این مقاله در مورد روابط هست. روابطی که ما با خودمان داریم و باورهایی که باعث میشه تا این ارتباط با خود معنی بگیره.
مهمترین رابطه، رابطۀ من با من هست؛ یعنی رابطهای که من با خودم دارم.
یعنی چی؟
رابطۀ من با من یعنی نحوۀ رفتارم با خودم، گفتگوهای ذهنی که دارم، سبک و نوع رفتاری که با خودم دارم. تمام دریافتیهایی که از طریق حواس پنجگانه یعنی بویایی شنوایی لامسه چشایی و بینایی درک میکنیم در رابطۀ با خودمون یعنی رابطۀ من با من.
مثال
عطری که به خودم میزنم و استشمام میکنم. وقتی که خودم رو نوازش میکنم مثل شانه کردن مو و… صداهایی که در مورد خودم میشنوم و قبول میکنم. چیزهایی که میبینم و در مورد خودم میپذیرم. غذا یا نوشیدنیهایی که میل میکنم و لذت میبرم. ممکنه لذت بردن به خاطر اون طعمی باشه که چشیدم یا یادآوری خاطرهای باشه که در گذشته تجربه کردم.
همۀ این کارها باعث میشه تا با خودم ارتباط بگیرم. با زمان حال خودم یا گذشته و ایندۀ خودم. فرقی نداره هدف ارتباطی هست که با خودمون داریم.
ارتباط با خود چه اهمیتی داره؟
در دورۀ من با من که راجع به عزت نفس هست یاد گرفتیم که رابطۀ من با من الگوی تمام روابط من هست. در نتیجه اگه میخواهیم که رابطۀ درستی با دیگران داشته باشیم در ابتدا باید از خودمون شروع کنیم.
یعنی ابتدا با خودمون به صلح درونی برسیم تا بتونیم با دیگران هم تفاهم داشته باشیم و یک رابطۀ درست رو تجربه کنیم.
ایجاد و پرورش آرامش یا صلح درونی این امکان رو فراهم میکنه که خودمون رو بیشتر دوست داشته باشیم و روابطمون رو با دیگران هم بتونیم ارتقا بدیم.
چه راهکاری برای رسیدن به آرامش وجود داره؟
این سؤال رو با یک سؤال دیگه جواب میدیم. عدم آرامش به خاطر چه چیزی به وجود میاد؟
جواب: درگیری ذهن که به صورت گفتگوهای ذهنی نشون داده میشه. نگران آینده و گیر کردن در گذشته.
به عبارتی هر چیزی که مربوط به زمان حال نباشه باعث میشه تا ما با گفتگوهای ذهنی و احساسات ناخوبی که تجربه میکنیم دچار تنش و استرس بشیم.
با پاسخ به این سؤال جواب سؤال قبلی هم مشخص شد. برای رسیدن به آرامش باید در زمان حال بود. زمان حال باعث میشه تا ما رهایی رو تجربه کنیم چون به چیزهایی که به ما مربوط هست توجه نداریم. توجۀ ما به اطراف یا محیط هست. اگه به خودمون هم توجه داریم این توجه فارغ از گذشته و آینده هست. به همین دلیل ما رها میشیم و میتونیم انرزیهای محیط رو دریافت کنیم. داشتن انرزی باعث میشه تا فرکانس ما بالا بره و در نهایت به آرامش برسیم. آرامشی از جنس خداوند.
چحوری متوجه بشیم که خودمون رو دوست نداریم؟
ترجیح دادن دیگران نسبت به خودمون
در این مواقع نظر دیگران برای ما مهم هست. این باور اشتباه که ما بین مردم زندگی میکنیم پس مهم هست که نظر دیگران رو بدونیم باعث میشه تا از خودمون دور بشیم. وقتی نظر دیگران برای ما ارزشمندتر هست یعنی نظر خودمون حداقل در درجۀ دوم اهمیت قرار داره. به همون نسبت ما هم در درجه دوم هستیم که باعث میشه تا از خودمون دور بشیم و در نهایت خودمون رو دوست نداشته باشیم.
یک ضرب المثل هست که میگه محبت به چشم هست؛ یعنی هر کسی رو که ببینی محبتش به دلت میشینه و کمکم دوستش داری.
