وقتی میگید خصوصیات افراد با سیاست، دو جنبه مهم داره. معمولا توی فرهنگ ما ایرانیها به آدمهای دورو، با سیاست میگن! ولی ممکنه جنبه خوب هم داشته باشه.
به همین دلیل من هم خصوصیات افراد با سیاست، با دیدگاه جنبه مثبتش رو میگم، هم خصوصیات آدمهای دورو رو میگم.
خصوصیات آدم با سیاست (جنبه خوب)
آدمای با سیاست معمولاً خیلی خوب میدونن چطوری حرف بزنن و چه زمانی سکوت کنن. این افراد معمولاً خیلی حواسشون جمعه و از قبل فکر میکنن که چه حرفی بزنن یا چه کاری انجام بدن تا بیشترین منفعت رو ببرن. اونا همیشه سعی میکنن توی روابطشون تعادل رو حفظ کنن و کمتر پیش میاد که بزارن احساساتشون روی تصمیمگیریهاشون تأثیر بذاره.
یکی دیگه از ویژگیهای آدمای با سیاست اینه که خیلی خوب بلدن دیگرانو درک کنن. یعنی میتونن بفهمن که طرف مقابلشون چی میخواد یا چه احساسی داره و بر اساس اون رفتار کنن. این توانایی بهشون کمک میکنه که راحتتر بتونن توی جمعها جا باز کنن و محبوب بشن، چون مردم حس میکنن که این افراد بهشون اهمیت میدن و درکشون میکنن.
آدمای با سیاست معمولاً خیلی خوب میتونن خودشونو کنترل کنن. یعنی اگه توی یه موقعیت بحرانی یا ناراحتکننده قرار بگیرن، سعی میکنن آرامش خودشونو حفظ کنن و با فکر و منطق برخورد کنن. این ویژگی باعث میشه که کمتر دچار مشکلات و درگیریهای غیرضروری بشن و بتونن بهتر مسائل رو حل کنن.
این افراد خیلی وقتا ظاهر خوبی دارن و بهشون میگن که جذاب و با اعتماد به نفس به نظر میان. چون همیشه سعی میکنن خوب لباس بپوشن و مرتب باشن. این ظاهر مرتب و آراسته باعث میشه که دیگران بهشون احترام بذارن و حرفاشونو جدی بگیرن.
آدمای با سیاست معمولاً خیلی خوب میدونن چطوری باید با هر کسی رفتار کنن. یعنی میدونن که چه حرفی رو به کی بزنن و چطور برخورد کنن که طرف مقابلشون ازشون خوشش بیاد یا حداقل باهاشون مشکلی نداشته باشه. این مهارت باعث میشه که توی کار و روابط اجتماعیشون موفقتر باشن و کمتر دچار مشکلات ارتباطی بشن.
به طور کلی، آدمای با سیاست یه سری ویژگی دارن که باعث میشه بتونن توی زندگیشون موفقتر باشن و کمتر دچار درگیری و مشکل بشن. اونا معمولاً خوب حرف میزنن، خوب گوش میدن، خودشونو خوب کنترل میکنن و میدونن چطوری باید با هر کسی رفتار کنن تا به اهدافشون برسن.
خصوصیات آدمهای دو رو
آدمهای دو رو کسایی هستن که جلوی آدمها یه جور رفتار میکنن و پشت سرشون یه جور دیگه. این افراد معمولاً خیلی خوب بلدن که نقش بازی کنن و به نظر میاد که خیلی مهربون و دوستانه هستن، ولی در واقعیت ممکنه کارها و حرفهایی بزنن که به ضرر دیگران باشه.
یکی از ویژگیهای اصلی آدمهای دو رو اینه که زیاد حرفشون عوض میشه. مثلاً ممکنه جلوی شما از یه نفر تعریف کنن، ولی وقتی شما نباشین همون آدم رو بد بگن. این نوع رفتار نشون میده که این افراد به هیچ کس وفادار نیستن و فقط دنبال منافع خودشونن.
آدمهای دو رو معمولاً خوب بلدن خودشونو مظلوم نشون بدن. اگه کاری کنن که به ضرر شما باشه و شما متوجه بشین، سریعاً خودشونو بیگناه نشون میدن و میگن که اصلاً قصد بدی نداشتن. این افراد همیشه یه بهانه و توجیه دارن که چرا کاری که کردن، درسته و شما نباید از دستشون ناراحت بشین.
