شجاعت دوست داشتنی نبودن از ایچیرو کیشیمی و فومیتاکه کوگا یک کتاب روانشناسیه که بر اساس نظریههای آلفرد آدلر، یک روانشناس قرن نوزدهم، نوشته شده. این کتاب با نامهای مختلفی توی ایران ترجمه شده: “شجاعت منفور بودن”، “شجاعت مطلوب نبودن”، “شجاعت تائید نشدن” و…
اینکه پرفروشترین کتاب ژاپن هست و به بیش از ۳۰ زبان دنیا ترجمه شده، دلیل خوبی هست که درباره این کتاب بیشتر بدونیم.
این کتاب میگه که ما خودمون میتونیم خوشحال باشیم و نباید به نظر بقیه اهمیت بدیم.
ما باید جرات داشته باشیم که دوست داشتنی نباشیم و خودمون رو قبول کنیم.
میگه گذشته تاثیری روی آینده نداره و ما خودمون مسئول زندگیمون هستیم.
اینجا خلاصهای از این کتاب رو میخونیم. برای خرید نسخه فیزیکی این کتاب از دیجی کالا، روی لینک زیر بزنید:
خرید کتاب شجاعت دوست داشتنی نبودن از دیجی کالا
سبک کلی این کتاب ژاپنی!
کتاب “شجاعت دوست نداشتنی بودن” با یه سبک ژاپنی خاص شروع میشه. کل کتاب مثل یه گفتگوی فلسفی بین یه جوون ناراضی و یه فیلسوف طراحی شده. این سبک دیالوگمحور خیلی شبیه سنتهای فلسفی قدیمی ژاپن و شرق آسیا هست، جایی که استاد و شاگرد میشینن و در مورد مسائل عمیق زندگی بحث میکنن.
داستان اینجوریه که یه جوون میاد پیش فیلسوف و میگه که از زندگیش راضی نیست. احساس میکنه همه چیز رو به خاطر گذشتهاش از دست داده و دیگه نمیتونه خوشحال باشه. فیلسوف اما باهاش مخالفه و میگه که این فکر اشتباهه. بحث کلیش اینه که گذشته نمیتونه آینده رو تعیین کنه، بلکه این ما هستیم که تصمیم میگیریم تو لحظه حال چطور زندگی کنیم.
تصمیم بگیرید خوشحال باشید!
فیلسوف به جوون میگه که خوشحالی یه چیز درونی و انتخابیه. یعنی هر کسی میتونه تصمیم بگیره که خوشحال باشه یا نه، بدون اینکه گذشتهاش روش تاثیر بذاره. این نوع نگاه خیلی عمیق و الهامبخشه، چون به ما یادآوری میکنه که کنترل زندگیمون دست خودمونه و نباید بذاریم تجربههای گذشته، دست و پامون رو ببنده.
به زبان ساده، کتاب میخواد بگه که هر کسی میتونه تصمیم بگیره که شاد و خوشحال باشه، فارغ از اینکه تو گذشته چه اتفاقاتی براش افتاده. این طرز فکر و سبک فلسفی، خیلی عمیق و کاربردیه و به درد کسایی میخوره که میخوان خودشون رو از قید و بندهای گذشته رها کنن و یه زندگی شادتر و هدفمندتر بسازن.
پنج گفتگوی فلسفی
کتاب شجاعت دوست داشتنی نبودن ۵ گفتگوی فلسفی داره که در مورد موضوعات مختلفی مثل رقابت، ارتباطات، انگیزه و هدف زندگی صحبت میکنه. هر گفتگو یه درس میده که میتونه به ما کمک کنه که خودمون رو بشناسیم و بهتر زندگی کنیم.
این پنج گفتگوی فلسفی که توی کتاب شجاعت دوست داشتنی نبودن هستن، اینا هستن:
گفتگوی اول: عدم تاثیر گذشته و آینده
در مورد اینه که گذشته تاثیری روی آینده نداره و ما خودمون میتونیم تصمیم بگیریم که خوشحال باشیم یا نه. فیلسوف به جوون میگه که اون میتونه از زنجیرهی علت و معلول خارج بشه و از گذشتهاش رها بشه.
گفتگوی دوم: جرات کن و دوست داشتنی نباش!
در مورد اینه که ما باید جرات داشته باشیم که دوست داشتنی نباشیم و نگران نظر بقیه نباشیم.
فیلسوف به جوون میگه که اون باید خودش رو قبول کنه و از زندگی لذت ببره. میگه که ما باید با خودمون محترمانه رفتار کنیم و عزت نفس داشته باشیم.
گفتگوی سوم: از رقابت کردن و مسابقه دادن دوری کن!
