در این فایل صوتی، درباره دانسته، باور و ایمان و مراحلی که طی میکنن تا به رفتار و عمل در زندگیمون تبدیل بشن رو شرح دادم.
سؤالاتی که پاسخ داده شده اینه که:
چرا من در سختیها و چالشها، نمیتونم خودم رو کنترل کنم؟
معیار اینکه روی خودمون کار کردیم و چقدر پیشرفت کردیم چی هست؟
تعریف دانسته و باور و ایمان چی هست و چه فرقی باهم دارند؟
معیار عمل کردن و عیار دانستههای ما چقدره؟
اگر بخوایم بدونیم که:
۱. دانستههای ما در چه حدی ست؟
۲. آیا فقط اطلاعات جمع کردیم یا در زتدگیمون هم میتونیم استفاده کنیم؟
۳. آیا اون اطلاعات در زندگی ما کارایی داره یا نه؟
باید به این نکتهها دقت کنیم. مثلاً وقتی به بحران و چالشی برخورد میکنیم، رفتار بهتری داریم یعنی آن دانستهها و اطلاعاتی که داریم به یاد میاریم و عمل میکنیم. با توجه به نوع برخوردمون متوجه میشیم که چقدر اطلاعات و دانستهها در زندگیمون کاربرد و کارایی دارن.
نوع برخورد ما در شرایط مختلف
همۀ ما وقتی که در شرایط خوب اقتصادی، خانوادگی، روابط، دوستان و… هستیم طبیعتاً برخورد عالی داریم و درست رفتار میکنیم. میدونیم که چه کاری رو باید انجام بدیم اما وقتی که در شرایط بحرانی قرار میگیریم میزان رشد و تغییر ما با توجه به میزان عملکردمون نسبت به اطلاعاتی که داریم مشخص میشه. اگه بتونیم در اون لحظات خاص تمام چیزهایی رو که یاد گرفتیم، عمل کنیم یعنی به همان میزان رشد داشتیم و تونستیم به خودشناسی و خودآگاهی برسیم.
یکی از دلایلی که سبب شد تا دورههای زیادی رو برگزار کنم _در سایت نزدیک به سی دوره داریم و شما عزیزان میتونین با قیمت بسیار مناسب از این دورهها استفاده کنید_ این هست که مفاهیم براتون تکرار بشه و در ذهنتون نهادینه و کمکم به رفتار تبدیل بشه. در تمام دورهها ما یک اصل داریم که با توجه به موضوعات دوره، اون اصل رو با بیان و زبان ساده و متفاوت توضیح میکنیم. با این کار، جان کلام در ذهنتون میشینه و کمکم به رفتار تبدیل میشه.
از کجا بدونیم که رشد کردیم و دانستهها در زندگیمون تبدیل به رفتار شده؟
قبل از اینکه دچار چالش بشین، چگونه برخورد میکردین و وقتی که این اطلاعات رو یاد گرفتین، اگه در همون چالش یا چیزی شبیه به اون قرار بگیرین، چگونه برخورد میکنین. تفاوت این دو رفتار، میزان رشدِ شما رو نشون میده.
همه در لحظات خوبوخوش، همیشه خوب هستن و فرشتهگونه رفتار میکنن. اصل خودشناسی و خودآگاهی در هنگام بروز مشکلات و بحرانهای زندگی، نشون داده میشه. اینکه چقدر تونستیم از اطلاعاتی که داریم بهرهمند بشیم و در زندگیمون پیاده کنیم.
موضوع این پادکست؛ دانسته، باور و ایمان هست. با مطالبی که قبلاً توضیح دادم، رفتار ما در بحرانها نشاندهندۀ دانش ماست که به سه بخش تقسیم میسه.
تفاوت دانسته، باور و ایمان
مرحلۀ نخست، دانسته:
یعنی چیزهایی رو که میدونیم، زمانی که حالمون خوبه و مشکلی هم نیست بلدیم و در موردش میتونیم به خوبی صحبت کنیم.
مرحلۀ دوم، باور:
به این معناست که وقتی دچار گرفتاری و مشکل میشیم، آنچه که یاد گرفته بودیم رو به یاد میاریم، اما نمیتونیم انجام بدیم و در زندگیمون پیاده کنیم.
مرحلۀ آخر ایمان :
در این مرحله هر آنچه که یاد گرفتهایم، در زمان سختیها و گرفتاریها به یاد میاریم و میتونیم عمل کنیم.
در واقع هدف ما از یادگیری تبدیل شدنش به رفتار هست که در مرحله ایمان این موضوع کاملاً توضیح دادهشده.
