در این پست وبلاگ میخواهیم در مورد ۱۰ عادت قدرتمند برای داشتن سبک زندگی صحبت کنیم یک زندگی مینیمال ساده و شاد که حق طبیعی هر انسانی هست که چنین زندگی رو داشته باشد.
اما به خاطر برنامهها و باورهای مخرب و سمی که در ذهن یا ضمیر ناخودآگاهش ثبت و نهادینهشده، نمیتونه چنین زندگیای رو تجربه کنه. ما در این مقاله بهتون یاد میدیم که چه جوری بتونید با ۱۰ عادت قدرتمند زندگی ایدهآل شاد و سلامتی رو خلق و ایجاد کنید.
تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
سبک زندگی مینیمال
در این دنیای شلوغ فقط یک نفر هست که میتونه خودش رو پیدا کنه و نجات بده. فرض کنید وسط یک کوه از کارها و مشکلات زندگی هستید و آرامشتون بههمریخته.
چه کار باید انجام بدید؟
نگاهی به مینیمالیسم میاندازیم. مینیمالیسم یک سبک زندگی هست که خیلیها دوست دارن داشته باشن؛ اما نمیتونن بهش پایبند باشن
با چند تا عادت ساده میتونید یک زندگی آروم و معنادار رو برای خودتون داشته باشید. حتی اگر ندونید مینیمالیست چی هست؟
تعریف سبک زندگی مینیمال
سبک زندگی مینیمال یعنی فقط چیزهایی رو داشته باشیم و وقت و انرژیمون رو برای چیزهایی بگذاریم که برامون اهمیت دارند و بهشون نیاز داریم. در واقع در این سبک زندگی ما وقت و انرژی و پولمون رو برای چیزهایی هزینه میکنیم که بیشترین اهمیت رو برای ما دارند و در اولویت کارهامون هستند
بهاینترتیب حواسمون رو از حواشی و چیزهایی که مهم نیستند یا در درجات پایینتر اولویت هستند برمیداریم و روی هدف اصلیمون متمرکز میشیم
خونهت رو تمیز نگه دار.
مینیمالیسم میگه: هرچی کمتر، بهتر. پس هرازگاهی یه گوشه از خونه یا محل کارت رو جمعوجور کنین. وسایلی که دیگه به دردتون نمیخورن یا خوشحالتون نمیکنن رو دور بریزید یا به کسی بدید که بهش نیاز داره. اینجوری هم خونهتون مرتب میمونه، هم حس خوبی بهتون دست میده.
ممکنه وقتی در حال جمعوجور کردن اثاث خانه هستیم، متوجه بشیم که از یک چیز چند عدد داریم اما یکی برای ما کافی هست. مثلاً ۴ تا رنده داریم ولی فقط از یک کدوم از اونها استفاده میکنیم. در سبک زندگی مینیمال وسایل اضافی رو دور میاندازیم یا به کسی میدهیم که بهش نیاز داره و یا میفروشیم.
بهاینترتیب خونۀ و محل زندگی یا محل کار ما فقط اثاث و وسایلی رو داره که ما بهشون نیاز داریم. به این صورت از شلوغی و جمع شدن وسایل اضافی که باعث انسداد انرژی میشه جلوگیری میکنیم. میدونیم که هر چیزی در جهان هستی انرژی داره و انرژی باید در جریان باشه.
اما اگر در خانۀ ما یا محل کار ما وسیلهای باشه که ما مدتهاست ازش استفاده نکردینم، باعث انسداد انرژی میشه و در نهایت مشکل یا مشکلاتی رو در زندگی ما ایجاد میکنه که این مشکلات میتونن جسمی، روحی و یا… باشن.
قانون «یکی بیاد، یکی بره» رو رعایت کنین.
در این قانون یاد میگیرید که با خرید چیزهای جدید وسایل قدیمیتر رو کنار بگذارید. میتونید ببخشید بفروشید و یا دور بیندازید.
خیلی از افراد عادت دارند که وسایل خونهشون رو در انباری نگه دارن، به امید اینکه یک روزی به کارشون بیاد. این افراد با این باور که یه روزی به درد میخوره لوازمی رو که نیازی بهش ندارند و ممکنه سالها و ماهها استفادهای ازش نداشته باشند رو نگه میدارند. دلیل ساخت انباریها به همین دلیل بود که متأسفانه باعث انسداد انرژی در زندگی میشه و چون خیلی از افراد از این موضوع آگاهی ندارند، این کار رو انجام میدن.
یادتون باشه که وقتی یه چیز جدید میخری، یه چیز قدیمیتر رو کنار بذار. اینجوری خونهت شلوغ نمیشه و فقط چیزایی که واقعاً لازم داری، نگه میداری.
کمد لباسهاتون رو سبک کنین.
