این کاملا طبیعیه و قابل درکه که در زندگی با چالش و مشکلی روبرو بشیم و برای حل کردنش کم بیاریم. چون ما در مسیر، دائم مسائلی برای حل کردن و جلو رفتن داریم و همۀ ما به هر حال چه بخوایم، چه نخوایم داریم در مسیر رشد، توسعه و گسترش خودمون و زندگیمون پیش میریم.
مهارت حل مشکلات زندگی و اون استراتژی کلی چیزی ست که در این پادکست توضیح دادم و پیشنهاد میکنم که حتماً بشنوید.
دانلود و شنیدن پادکست
ما نسبت به خیلی از مسائل ناآگاهیم و به اصطلاح نابینا هستیم. در این دنیا و در این زندگی، مسیرها، کتابها، آدمها و دورههای بسیاری هست که ما نمیدونیم، کدومشون رو باید انتخاب کنیم تا به هدفمون برسیم.
این همه مکاتب مختلف، سیستمهای متفاوت و انواع نوعی نگاههایی که همشون در زندگی ما هستن و ما باید بدونیم چجوری مسیر اصلی رو پیدا کنیم.
چطور میتونیم با این وضعیت و شرایطی که داریم، مسیر درست رو پیدا کنیم؟
مسیر زندگی تعدادی دیوار یا موانع وجود داره که باعث میشه تا مسیر برای ما مشخص نشه کاری که باید انجام بدیم اینه که با لمس دیوارها و موانع و همچنین با برخورد کردن به اون مشکلات، راه رو از چاه تشخیص بدیم و با موانعی که در مسیرمون هست، راه رو پیدا کنیم. ما همیشه در زندگی یکسری مشکلات و نوسانات داریم که به وسیلۀ اونا باید راه رو پیدا کنیم. البته ممکنه هیچ وقت به جواب نرسیم و ناآگاهانه هم بمیریم. ولی برای رسیدن به پاسخ، باید به دیوارها و مشکلات برخورد کنیم. گاهی با موانع برخورد کنیم،
درد میکشیم و زخمی میشیم تا بتونیم مسیر رو پیدا کنیم. سعی کنیم که به مشکلات به چشم یک فرصت نگاه کنیم نه یک مانع برای نرسیدن به اهداف.
در برخورد با موانع و دیوارها افراد به چند روش عمل میکنن. عدهای درگیر مشکلات میشن و به در و دیوار میخورن اما غیر از درد کشیدن و ناله کردن چیزی عایدشون نمیشه. در مقابل عدهای هم هستن که در برخورد با مشکلات و موانع، مسیر رو پیدا میکنن و متوجه میشن که چجوری باید از تمام مشکلات و موانع عبور کنن تا بتونن، مسیر رو پیدا کنن و به اهدافشون برسن. در واقع مشکلات رو به چشم یک فرصت و سکوی پرتاب نگاه میکنن.
مراحل حل مسئله و چالش
علاوه بر توضیحاتی که در پادکست بالا دادم، برای اینکه ذهنتون بازتر بشه، باید بدونین که حل مسئله، یک فرآیند منطقی و ساختار یافته ست که شامل چند مرحله میشه:
1- تعریف مسئله
در این مرحله باید به صورت واضح و دقیق مشخص کنین که مسئله چیست، چرا پیش اومده، چه تاثیرات منفی داره و چه نتایج مطلوب رو مدنظر داره.
2- ایدهپردازی در مورد راهحلهای ممکن
در این مرحله باید به صورت خلاقانه و با تفکر نقادانه، ایدههای مختلف برای حل مسئله رو پیشنهاد بدین. در اینجا نباید خودتان را با قضاوت و سانسور محدود کنین، بلکه هر ایدهای که به ذهنتون میرسه رو بنویسین.
این ایدهها ممکنه خندهدار، غیرممکن، غیرمنطقی و… باشند. مهم نیست. این مرحله طوفان فکری هست. هر راهحلی که به ذهنتون رسید رو بنویسید.
3- ارزیابی راه حل
در این مرحله باید با استفاده از شاخصهایی که توضیح داده شده، هر یک از اون ایدهها و راهحلهایی که نوشتید رو چک کنید.
یکی از مهمترین شاخصهای سنجش رو که در پادکست هم توضیح دادم اینه که:
الان با شرایطی که دارم، اولین قدمی که میتونم بردارم چی هست؟
ایدههایی را باید جدا کنیم که با شرایط الانمون، اولین قدم رو میتونیم برداریم.
4- اقدام و برداشتن اولین قدم
در این مرحله باید اولین قدمی که میتونیم رو برداریم. گاهی شاید سخته باشه. چون ذهن ما دائم از خطرات، ترسها، نگرانیها و… میگه. برای همین در این مرحله فقط باید عمل کنین و قدم بردارین.
