در این مقاله قصد داریم راجع به کودک درون صحبت کنیم. اهمیت کودک درون در روابط ما خیلی مهمه. رابطه ی من با من که مهمترین رابطه هست.
کودک درون چیست؟
کودکِ درون بخشی از وجود خودمون هست؛ که از دوران جنینی در درون ماست. کودک درون همون احساسات و عواطف ماست. اگه در دوران کودکی احساساتمون سرکوب شده باشن یا به درستی تجربه نشن باعث میشه تا کودک درونمون صدمه ببینه و در بزرگسالی عواقبش رو در قالب مشکلات جسمی و روحی نشون بده.
به همین دلیل ارتباط با کودک درون بسیار مهم هست و میتونه مشکلات ما رو رفع و پاک کنه.
کودک درون یا ناخودآگاه بخشی از ماست که تمام موضوعاتی که مربوط به احساس و عاطفه میشه رو ثبت و پردازش میکنه. خیلی اوقات ما مثلاً ترانهای رو گوش میدیم و مشغول به کار هستیم اما پیام اون ترانه شکست عشقی یا موضوعاتی مربوط به بیارزش بودن دنیا و بیوفایی و از این دست موضوعات هست که توسط کودک درون یا ناخودآگاه ثبت میشه و بازتاب اون در زندگی بیرونی ما نمود پیدا میکنه؛ یعنی هر چیزی که آگاهانه یا ناآگاهانه دریافت میشه در زندگی ما خلق میشه.
خصوصیات کودک درون سالم
حس عشق و شور زندگی داره. با هر چیزی هیجان زده میشه دقیقاً مثل کودک و بچههای خردسال
اما وقتی کودکی بیمار باشه مثلاً تب داشته باشه یا هر مشکل جسمی دیگهای نمیتونه شادی کنه. نمیتونه بازی کنه و هیجاناتش رو تخلیه کنه؛ بنابراین یک جا میشینه و فقط نگاه میکنه یا میخوابه و کاری با کسی نداره.
کودک درون هم دقیقاً همینه. وقتی حالش خوب نیست یعنی بیماره و بیماری اون یعنی مشکلات ما که یا جسمی هستند یا روحی و یا مالی و…
اگه میخواهید مشکلاتتون حل و برطرف بشه با کودک درونتون ارتباط بگیرید و حالش رو خوب نگه دارید.
گاهی در خیابان هوس بستنی میکنیم یا دوست داریم روی جدول کنار خیابان راه بریم. تمام اینها کار کودک درون هست که اگه درست مدیریت و کنترل نشه مشکلاتی رو ایجاد میکنه.
هیچ اشکالی نداره اگه گاهی کارهای اینچنینی انجام بدید. نگاه دیگران متفاوته بعضیها میگن چقدر شاده برخی میگن از سنش خجالت نمیکشه و عدهای دیگه چیزهای دیگهای میگن. شما ببینید که دلتون چی میگه و همون کار رو انجام بدید.
کودک درون تمام خاطرات رو به یاد داره اما ممکنه ما یادمون رفته باشه به همین دلیل میتونید باپاکسازی به روش هواپونوپونو خاطرات مربوط به کودک درونتون روپاکسازی کنید تا کمکم خاطرات پاکسازی بشن و اثرات منفی اون کمرنگ بشه.
نادیده گرفتن احساسات چه عواقبی داره
زمانی که ما خودمون رو نادیده میگیریم و دیگران رو به خودمون ترجیح میدیم باعث میشه تا کودک درونمون ناراحت بشه حس بیارزشی داشته باشه و در بزرگسالی با دیدن خیانت بروز پیدا میکنه. وقتی خیانت میبینیم یعنی دیگران بهتر از ما هستند و تو (همسر) میتونی شخص بهتری رو جایگزین کنی. پس این اتفاق میافته. کسی که خیانت میکنه هم یعنی من لایق یک رابطۀ سالم و درست نیستم چون بی ارزشم باید با شخص دیگه ای باشم. به همین دلیل رابطه های متعدد رو تجربه میکنه.
