در این پست وبلاگ به چالش سیام بپردازیم. مشکلی که مطرح کردید این بود که رفتار بد دیگران برام قابل درک نیست و چه کار کنم؟ در مورد رفتار درست و صحیح با دیگران نکات بسیار مهم و کلیدی وجود داره که باید بدونیم و به کار ببریم. قبل از هر چیزی فراموش نکنیم که یک نفر در دنیا وجود داره و ان هم ما هستیم و دیگران بازتاب اندیشهها و احساسات ما هستند؛ بنابراین برای اینکه بتونیم به درستی عکسالعمل نشون بدیم لازم هست که به درون خودمون مراجعه کنیم و از خودمون آغاز کنیم.
در برخورد با دیگران چه رفتار و کارهایی باید انجام بدم؟
یکی از پر تکرارترین سؤالاتی که میپرسید اینه که رفتار یا کلام فلانی برام قابل درک نیست. حالا این فلانی هرکسی میتونه باشه. مثل مادرشوهر، مادرزن، همسر، دوست، همکار، رئیس تا همسایه و دوست و آشنا و… هر کسی که رفتارش برام قابل درک نیست یا خیلی من رو اذیت میکنه یا هرچی شبیه به این فرقی نداره. این موضوع بسیار مهم هست که بدونید رفتار دیگران چرا باید شما رو اذیت کنه؟
از خودتون بپرسید که چرا رفتار دیگران من رو اذیت میکنه؟
جواب این سؤال بر میگرده به درون شما و برنامه و دیتایی که در ذهن شما قرار داره. به همین دلیل دیگران میتونن با کلام یا رفتار شما رو تحت تأثیر قرار بدن و اذیت کنن.
به دنبال مقصر نمیگردیم که تقصیر با چه کسی هست. چون قطعاً تقصیر شما نیست اما این که بدونیم تقصیر چه کسی هست یا نه مشکل رو حل نمیکنه. ما میخواهیم ریشهیابی کنیم و مشکل رو حل کنیم. مشکل این هست که دیگران تونستن شما رو اذیت کنن. ریشۀ مشکل درون شماست. تقصیر شما نیست اما در درون شماست و فقط شما میتونید این مشکل رو حل و برطرف کنید.
برای اینکه بتونیم کنترل زندگیمون رو به دست بگیریم لازم هست که خودمون رو کنترل کنیم. ما نمیتونیم کنترل دیگران رو به دست بگیریم. تنها کاری که میتونیم انجام بدیم این هست که کنترل زندگی خودمون و آن چیزی که در درون ما هست رو داشته باشیم؛ بنابراین فقط باید روی خودمون کار کنیم…
راهکار برای رفتار درست با دیگران
چه دیگران با ما رفتار درستی نداشته باشن و چه ما رفتار خوبی با دیگران نداشته باشیم این تکنیک بسیار قدرتمند هست و معجزه میکنه.
روشی که ما انجام میدیم تکنیک قدرتمند هواپونوپونو هست. در این تکنیک ما به احساسمون 4 جمله هواپونوپونو یعنی متأسفم، لطفاً مرا ببخش، متشکرم، دوستت دارم رو میگیم و تکرار میکنیم. این جملات رو انقدر میگیم تا به بیتفاوتی همراه با ایمان و آرامش برسیم.
مثلاً هر وقت که خشمگین میشیم بابت رفتار یا گفتار یک نفر. چه خشم ما به جا باشه و چه نا به جا فرقی نداره. وقتی که این احساس در ما فعال شد به خشممون توجه میکنیم و 4 جمله رو بهش میگیم و تکرار میکنیم تا به آرامش برسیم. نیازی نیست که حتماً دفعۀ اول به بیتفاوتی کامل برسیم همین که به یک آرامش نسبی برسیم عالی هست. هر بار این احساس فعال شد میتونیم پاکسازی کنیم تا زمانی که دیگه چیزی ما رو خشمگین نکنه یا کمتر از گذشته عصبانی کنه.
به مرور زمان اتفاقی که میافته این هست که اون خشم درونت یا اون اذیت شدن درونتون به خاطر رفتار دیگران کمرنگتر و کمرنگتر میشه و کمکم به اون نقطۀ بیتفاوتی میرسید.
حس منفی نسبت به رفتار دیگران
وقتی که مثلاً احساس خشم ما، نفرت ما، احساس اذیت شدن درونی ما به نسبت رفتار دیگران کمتر بشه باعث میشه تا آرامشمون رو حفظ کنیم و با ذهنی باز بتونیم برخورد کنیم؛ یعنی قدرت درونی ما زیاد میشه و از جایگاه قدرت میتونیم اعتراض کنیم و مخالفتمون رو نسبت به رفتار دیگران نشون بدیم.