دانستههای ما با توجه به فضای مجازی، اینترنت و… بسیار زیاده. در واقع در عصری هستیم که گردش اطلاعات و دانستهها فراوان هستن و فرصت مناسبی ست، برای ما که بتونیم اطلاعات زیادی رو در هر زمینهای که میخوایم داشته باشیم، اما برای اینکه، دانستههامون، در زندگی ما نتیجه داشته باشه و به رفتار تبدیل بشه باید مدام تمرین و تکرار کنیم.
چقدر از دانستههای ما تبدیل به باور و چقدر تبدیل به ایمان شده؟
ما وقتی اطلاعاتی رو توسط حواس پنجگانه دریافت میکنیم، در حافظۀ ما ذخیره میشه.
مثلاً: ما میدونیم که مشهد کجاست؛ اما زمانی که به مشهد نرفتیم، اطلاعات ما در حد دانسته باقی میمونه.
زمانی که به این شهر سفر میکنیم، به خاطر اینکه اطلاعات کاملتری پیدا میکنیم و از نزدیک شهر رو میبینیم و تجربه میکنیم، دانسته ما تبدیل به باور میشه.
و در نهایت، زمانی که در شهر مشهد زندگی میکنیم و فرهنگ و مردمان اون شهر رو خیلی بیشتر میشناسیم و از نزدیک لمس میکنیم باور ما تبدیل به ایمان میشه.
در زندگی هم دقیقاً همینه. مثلاً ما میکونیم که در زمان خشم باید کنترل کنیم مقتدرانه برخورد کنیم و خشممون رو هم ابراز کنیم و هم حرفمون رو با احترام بزنیم.
زمانی که در موقعیت خشم قرار میگیریم اطلاعاتی که داشتیم از یادمون میره یعنی فقط دانسته داریم.
اما زمانی که در موقعیت خشم قرار میگیریم و تمام اطلاعاتی که در رابطه با کنترل کردن، مطالعه کردیم رو به یاد میاریم اما نمیتونیم عمل کنیم یعنی باور.
مرحله سوم، زمانی ست که در موقعیت خشم هستیم، تمام اطلاعاتی که خوندیم رو به یاد میاریم و خیلی خوب و عالی انجام میدیم و عمل میکنیم؛ یعنی ایمان.
هدف ما از برگزاری دورههای مختلف دقیقاً رسیدن به ایمان هست.
برای عمیقتر شدن موضوع
ایمان یعنی اعتماد کردن، در امنیت کسی قرار گرفتن و باور و اعتقاد عمیق قلبی داشتن. در دورۀ ایمان معنی و مفهوم دقیق آرامش داشتن رو در هر لجظه یاد میگیرین. پیشنهاد میکنم این دورۀ عالی رو تهیه کنین.
دورۀ رایگان مسئولیت پذیری صد درصد بهتون کمک میکنه تا بتونین تمام اتفاقات زندگیتون رو انطور که میخواهید بسازید. با پذیرش مسئولیت دیگه به دنبال مقصر نمیگردیم و مسئولیت هر انچیزی که در زندگی ما هست رو میپذیریم. از جایگان قربانی بودن بیرون میاییم و در جایگاه قدرت قرار میگیریم و زندگیمون رو همونجوری که میخواهیم میسازیم.
دورۀ رایگان مسئولیت پذیری صددرصد
در ماه پنچم از سیستم رشد شخصی پاشو به مبحث ایمان از زاویۀ دیگهای پرداختیم. بسیاری از نکات کلیدی در رابطه با ایمان نه از جنبۀ مذهبی اون ، چون در راستای آموزش ما نیست. بلکه از جهت توکل به خدا که در نهایت به آرامش واقعی ختم میشه پرداختیم.
دوره ی ایمان بینهایت عالیه دوره ی رها سازی و توکل، دوره ی مسئولیت پذیری، همه عالین همه من جنتاشونو ندارم باید تهیه کنم سپاسگزارم سپاسگزارم سپاسگزارم
خدارو شکر بخاطر این آگاهی💐🙏💐
متاسفم لطفا منو ببخش سپاسگزارم دوست دارم
کاملا درسته خیلی از ما فقط با دانسته هامون سروکار داریم مهم اینه که به مرحله ایمان نزدیکش کنیم و به کار ببریم
سپاسگذارم از شما
دوره ایمان عالیه
بسیار عالی و زیبا 🙏🙏🙏
بسیار زیبا و ساده شرح دادید درباره دانسته ها ،باور ،وایمان
سپاس استاد بزرگوار 🌺🌺🌺
👌👌👌
زندگینامه دکتر هیولن رو هم بذارید لطفا