تمام این کارها چه آگاهانه و چه ناآگاهانه انجام بشه مربوط به کودک درون و آسیبهایی هست که در دوران کودکی ما خورده.
شنیدن دروغ و یا پنهان کاری ها هم باعث میشه تا کودک این حس رو داشته باشه که خوب نیست و نمیشه بهش اعتماد کرد به خاطر همین دروغ میگن و یا پنهان کاری میکنن. تمام این موارد روی کودک درون تأثیر مثبت میزاره و نتیجۀ اون رو در بزرگسالی تجربه میکنیم.
کودک درون ما چه کسی است
همان کسی هست که موقع شنیدن لطیفه خنده رو به لبهای ما میاره. کسی که موقع مرگ عزیزان اشک رو در چشمهای ما جاری میکنه. کودک درون کسی هست که تمام تجربیات احساسی و عاطفی رو با اون تجربه میکنیم. با کودک درون خاطرات دبستان و بازیهای کودکی رو به یاد میاریم. اگه در مدرسه تمسخر شده باشیم یا هر تنبیهی رو تجربه کرده باشیم تا زمانی کهپاکسازی نکردیم و نبخشیدیم و رها نکردیم مثل زخم سر باز همیشه تازه میمونه.
اعتماد به نفس و کودک درون
نداشتن عزت نفس و یا اعتماد به نفس با روحیات کودک درون ما در ارتباطه. اگه کودک درون احساس ارزشمندی کنه یعنی عزت نفس داریم و اگه بتونه تواناییهاش رو نشون بده یعنی اعتماد به نفس داریم. کودک درونی که سالهاست ناخوش هست نمیشه ازش توقع روابط خوب و سالم داشت. پس اگه در روابطتون چه عاطفی و چه کاری و خانوادگی و… مشکل دارید یه سری به کودک درونتون بزنید.
کودک درونی ما وقتی اولین کارمون رو شروع می کنیم حضور داره و میخواد که به رئیس یا کارفرمای ما ثابت میکنه که ما مسئول و توانا هستیم و احساس غرور کنیم.
چجوری با کودک درون ارتباط بگیریم؟
راههای زیادی وجود داره و ممکنه که راهی که شما انجام میدید با روش دیگری متفاوت باشه اما کلیت داستان یکی هست و وقتی که اصول کار رو بلد باشید میتونید با جزئیاتی که قلق کودک درونتون هست و متوجه میشید تا انتهای مسیر رو برید و نتیجۀ درست و عالی رو تجربه کنید.
اولین کاری که باید انجام بدیم اینه که با کودک درونمون صحبت کنیم. در ابتدا اصلاً توقع نداشته باشید که جواب بده و باهاتون صحبت کنه. البته ممکنه که خیلی رابطۀ خوبی باهاتون داشته باشه ولی اگه نداشت ناامید نشید و به صحبت کردن و دلجویی ادامه بدید. انقدر صحبت کنید و عشق بدید تا نظرش جلب بشه و باهاتون صحبت کنه.
بعد از اینکه باهاتون صحبت کرد خوب به حرفهاش گوش بدید. توجه کنید که چه نیازهایی داره. چه مشکل و چه آرزوهایی داره. اگه کودک درونتون در ابتدا باهاتون خوب نبود و کم محلی کرد. ممکنه درخواستهای عجیبی داشته باشه. مثلاً ازتون بخواد که جیغ بکشید. یا تو خیابون لیلی بازی کنید. باید راضیش کنید. یا اون کارها رو انجام بدید یا مجابش کنید که چیز دیگهای بخواد. به هر حال این توانایی شماست که باید بتونید راضیش کنید.
اهمیت مراقبه در زندگی
مراقبه کردن در برقراری ارتباط با کودک درون خیلی کمک کننده هست و کارها رو راحتتر میکنه. در همین سایت میتونید مراقبه با کودک درون رو تهیه کنید؛ و یا در دورۀ راه درون شرکت کنید. در ماه دوم مراقبه و تکنیکهای ارتباط با کودک درون رو یاد میگیرید.
