در این پست وبلاگ که از سری درسهای زندگی هست راجع به این موضوع و درس صحبت میکنیم. استاد شما چه کسی هست؟ کسی که بتونه شما رو عصبانی کنه استاد شماست. چرا و چجوری این اتفاق رخ میده رو در این مقاله کاملاً شرح و بیان میکنیم.
با ما همراه باشید
درس زندگی: رنج، سختی، تاریکی
ما در جهانی دو قطبی زندگی میکنیم و همه چیز این جهان سایهها و نورهاست و ما در دل این رنج و آسانیها زندگی میکنیم. نمیشه منکر این شد که هیچ انسانی رنج رو دوست نداره. نه رنج خودش و نه رنج کشیدن دیگران رو؛ اما آسایش رو دوست داره و برای سایرین هم حتی تلاش میکنه این آسانی رو فراهم کنه.
ما انسانها دوست نداریم در رنج قرار بگیریم و از آن همیشه فراری هستیم؛ اما حقیقت ماجرا اینجاست که هیچ چیزی و هیچ اتفاق خوبی و هیچ آگاهی و موفقیتی بیرنج به دست نمیآد و همیشه درصدی رنج برای تغییر ما و رشد کردن ما وجود داره
رنج، رشد دهنده است و ما رو هول میده و بیدار میکنه.
رنجی که نکشد، تو را حتما قویتر میکند
رنجی که عادت نشود، کلیدی به زندگی بهتر است
تفکر غلط
تقریباً همه ما تا زمانی که پا به مسیر خودشناسی و خودآگاهی نگذاشتهایم، مخصوصاً ماهایی که ایرانی هستیم و باورهای غلطی درباره حقیقت زندگی و قوانین داریم.
رنج رو مصیبت و امتحان الهی میدونیم و یا رنج رو بد میدونیم و حس میکنیم لابد انسان بد و گناهکاری هستیم که خداوند بهمون رنج داده. فکر میکنیم دنیا دارمکافاته و رنج بد هست و خوبی نداره.
اما غلط فکر میکنیم. رنج همانند چیزهای خوب زندگی ما، موهبت است. فقط رنج است که عامل رشد و تغییر هست. چون ما ذاتا تا زمانی که حس نکنیم زندگی ما تغییر میخواد، همانجایی که هستیم باقی میمانیم. اگر چیزی مانند رنج نبود، احتمالاً نسل انسان هنوز درهمان انسانهای اولیه و غیر مدرن باقی میماند.
اگه پیشرفت کردیم، چون جای خالی چیزهایی رو حس کردیم و چون احساس نیاز کردیم، فکر کردیم باید بهتر از چیزی که هستیم، باشیم و اکنون، هستیم. رنج، رشد دهنده است.
ارتباط رنج و درس چهارم زندگی: هرکی میتونه عصبانی تون کنه، استاد شماست.
باهم کمی تحلیل کنیم:
همه قبول داریم که حس خشم، جزو احساسات رنج دهنده است. اگه بیایم به جای واژۀ هرکسی، هرچیزی رو بذاریم، میشه:
هرچیزی که عصبانی تون کنه، استاد شماست.
استادی که زنگ خطر میده
استادی که راهنمایی میکنه
استادی که بیدار کننده است
و پیامش این است: تغییر کن، تغییر بده
چه چیزی رو؟ هرچیزی که توی زندگیت نیاز به تغییر داره. از هرچیزی و هر موضوعی در زندگیمون که خشم داریم، همونجا باید تغییر ایجاد کنیم. خشم، استادی برای رشد عزت نفس از دست رفته هست.
فرض کنیم شخصی با عزت نفس پایینی هستیم. کسی که بقیه باهاش به درستی برخورد نمیکنن و بهش احترام نمیذارن و همه جوره ازش سو استفاده میکنن. شخصی ترسو و بزدل که حتی از حقش دفاع هم نمیتونه بکند و حقش رو بهراحتی میخورند و توان مقابله رو نداره. نگاه بقیه بهش، نگاهی تحقیر گونه و پست است. حتی با خوندن این دوسه خط، خشم رو درون خود حس کردید.
و اگر این ویژگیها رو کموبیش داشته باشید، این موضوع باعث رنجتون میشه.
پیام این رنج چیست؟
آیا پیام این رنج برای ما این است که تو به درد نمیخوری و شخصی ترسو و کمی هستی؟
آیا این رو میگوید که تو حقیر و پست هستی؟
بله پیام این رنج همین هست که به تو میگه تو این حس رو به خودت داری و این وضع کنونی زندگی توست؛ اما آیا این حقیقت زندگی ماست؟ بههیچوجه، چون اگر بود رنجی نداشتیم
زنگ خطر برای درس زندگی ( رنج):
این رنج و حس بد و این خشم حتما به تو گوشزد میکنه که این توی حقیقی نیست و این زندگی، زندگی تو نیست. پس من (رنج) هستم تا تو بلند شوی و خودت رو تغییر بدی و تا زمانی که تغییر نکنی من هم وجود دارم. رنج و خشم، عاملی برای رشد عزت نفس از دست رفته تو هستند.
خشم، استادی برای بهبود وضعیت مالی و پول
همه ما تجربه بیپولی یا کمپولی و یا نرسیدن به خواستههایی که پول باعث داشتن آنها میشه رو داشتیم، حتی داریم. تا همینجا، خشم و جای خالی اون پول و خواسته رو حس کردید. از کافهها، از رستورانها، از مراکز تجاری، از مراکز تفریحی، از مقابل نمایشگاه ماشینهای لوکس، از میان محلههای مرفه نشین و… گذشتیم.
اگر پول رفتن به یک کافه یا رفتن به رستوران، پول خرید یک دست لباس و پوشاک، یا پول رفتن به یک مرکز تفریحی و خوشگذرانی و پول خرید یک ماشین و خانه دلخواه رو نداشته باشیم، آزرده، غمیگن، خشمگین میشیم و رنج میکشیم.
درباره هرچیزی که خواستۀ ما باشد و اون رو نداشته باشیم، رنج میکشیم.
پیام این رنج؟
سعی در تغییر تو داره، سعی در بلند شدن و قدم برداشتن تو داره. تلاش میکنه که تو از وضع مالی بد کنونی در بیاره و میگه پس من (رنج) هستم تا تو بلندشوی و وضعیت مالی خوبی رو برای خودت بسازی و من هستم تا تو تغییر کنی. همانطور که هر استادی به تو درس میده.
رنج، خشم هم استاد دانشگاه جهان هستی هست. ما هم دانشجویانی هستیم که سر این کلاس درس زندگی و درست زیستن رو یاد میگیریم. هرجایی که رنجی برای تو وجود داره، تغییر برای تو همانجاست.
سخن پایانی از کارل گوستاو یونگ بزرگ
رنج نباید تو رو غمگین کنه. این همان جایی است که اغلب مردم اشتباه میکنند. رنج قرار است تو رو هوشیارتر کنه به اینکه زندگیات نیاز به تغییر داره.
چون انسانها زمانی هوشیارتر میشوند که زخمی شوند، رنج نباید بیچارگی رو بیشتر کنه. رنجت رو تحمل نکن، رنجت رو درک کن! این فرصتی است برای بیداری، وقتی آگاه شوی، بیچارگیات تمام میشه.
برای عمیق تر شدن موضوع
ماه اول سیستم رشد شخصی پاشو
ماه اول از سیستم رشد شخصی پاشو
دوره هنرباشکوه زیستن
هنر باشکوه زیستن ( اصللح باورهایمان درباره زندگی)
دوره رهاسازی و توکل
لاااایک