از یک نظر این مثال میتونه مصداق این موضوع باشه. ما از خودمون دور میشیم و کمکم مقدار دوست داشتنمون کمتر میشه. وقتی که خودمون رو دوست نداشته باشیم بیشتر به نقاط ضعفمون توجه میکنیم. مدام از خودمون انتقاد میکنیم تا بهتر عمل کنیم. در صورتی که موفقیت در آرامش هست یعنی صلح درونی. موفقیت مثل هر احساس دیگهای از درون تجربه میشه.
مهرورزی به خود
در هنگام بروز مشکلات و یا زمانی که میبینیم شخصی ناراحت هست، چه رفتاری نشون میدیم؟
سعی میکنیم ارومش کنیم. نوازش کنیم. توجهش رو معطوف نکات مثبت کنیم تا کمی اروم بگیره و هر کاری که باعث بشه تا به آرامش برسه.
هنگامی که خودمون در مشکل هستیم و ناراحت و ناامیدیم، چه رفتاری با خودمون داریم؟
میتونیم با خودمون هم مهربان باشیم و تمام کارهایی که برای دیگران انجام میدیم با خودمون انجام بدیم. با این روش کمکم هم اعتماد به نفسمون افزایش پیدا میکنه و هم عزت نفسمون تقویت میشه.
پذیرش اشتباه
ما یک انسانیم و مثل هر انسان دیگهای اشتباه میکنیم. با توجه به دانشی که داشتیم رفتار کردیم اما دانشمون کافی نبود و دچار مشکل شدیم. به جای سرزنش کردن ابتدا بپذیریم که مشکل رو ما به وجود اوردیم و بعد برای حل کردن مشکل هر اقدامی بلد هستیم انجام بدیم. از دیگران کمک بگیریم، آموزش ببینیم و هر کاری که باعث بشه تا بتونیم از اون چالش خارج بشیم.
راهکارهایی که باعث میشه تا خودمون رو دوست داشته باشیم؟
با خودتون وقت بگذرونید
هر روز مدتی رو با خودتون تنها باشید. کارهایی که دوست دارید رو انجام بدید. قدم بزنید و خودتون رو برای نوشیدن یک قهوه به کافه دعوت کنید. برای خودتون گل بخرید و با خودتون خوش بگذرونید. گاهی کار زیاد باعث میشه تا از خودمون غافل بشیم.
شاید شرایط زندگی بهگونهای باشه که نتونیم مدت زیادی رو به خودمون اختصاص بدیم؛ اما میتونیم وقتی به محل کار میریم و بر میگردیم و تنها هستیم با خودمون خوش باشیم. از طبیعت لذت ببریم. حتماً میتونیم با برنامهریزی حتی برای چند دقیقه در روز رو برای خودمون خالی کنیم و مراقبه و هر کاری که دوست داریم و لذت میبریم رو انجام بدیم.
مراقبه کنید
با مراقبه میتونید سطح استرستون رو کاهش بدید. اگه در هنگام مراقبه هم تمرکز ندارید اشکالی نداره ادامه بدید تا کمکم ذهنتون قبول کنه که انجام مراقبه جزء برنامههای روتین زندگیتون هست. وقتی مقاومت ذهن کم بشه بهتر و باکیفیتتر مراقبه میکنید و از نتایج خوبش بهرهمند میشید.
مراقبه علاوه بر اینکه استرس رو کاهش میده باعث میشه تا خواب بهتری هم داشته باشیم. استرس مادر بیماریها و آرامش و عشق به خود درمان تمام بیماریهاست. تمام پزشکان بارها تأکید کردند که حرص نخورید و استرس نداشته باشید تا مداوا زودتر انجام بشه. در نتیجه با آرامش سیستم ایمنی بدن تقویت میشه و از لحاظ جسمی به سلامتی کامل میرسیم.
شکرگزاری کنید.
ایا بابت اینکه به دنیا اومدید و وجود دارید شکرگزار هستید؟
شکرگزاری برای هر چیزی خصوصا اگه روزانه انجام بشه، باعث آرامش درونی شما میشه و سطح ارتعاشتون رو افزایش میده.
به فکر سلامتی روح و روانمون باشیم
اینستاگرام و تمام صفحات مجازی حاوی اخبار منفی هست. تمام چیزهایی که باعث میشه تا استرس بگیریم رو از زندگیمون حذف کنیم. اگه فردی از اعضای خانواده خبرهای منفی رو بهمون اطلاع میده حتماً بگیم که تمایلی برای شنیدنشون نداریم. سعی کنیم که تا جایی که میشه از محیطهای استرسزا دور باشیم تا بتونیم به سلامت روان و جسممون کمک کنیم.