یه کمد شلوغ میتونه استرسزا باشه. یه مجموعه کوچیک از لباسهای باکیفیت و چندکاره داشته باشید که راحت با هم جور بشن. اینجوری هم وقتتون رو صرفهجویی میکنین، هم با اعتماد به نفس بیشتری لباس میپوشین.
بسیاری از افراد لباسهای زیادی دارند که در چند کمد قرار دادن و اگه از این افراد بپرسی که آیا از همه لباسهاتون استفاده میکنید و همه اونها رو میپوشید، تقریباً همگی جواب میدن که خیر. فقط بعضی از لباسهایی رو میپوشند که جدیدتر خریدن یا احساس راحتی بهتری بهشون میده. ولی دلشون نمیاد که لباسهای قدیمیتر رو به کسانی که نیاز دارند بدن و یا بفروشن.
در صورتی که این کار باعث میشه تا وقت بیشتری رو داشته باشند. چون دیگه نیازی نیست وقت بیشتری رو برای تمیز کردن کمد و لباسهاشون اختصاص بدن.
مینیمالیسم دیجیتالی رو امتحان کنین.
تمیز کردن و کنار گذاشتن وسایل فقط مخصوص خانه و محل کار نیست. بسیاری از ما در گوشیهای موبایل یا لب تابمون برنامههایی رو داریم که هیچ وقت ازشون استفاده نمیکنیم اما حاضر نیستیم که این برنامهها رو ا حذف کنیم. گاهی ایمیلها و پیامهایی رو داریم که نه میخونیم و نه پاک میکنیم.
پیشنهاد من این هست که ایمیلها و اپهایی که استفاده نمیکنی رو حذف کنین. فضای دیجیتالیتون رو مرتب کنین تا ذهنتونون آرومتر بشه.
یک کاره باش.
به جای اینکه همزمان چند کار انجام بدین، روی یک کار تمرکز کنین. اینجوری کاراییتون بیشتر میشه و کمتر خسته میشین. چون باعث میشه تا ذهنتون آروم بشه و بهتر بتونین روی هدفی که دارین متمرکز بشین و در نتیجه کاریتون بالاتر میره. وقتی که ببینین نتیجه کاری که کردین چقدر خوب و عالی هست انگیزهای میشه برای یک شروع دیگه.
به طور کلی سبک زندگی مینیمال یعنی دور شدن از شلوغیها و نزدیک شدن به سادگیها. البته سادگی نه به این معنا که هیچ چیز نداشته باشیم. بلکه به این معنا که چیزهایی که داریم ضروری و باکیفیت باشن.
یکی دیگه از ویژگیهای سبک زندگی مینیمال اینه که روزمرّگیهاتون رو ساده کنین.
برنامههای صبح و شبتون رو کمتر و سادهتر کنین تا وقت بیشتری برای کارهایی که دوست داری داشته باشین. بسیاری از انسانها وقتی که از خواب بیدار میشن یا قبل از اینکه به تخت خواب برن یک سری کارهایی رو انجام میدن که ازشون انرژیهای زیادی میگیره. مثل چک کردن موبایل و یا قسمت اکسپلور در اینستاگرام و… و وقتی به خودشون میان و متوجه میشن که چند ساعتی هست که دارن نت گردی میکنن. بدون اینکه هدف خاصی داشته باشن و یا به یک دستاوردی برسن.
با برنامهریزی میتونید، برنامههای غیر ضروری صبح و شبتون رو حذف کنید و بهاینترتیب به اولویتهای زندگیتون برسین که دقیقاً مفهوم یک زندگی مینیمال هست. به عبارتی از چیزهای کماهمیت یا بیاهمیت بردارین. چون انرژیتون رو از برنامهها و کارهای بیاهمیت یا کماهمیت برداشتین و معطوف کارهای مهم زندگی کردین، زندگیتون هدفمند میشه و به سبک زندگی مینیمال نزدیک میشید.
شکرگزار باش.
شکرگزاری بالاترین فرکانس رو در جهان هستی داره چون در متن و بطن هر شکرگزاری عشقورزی هست و عشق بالاترین سطح فرکانس رو داره. در نتیجه شکرگزاری هم مثل عشقورزیدن بسیار مهم و ضروری هست. ما میتونیم با شکرگزاری کردن، سطح فرکانسمون رو بالا ببریم و به هر چیزی که میخواهیم برسیم.
پیشنهاد میکنم برای سبک زندگی مینیمال هرروز یه لحظه وقت بذارین و به چیزهای خوب زندگیتون فکر کنین. این حس قدردانی بهتون کمک میکنه که از زندگیتون راضیتر باشین. ضمن اینکه با این کار توجه و تمرکزتون به داشتههاتون هست و داشتههای بیشتری رو دریافت میکنین. موقعی که قدر داشتههای زندگیتون رو میدونید باعث میشه تا برکت و نعمت بیشتری رو تجربه کنین
تجربهها رو به چیزهایی که داری ترجیح بده.