وقتی که با کودک درونتون ارتباط بگیرید متوجه میشید که چه وضعیت و شرایطی داره و میتونید متناسب با اوضاع روحیش درمان رو شروع کنید. گفتن چهار جملۀ هواپونوپونو برای درمان و بهبود دردها و زخمهای کودکتون بسیار مفید و کارگشاست.
وقتی که مدیتیشن میکنید ممکنه کودک درونتون صحنهای رو بهتون نشون بده یا خاطرهای رو براتون تعریف کنه که فراموش کردید. یعنی در ناخودآگاهتون هست اما در خودآگاهتون فراموش کردین. هنگامی که به یاد میارید وپاکسازی میکنید مشکلاتتون برطرف میشن. چون درونتون التیام پیدا کرده و بازتاب اون در جهان بیرون هم نشون داده میشه.
هر چیزی ممکنه رخ بده تا زمانی که مراقبه نکردید و با کودک درونتون ارتباط نگرفتید نمیشه گفت که چه اتفاقی میافته.
هنگامی که کودک درونی متوجه بشه که توجه شما رو به خودش جلب کرده و شما تمام تلاشتون رو میکنید تا بهش عشق بدید و نیازهاش رو تأمین کنید با شما رابطۀ خوبی برقرار میکنه
از کجا بدونیم حال کودک درون ما خوب هست؟
وقتی که همه چیز عالی هست یا میتونیم نسبت به مشکلات رها باشیم یعنی حال کودک درونمون خوبه. زمانی که برای انجام دادنِ کارها استرس و اضطراب نداریم. تلاش میکنیم اما نگران و ناامید نیستیم. روابط ما و کودک درون مثل رابطۀ علت و معلول هست. اگه کودک درون نگران باشه ما ناامنی رو تجربه میکنیم و اگه بترسه ما بی نظمی و بی قراری رو حس میکنیم. هر اتفاقی در زندگی به وجود بیاد به خاطر احساسات کودک درونمون هست که باید درمان بشه تا ما یک زندگی فوقالعاده رو تجربه کنیم.
از کجا بدونیم حال کودک درونمون به طور کلی خوب نیست یا الان خوب نیست؟
احساس اضطراب و نگرانی
حس ترس و ناامنی
احساس گناه و عذاب وجدان
عدم حضور در لحظۀ حال و استفاده کردن از نیروی حال
مدام تلاش میکنیم اما باز شکست میخوریم
انجام دادن کارهایی که هیچ فایده ای نداره و به اصطلاح فقط وقت ما رو هدر میده.
گیر کردن در رابطه سمی این رابطه میتونه با جنس مخالف یا خانواده باشه. هر کسی که با کلام یا رفتار و اندیشه هاش ما رو ازار میده.
تنبلی و حوصله نداشتن
نشخوارهای ذهنی یعنی مدام با خودمون حرف میزنیم و هیچ وقت هم به نتیجه نمیرسیم.
و …
راهکار برای شفا و بهبود کودک درون
مدیتیشن یا مراقبه: در این مورد چون با کودک درون ارتباط میگیریم و باهاش حرف میزنیم باعث میشه تا کم کم حس خوبی بگیره و متوجه بشه که کسی هست که دوستش داره و بهش توجه میکنه
هر کاری که باعث میشه تا حالمون خوب بشه رو انجام بدیم. ممکنه نیمه شب هوس خوردنِ قورمه سبزی کنیم. بپزیم و میل کنیم. چه اشکالی داره. به خودمون توجه کنیم. ممکنه دیگه خوابمون نیاد و سرکار کسل باشیم. اشکالی نداره برای هر کسی ممکنه که پیش بیاد گاهی حوصله نداشته باشه.
رقص: حتما نیاز نیست که عالی و زیبا برقصیم. هر رقصی باعث میشه تا حسمون خوب بشه. نمیخواهیم که پیش کسی برقصیم یا در مسابقۀ رقص شرکت کنیم. برای خودمون و کودک درونمون میرقصیم. پس آزاد و رها باشیم و شروع کنیم.