اون موقع خیلی سالم و درست میتونیم با قدرت درونیمون از خودمون دفاع کنیم یا فاصله رو رعایت کنیم یا هشدار بدیم ولی با یک رفتار مناسب و درست چون ما وقتی احساسات درونیمون خیلی زیاد میشه مثلاً خیلی عصبانی باشیم نه رفتار درستی انجام میدیم نه رفتار منطقی انجام بدیم
توی رفتار با آدمهایی که همریشه هستید مثل همسر و اگه مجرد هستید مثل مادر و پدر یا هر کسی که بزرگتون کرده. توی رفتار با همریشه ما همواره باید به دنبال راهحل باشیم. در نتیجه باید باهاشون صحبت کنید و اگر چالش یا اذیت شدگی خیلی زیاده حتماً باید پیش یک مشاور یا روانشناس برید. اگر همسر هست پیش یک مشاور روابط زناشویی برید و چالش رو حل کنید و در کنارش حتماً پاکسازی کنید تا بهتر به نتیجه برسید.
نحوۀ برخورد با افرادی که همریشه نیستند
در مورد سایر افرادی که همریشه نیستند. وقتی که یک نفر اذیتتون میکنه فقط باید فاصله بگیرید ازش. نه بیاحترامی نه توهین.
مثلاً اگه خواهر یا برادر یا هر شخص دیگهای هست و شما رو اذیت میکنه فاصله رو کم کنید و مثلاً دو هفته یکبار یا ماهی یکبار همدیگر رو ببینید. بدون هیچ توهین و بیاحترامی فقط فاصله رو زیاد کنید تا کمتر آسیب ببینید. در کنارش پاکسازی کنید تا به مسیر درست هدایت بشید.
با این کار یعنی فاصله گرفتن نشون میدیم که هرکسی در چه حدی میتونه در رابطۀ ما وجود داشته باشه. به عبارتی ما تعیین میکنیم که فاصلهها چقدر باشه.
اگه نمیتونید یا خجالت میکشید و هر دلیل دیگهای که نمیتونید فاصله رو نگه دارید مربوط میشه به حوزۀ عزت نفس که باید روی خودتون کار کنید تا بتونید بهراحتی نه بگید.
در سری پست وبلاگ چالشها، در مورد عزت نفس بارها صحبت کردیم. در همین سایت کلمۀ چالش یا عزت نفس زو جستجو کنید مقالات و پادکستهای زیادی وجود داره که میتونید استفاده کنید و در زندگیتون به کار ببرید تا در برخورد با رفتار دیگران بتونید بهترین انتخاب رو داشته باشید.
برای حل مشکل رفتار با دیگران پیشنهاد میکنم این پادکستها رو بشنوید
فایل صوتی ۲ گام برای رهایی از اذیت شدن به خاطر دیگران
برای عمیقتر شدن در این موضوع، محصولات زیر رو پیشنهاد میکنم:
ماه ۱ سیستم پاشو (آموزش هواپونوپونو برای کسانی که تازه شروع کردند)
این ماه که از سری دورههای سیستم رشد شخصی پاشو هست کمک میکنه تا از ابتدا یعنی صفر هواپونوپونو رو اصولی یاد بگیرید. در این ماه 30 ساعت آموزش و 50 جلسه هست که تمام نکات بهتون آموزش داده میشه و میتونید مثل یک استاد در این تکنیک باتجربه و ماهر بشید
ماه اول از سیستم رشد شخصی پاشو
ابزار کمکی پاکسازی خشم با هواپونوپونو
ابزارهای کمکی پاکسازی بهتون کمک میکنه تا بتونید بهتر و مؤثرتر پاکسازی کنید. در این ابزارها که تقریباً ده دقیقه هست میتونید در هر زمان و مکانی که هستید خیلی راحت مشکلتون رو پاکسازی کنید. گاهی ما نمیتونیم متمرکز باشیم و یا فراموش میکنیم که چه کاری انجام بدیم. این ابزارها کمک میکنه تا بتونید در هر شرایطی که هستید عالی و اصولی پاکسازی کنید و به نتیجه دلخواهتون برسید
ابزار پاکسازی خشم با هواپونوپونو
کارگاه آنلاین 14 روزۀ هواپونوپونو پیشرفته
این کارگاه برای کسانی هست که مدتی پاکسازی کردند و به نتایجی هم رسیدند اما در یک یا چند مورد هنوز مشکل دارند و نتونستند حل کنند. همچنین کسانی که چند دوره از دورههای استاد رحمانی رو شرکت کردند و با سبک ایشون آشنا هستند. در این کارگاه مشکل رو در طی 14 روز حل میکنیم و به نتایج عالی میرسیم. این کارگاه از دو دوره تشکیل شده و در هر دوره میتونید اطلاعات و آموزههای قدرتمندی رو یاد بگیرید و در زندگی به کار ببرید
کارگاه آنلاین 14 روزه هواپونوپونوی پیشرفته
سپاس💚
عالی
دیگران معلمان وراه شناسایی داده ها و دیتاهای درونمان هستند ،برای بودنشان سپاسگزاری وپاکسازی می کنیم