با استفاده از این فرآیند ساده و قابل استفاده در هر زمینه از زندگی، قادر هستین به صورت خودکار و خودبهخود به حل چالشهای پیش رو بپردازین. البته لازمه که این فرآیند رو به صورت مکرر و منظم در زندگیتون بپذیرین و با تمرین به عادت تبدیل کنین.
بهترین راهکار اینه که قدم به قدم جلو بریم تا بتونیم، مسیر رو پیدا کنیم.
اگه از جایگاه قدرت و ناظر بودن به موضوع نگاه کنیم، میتونیم مسیر درست رو تشخیص بدیم. وقتی چالشی پیش میآد باید به خودمون بگیم که اینجا هم یک دیواری وجود داره که باعث شده تا ما نتونیم مسیر رو ادامه بدیم. باید این دیوار و مانع رو حل کنیم تا بتونیم راه رو برای ادامه دادن هموار کنیم.
در بیشتر مواقع این گفتگوی ذهنی برای اکثریت ما به وجود میآد که این مشکل حل نشدنی ست و کاری نمیشه کرد.
آگاه باشید که در پس اون گفتگوی ذهنی، یک باور بزرگ بازدارنده ست که باعث میشه تا ما مشکل رو بزرگ و خودمون رو ضعیف ببینیم.
هرگاه مشکلی پیش میآد، باید امکانات و تواناییهایی که داریم رو نگاه کنیم تا بتونیم از درون اون امکانات و تواناییها، کلید حل مسئله رو پیدا کنیم. همیشه باید از خودمون پرسیم که قدم بعدی چیه؟
من باید چه کاری انجام بدم؟
به این ترتیب تمام مسیر رو طی کنیم تا به هدفمون برسیم.
یعنی در هر جایی که هستیم فقط به فکر قدم بعدی باشیم و هرگاه قدم بعدی رو برداشتیم، به فکر قدم دوم باشیم.
نگران این موضوع نباشین که قدمهای بعدی چیه. وقتی که قدم اول رو برمیداریم، قدم بعدی خودش رو بهمون نشون میده.
وقتی که در درونمون به آرامش برسیم و اون احساسی که باعث مشکل شده رو برطرف کنیم، در دنیای بیرون ما هم اون مشکل برطرف میشه. این حل شدن به صورت اتفاقات طبیعی میتونیم پاکسازی رو انجام بدیم تا به بیتفاوتی همراه با ایمان و آرامش برسیم. وقتی که در درونمون احساسی با مشکل داریم کمرنگ بشه در دنیای بیرون ما هم این مشکل برطرف میشه.
برای عمیقتر شدن در این موضوع
برای عمیقتر شدن در این موضوع، حل باورهای بازدارنده در مسیر و… پیشنهاد میکنم دورههای زیر رو شرکت کنید. قیمت هر سه محصول به نسبت مطالب ارزنده و ارزشمندی که ارائه شده تقریباً رایگانه.
در دورۀ نشانهها رو دنبال کن بهتون آموزش میدیم که چکونه با استفاده از الهامات قلبی بتونین مسیر درست رو تشخیص بدین. علائم شهود یا الهامات قلبی چی هستن و…
در کتاب راهنمای مسیر، مسیر زندگیتون رو با کمک این کتاب پیدا میکنین و یه نقشۀ کامل و درست از زندگیتون به دست میارین که میتونین به هر چیزی که میخواهید، برسین.
با دونستن قوانین جهان هستی میتونین آگاهانه زندگی کنین. وقتی قوانین رو بدونین خیلی از ابهامات حل میشه. مثلاً اگه قوانین رانندگی رو بدونین میتونین به راحتی رانندگی کنین و هیچوقت جریمه نشین. در ابعاد بزرگتر، قوانین جهان هستی ست که در دورۀ به قوانین بازی بهش پرداختیم تا بتونین یک زندگی باشکوه رو برای خودتون خلق کنین.
بسیار عالی و کل مطالب همینجا گفته شدن و فقط برای توضیح بیشتر لازمه که تو دوره ها شرکت کنیم
باید از جایگاه ناظربودن به مشکل نگاه کنیم تا بتونیم اونو حل کنیم
نکته دوم اینکه قدم به قدم پیش بریم تا مسیر درست رو پیدا کنیم
زیبا بود مرسی☺️
عالی بود سپاسگذارم
عالی
سپاس گزارم
عالی بود
ممنون🙏
از تک تک مطالب و فایلهایی که توی سایت گذاشتین لذت میبرم
عالی بود
سلام استاد ـ استاد خیلی عالی بود لذت بردم خداروشکر بابت این آگاهی ها
خداروشكر از اين آگاهيهاي فوق العاده، و خداروشكر كه استاد بزرگواري چون شما در زندگيم هست