هر وقت خاطرات تلخ گذشته یادمون اومد. آخر داستان رو اونجوری که عالی هست تجسم کنیم. بعد از مدتی کودک درون فکر میکنه که پایان اون داستان عالی تموم شده و حالش خوب میشه.
هر چند وقت یکبار به کافه یا رستوران برید. نیازی نیست زیاد خرج کنید. فقط یک چایی بنوشید یا یک غذای سبک سفارش بدید؛ اما همین مدت کوتاه هم باعث میشه تا حال و هواتون عوض بشه و کودک درونتون شاد بشه.
تلفن کردن به یک دوست قدیمی یا کسی که مدتی هست ازش بی خبرید.
برای خودتون هدیه بگیرید.
جدول حل کنید.
کتاب بخونید و اون قسمتی که خوندید رو برای خودتون تعریف کنید.
باورهای درونی تون رو تغییر بدید. روی باورهاتون کار کنید و هر روز به خودتون عشق بدید. اینکار رو جلوی اینه انجام بدید نتیجۀ بهتری داره.
اگه این کارها رو انجام دادید از نتایجش برامون بنویسید.
و در پایان مثل همیشه ممنونم از اینکه با ما همراه بودید.
لطفاً نظراتتون رو بنویسید و هر انتقاد و پیشنهادی دارید مطرح کنید.
اگر این مقاله براتون مفید بود لطفاًً برای عزیزانتون هم ارسال کنید.
برای عمیقتر شدن موضوع
دوره راه درون آموزش مراقبه هست که در سه سطح آموزش داده میشه. به این صورت که در ماه اول با سرزمین فکر در ماه دوم سرزمین احساس که ارتباط با کودک درون هست و در ماه سوم با سرزمین ناخودآگاه آشنا میشیم. با راهنمای درون کودک درون و خود برتر ارتباط میگیریم و میتونیم بسیاری از مشکلاتمون را به این صورت حل کنیم
نشانه ها رو دنبال کن: ما در زندگی با چالشهای زیادی رو بهروبه هستیم. در مسیر پاکسازی نمیدونیم که چجوری میتونیم از این چالشها عبور کنیم. در دوره نشانهها رو دنبال کن، موضوع شهود و الهامات درونی رو یاد میگیرین و میتونین با استفاده از این توانایی و قدرتی که به دست آوردیم و مسیر درست را تشخیص بدین تا به اهدافتون برسین.
دورۀ نشانهها رو دنبال کن ( شهود)
سطح اول “ماه سوم سیستم رشد شخصی پاشو”هست. توی این دوره، در مورد شهود پایه و نحوۀ استفاده از احساسات شهودی رو یاد میگیریدو ماه 3 سیستم پاشو (آموزش شهود پایه) و دوره نشانهها را دنبال کن که سطح پیشرفته شهود و استفاده از احساسات متعالی توی مسیر زندگی هست. در دورۀ نشانهها را دنبال کن میتونین ایمان و آرامش رو یاد بگیرید.
کودکم دوستت دارم
آیا میتونیم بگیم کل ضمیرناخوداگاه ما همون کودک درونه؟ یا بخشی ازونه؟
عالی بود ممنون از مطالب خوبتون
سپاس فراوان
خیلی خیلی خیلی عالی و جالب بود
با اینکه در مورد کودک درون زیاد شنیده بودم ولی این مقاله کدهای خوبی برام باز کرد
سپاس فراوان از خانم حسینی 🙏🙏🙏🙏🙏
با سلام و احترام:
سپاسگزارم از مطالب ارزشمند شما و زحمات تیم پرقدرت و دلسوزتان
سحر
ممنون از راهکارهایی که پیشنهاد دادید
خیلی عالی و بی نظیر
استفاده کردم
مدام تلاش میکنیم اما باز شکست میخوریم
احسنت🌹❤️