به تجربههایی که در طی سالهایی که داشتی کسب کردین توجه کنین اونها رو به هر چیزی ترجیح بده به این دلیل که ما به وسیله تجربههایی که داریم میتونیم پختهتر عمل کنیم و موفق بشیم؛ بنابراین به جای اینکه دنبال وسایل بیشتر باشین، وقتتون رو صرف خاطرهسازی و تقویت روابط کنین.
هر رابطهای که با اطرافیان خانواده و همکاران داریم رو تقویت کنین و انرژی و وقتت رو برای بهبود روابط هزینه کن
برای داشتن یک سبک زندگی مینیمال، یاد بگیرید که نه بگید
وقت و انرژیتون رو صرف کارهایی کنین که براتون مهمه و بهتون حس خوبی میده. اگر در رودربایستی قرار بگیرین و نتونین نه بگین، باعث میشه تا وقت و انرژیتون صرف کارهایی بشه که دوست ندارین. به این کار هرز انرژی میگن. در صورتی که در سبک زندگی مینیمال قراره که ما ساده زندگی کنیم اما باکیفیت.
در نتیجه فقط با افرادی معاشرت میکنیم که بتونیم ارتباط درست و سنجیدهای رو باهاشون داشته باشیم و به این ترتیب یک سبک زندگی مینیمال رو تجربه کنیم. یکی از راههای ارتباط درست، یادگیری گفتن نه هست و باعث میشه تا بتونیم در جای درست نه بگیم و طبق اولویتهای زندگیمون عمل کنیم.
نکته مهم این هست که همونطوری که یاد میگیریم نه بگیم باید این پذیرش رو هم داشته باشیم که نه بشنویم.
اولویتهاتون رو بازبینی کنین.
هرازگاهی به اهدافت فکر کنین و ببین چیزهایی که داری چقدر بهت کمک میکنن تا به اون اهداف برسین. جهان در حال تغییر و رشد و شکوفایی هست و ما هم اگر میخواهیم که سبک زندگی مینیمال داشته باشیم و به رشد برسیم باید در حال تغییر و تحول باشیم.
بنابراین لازمه که هر چند وقت یکبار اهدافمون رو بازبینی کنیم و چیزهایی که داریم رو مجدد باز تعریف کنیم تا بدونیم برای رسیدن به به اهدافمون چه مسیری رو باید طی کنیم. گاهی اوقات مسیر یکی هست اما به خاطر رشدی که در جهان اتفاق افتاده، میتونیم راحتتر و سریعتر به هدفمون برسیم.
این موارد ده تا راه سادهای بودن که میتونن به هر کسی کمک کنن زندگیشون رو سادهتر و شادتر کنه، حتی اگه فکر نمیکنه که این روش، سبک زندگی مینیمال هست.
باز تأکید میکنم مینیمالیسم به این معنی نیست که ما ساده باشیم و چیزی نخواهیم به این معنی است که ما چیزهای باکیفیت و ضروری زندگیمون رو داشته باشیم تا بتونیم یک زندگی باکیفیت و فوقالعاده رو در حین سادگی خلق و تجربه کنیم.
امیدوارم از این مقاله لذت برده باشید.
اگر سؤالی دارید در قسمت نظرات مطرح کنید.
برای عمیقتر شدن این موضوع سبک زندگی مینیمال
دوره هنر باشکوه زیستن
در این دوره یاد میگیرید که یک زندگی باشکوهی رو از هر لحاظی که دوست دارید برای خودتون خلق کنید بسیاری از باورهای بازدارندۀ ما مانع از این میشن که ما به اهدافی که میخواهیم برسیم. با شناسایی و استخراج و پاکسازی باورهای مخرب و بازدارندهای که در ذهن یا ضمیر ناخودآگاه ما هست، میتونیم فضا رو برای خلق و نصب باورهای سازنده و مفید آماده کنیم و یک زندگی فوق العاده و باشکوه رو تجربه کنیم. چون زندگی ما رو ذهن یا ضمیر ناخودآگاه ما خلق میکنه و در این مقاله یاد گرفتیم که برای سبک زندگی مینیمال که میتونه با شکوه باشه چه کارهایی رو باید انجام بدیم.
دوره آوای صلح
در این دوره روی روابط کار میکنیم. روابط من با من، روابط من با دیگران، روابط من با جهان هستی و روابط من با هر موجودی که در جهان هستی هست. مثل اشیاء، حیوانات، گیاهان و… برای داشتن یک زندگی خوب و عالی، دانستن اینکه چگونه بتونیم یک رابطۀ درست داشته باشیم، بسیار مهم و ضروری است. ما در این دوره بهتون آموزش میدیم که چه جوری به صلح درونی برسید و روابطتون رو با خودتون و جهان بیرونتون بهبود بدید
سپاس
مرررررسیییییییی استاددددد جزو بهترین مقالات سایت هست ❤️❤️❤️