یکی دیگه از خصوصیات آدمهای دو رو اینه که خیلی خوب بلدن که دوستهای جدید پیدا کنن و خودی نشون بدن. اونا همیشه سعی میکنن با هر کسی که ممکنه به دردشون بخوره دوست بشن و از این دوستیها برای پیشرفت خودشون استفاده کنن. ولی وقتی که دیگه نیازی به اون آدمها نداشته باشن، به راحتی اونا رو کنار میذارن.
آدمهای دو رو معمولاً خیلی خوب میدونن که چطوری باید از اطلاعاتی که دارن به نفع خودشون استفاده کنن. اونا ممکنه که رازهای دیگران رو به دست بیارن و بعداً از اونها علیه همون افراد استفاده کنن. این ویژگی باعث میشه که دیگران بهشون اعتماد نکنن و همیشه با احتیاط باهاشون رفتار کنن.
آدمهای دو رو خیلی وقتا خودشونو خیلی محترم و قابل اعتماد نشون میدن. اونا همیشه سعی میکنن که در جمعها خوب و با شخصیت به نظر بیان و همه ازشون خوششون بیاد. ولی وقتی که بهشون نزدیکتر بشین، میفهمین که چقدر این ظاهر باطنشون فرق داره و اصلاً نمیتونین بهشون اعتماد کنین.
به طور کلی، آدمهای دو رو یه سری ویژگی دارن که باعث میشه نتونین بهشون اعتماد کنین و همیشه باید مواظب رفتاراشون باشین. اونا جلوی شما یه جور رفتار میکنن و پشت سرتون یه جور دیگه، همیشه حرفاشون عوض میشه و دنبال منافع خودشونن. این افراد معمولاً خیلی خوب بلدن که نقش بازی کنن و دیگرانو فریب بدن، پس بهتره همیشه با احتیاط باهاشون برخورد کنین.
راهکار رفتار با آدمهای دو رو به شیوه هواپونوپونو
باید نسبت بهشون به بیتفاوتی عمیق درونی برسید.
فرقی نداره طرف مقابلتون، با سیاسته، فریبکاره، خودشیفتهاس، دو به هم زنه و… در هر صورت، باید به هر طریقی که شده احساس درونیتون نسبت بهشون خنثی بشه.
این کلید اساسی این موضوع هست:
«وقتی نسبت به آدمهای فریبکار خنثی میشید، دست اونا رو میشه و اگه شما رو جایی تخریب کردند، همه متوجه میشن که چی بوده!»
هر وقت یاد رفتارهای اذیت کنندهشون میافتید، یا میبینیدشون و اعصابتون خورد میشه، سریع همون لحظه، توی دلتون به خودتون یا خداوند ۴ جمله رو بگید و تکرار کنید.
این رو هر بار انجام بدید تا نسبت به رفتارهاشون بیتفاوت بشید.
بعدش صبر کنید تا اون چیزی که عالی هست، رخ بده.
برای درک بهتر
برای درک بهتر پیشنهاد میکنم مطالب زیر رو بخونید:
بخشش خود و دیگران: چرا روند بخشش دیگران کند پیش میره؟
رفتار بد دیگران برام قابل درک نیست!
چطور دیگران رو ببخشیم و فراموش کنیم؟
برای عمیقتر شدن توی این موضوع
برای عمیقتر شدن، دورهها و محصولات زیر رو پیشنهاد میکنم:
کارگاه آنلاین هواپونوپونو (برای حرفهایهای هواپونوپونو)
ماه اول سیستم پاشو ( آموزش هواپونوپونو برای کسانی ابتدای راه هستند.)
متشکرم
عالی بود💐
خیلی عالی بود مطلب رو که میخوندم و ویژگی هارو میخوندم یاد یکی از کسایی افتادم که دو رو بود و خشمم بالا اومد و با راهکار انتهای مطلب آروم شدم 😍
بسیار عالی و چه نمونه های مشهودی از هر دو حالت به وضوح تمام در محیط کار بخصوص می بینم.