساس آرامش بیشتری در زندگی داشته باشید. مهم اینه که قدم به قدم پیش برید و روی شکرگزاری و پاکسازی تمرکز داشته باشید.
برای عمیقتر شدن موضوع
مفاهیم کلیدی و پایهای رو در ابزار پاکسازی ترس از دست دادن توضیح دادم که حدود ۱۰ دقیقه هست. هر وقت این حس رو داشتین، میتونین در هر جایی که هستید گوش بدید و همزمان با من پاکسازی رو انجام بدین. در این فایل سازی بهتون توضیح میدم که در مواقعی که دچار این احساس شدیم چه جوری قدمبهقدم پاکسازی رو انجام بدین تا به بیتفاوتی توأم با ایمان و آرامش برسین.
ابزار کمکی پاکسازی ترس از دست دادن
در دوره ایمان در مورد این سه موضوع ایمان به خودمون ایمان به خداوند ایمان به جهان هستی کار میکنیم این دوره یکی از پرفروشترین دورههای من هست و بهای این دوره به نسبت مطالب ارزشمندی که توضیح و ارائه دادم تقریباً رایگانه.
در دوره رهاسازی و توکل یاد میگیرید که چه جوری به خداوند توکل کنید تا بتونید به رهایی و آرامش برسین. خداوند همیشه هست و ما همیشه در آغوش خداوند هستیم. این باور رو اگه بتونیم در خودمون نهادینه کنیم به ایمان و آرامش میرسیم. این دوره از سری دورههای زندگی با هواپونوپونو و یکی از جهان بینیهای هواپونوپونو هست. این دوره بینظیر رو از دست ندین.
سپاس از شما
ترس هایم را شکست میدهم
عالی
ترس در برابر ایمان هیچ جایی نداره
بسسیارعالی
امیدوارم بتونم این ترس از دست دادن رو در خودم حل کنم🙏
این ابزار دقیقا زمانی که بهش احتیاج مبرم داشتم بدستم رسید و فقط با همون یه بار گوش دادن آرومم کرد