در مورد اینه که باید از رقابت دوری کنیم و با دیگران همکاری کنیم. فیلسوف به جوون میگه که اون باید خودش رو با از خود قبلیش مقایسه کنه و نه با دیگران. میگه که
به جای اینکه بخوایم برتر باشیم، باید هدفمون این باشه که مفید باشیم.
گفتگوی چهارم: برقراری ارتباط خوب با دیگران
در مورد این هست که باید ارتباطات خوبی با دیگران برقرار کنیم و احساساتمون رو صادقانه ولی محرمانه بگیم. فیلسوف به جوون میگه که اون باید از دیگران مستقیما بخواد که چیکار کنن، نه اینکه از بقیه انتظار داشته باشه که حدس بزنن! (مشکلی که خیلی از ماها داریم.)
یکی از نکتههای مهم این بخش اینه که باید این رو درباره دیگران بپذیریم که: اونها هم انسان هستن و اشتباه میکنن.
– گفتگوی پنجم: یافتن هدف و رسالت زندگی
در مورد اینکه ما باید انگیزه و هدف زندگیمون رو پیدا کنیم و به خودمون اعتماد کنیم. فیلسوف به جوون میگه که اون باید از خودش بپرسه که چی میخواد بکنه و چرا. میگه که ما باید به جای اینکه از دیگران تایید بخوایم، از خودمون تایید بگیریم.
در نتیجه…
برای خوشحال بودن، باید شجاعت داشته باشیم که خودمون باشیم، حتی اگه به مذاق بقیه خوش نیاد. این کتاب بهمون یاد میده که گذشتهمون نباید تعیینکننده آیندهمون باشه و ما قدرت اینو داریم که تو لحظه حال، زندگیمون رو اونجوری که میخوایم بسازیم.
مهم اینه که به جای توجه به نظر دیگران، روی ارزشها و خوشحالی خودمون تمرکز کنیم و یاد بگیریم که دوست داشتن خودمون، اولین قدم برای داشتن یه زندگی شاد و پر از آرامشه.
برای خرید نسخه فیزیکی این کتاب از دیجی کالا، روی لینک زیر بزنید:
خرید کتاب شجاعت دوست داشتنی نبودن از دیجی کالا
برای عمیقتر شدن
عمده چالشها، ناامیدیها و سرگردانی های ما به خاطر این است که هدف اصلی زندگی مون رو نمی دونیم. به همین خاطر این دوره رو پیشنهاد میکنم حتما شرکت کنید:
برای اینکه بتونید خودتون رو مقایسه نکنید، خودتون رو دوست داشته باشید و به دنبال تایید و توجه دیگران نباشید، این دو دوره فوق العاده ارزشمند رو معرفی میکنم:
عزت نفس پیشرفته:
شخصیت قدرتمند (عزت نفس پیشرفته)
نکات مهم و کلیدی
اهمیت “تعلق خاطر” به جای “تایید”: بر خلاف تصور رایج، انسانها برای خوشبختی به تایید دیگران نیازی ندارند، بلکه باید به دنبال احساس تعلق خاطر و ارزشمندی باشند.
اهمیت “وظایف زندگی”: تمرکز بر وظایف زندگی، مانند شغل، خانواده و روابط، به جای جستجوی مداوم تایید و توجه دیگران.
اهمیت “شجاعت”: شجاعت رها کردن توقعات و نظرات دیگران و انتخاب مسیر زندگی خودمون.
اهمیت “مسئولیتپذیری”: پذیرش مسئولیت کامل زندگی خود و رها کردن نقش قربانی.
اهمیت “خودباوری”: ایمان به تواناییهای خود و اتکا به خود برای رسیدن به اهداف.
این مطلب نیاز ب یه تفکر خیلی عمیق داره تعلق خاطر بجای تایید خیلی عالی بود حس خوبی ب من داد خدارو شکر بخاطر وجودتون🙏🙏
خدا رو شکر بخاطر این اگاهی💐🙏💐
سلام خیلی مطالب مفید و تاثیر گذاری بود دیدگاه جدیدی بهم داد تشکر🙏🙏🙏
اینکه به نظر بقیه اهمیت ندیم خوبه اما اینکه خودمون رو دوست نداشتنی بدونیم اعتماد بنفس و عزت نفسمون خدشه دار میشه
عااالی
عالی بود ممنون
من جرات دادم دوست نداشتنی باشم، وهمه مختار هستند که چه کسی را دوست داشته باشند و چه کسی را دوست نداشته باشند، اگر کسی من را دوست ندارد دلیل بر دوست نداشتنی بودن من نیست، این فقط یک انتخاب توسط اون شخص هست،
ماخودمون تصمیم می گیریم که خوشحال باشیم یا نه