بازی کنید
در برنامههای روزانه یا هفتگی تون بازی کردن رو قرار بدید. بازیها باعث میشن تا خلاقیت در ما رشد کنه و همین عامل باعث افزایش انرزی و تقویت عزت نفس میشه. هر بازی که بهتون حس خوبی میده رو انجام بدید و به فکر قضاوت دیگران نباشید. به کودک درونتون توجه کنید که دوست داره چه کاری انجام بدید.
تمرین نه گفتن و نه شنیدن
خیلی از آسیبهایی که میخوریم به خاطر این هست که نمیتونیم کاری رو انجام بدیم و به اجبار یا در رودربایستی قرار میگیریم و بله میگیم. قدرت نه گفتن بسیار مهم هست. زمانی که دوست ندارید کاری رو انجام بدید یا وقتش رو ندارید به راحتی و با احترام نه بگید. نه گفتن و نه شنیدن هر دو مقولۀ بسیار مهمی هستند. مواقعی که نیاز به کمک دیگران داریم اما تقاضای کمک نمیکنیم به این دلیل هست که نمیخواهیم نه بشنویم.
چرا؟
چون احساس میکنیم اگه کسی به ما نه بگه در واقع ما رو کوچیک کرده. در صورتی که اصلاً اینجوری نیست. حتماً نتونسته کاری که ما خواستیم رو به هر دلیلی انجام بده. همونطوری که ما دیگران رو دوست داریم، دیگران هم ما رو دوست دارند و اگه بتونن حتماً بهمون کمک میکنن. البته این اتفاق در صورتی رخ میده که ما خودمون رو دوست داشته باشیم. بازتاب عشقی که به خودمون داریم رو در رفتار و کلام دیگران میبینیم؛ بنابراین بدون هیچ نگرانی خواستههاتون رو بگید و از نه شنیدن نترسید.
زمانی که به دیگران نمیگیم کمک میخواهیم بهاصطلاح دست تنها هستیم. وقتی که میگیم و نه میشنویم هم باز تنها هستیم و اتفاق بدی رخ نداده. فقط ما میدونیم که نمیتونیم روی کمک فلان شخص حساب کنیم و باید به فکر راه دیگهای باشیم؛ یعنی تکلیفمون روشنتر شده و بهتر میتونیم مشکلمون رو مدیریت کنیم.
ممنونم از اینکه با ما همراه بودید
لطفاً نظراتتون رو بنویسید و هر انتقاد و پیشنهادی دارید مطرح کنید
اگر این مقاله براتون مفید بود لطفاًً برای عزیزانتون هم ارسال کنید
برای عمیقتر شدن موضوع
من با من
دورۀ من با من در مورد عزت نفس هست. در این دوره نکات کلیدی و بسیار مهم در حوزۀ عزت نفس رو با هم کار میکنیم. شرکت در این دوره برای همه افراد یک نیاز ضروری هست. چون ریشه تمام مشکلات عدم عزت نفس و کلید همه مشکلات داشتن عزت نفس است. به همین خاطر ما بهای این دوره رو بسیار اندک و ناچیز در نظر گرفتیم تا همه بتونن استفاده کنن و یک زندگی زیبا رو تجربه کنن
شخصیت قدرتمند
این دوره در تکمیل و کنار دورۀ من با من هست. در این دوره پرسشنامه ای رو طراحی کردیم که با پاسخ به اون تمام باورهای بازدارنده در حوزه ی عزت نفس استخراج میشه. عزت نفس که تقویت بشه احساس خودارزشمندی فعال میشه و تمام نعمات و برکات به راحتی در زندگیمون جذب میشه. این دوره از سری دورههای هک واقعیت هست.
دورۀ شخصیت قدرتمند ( عزت نفس پیشرفته)
کارگاه خروج
در این کارگاه عادات نامناسب رو رها میکنیم تا بتونیم یکبار برای همیشه کنار بگذاریم. تکنیکها و روشهای فوقالعادهای در این کارگاه اموزش داده میشه که بسیار کاربردی و مهم هستند. این کارگاه برای رها کردن تمام عادتهای جسمی و فکری و… مفید و مناسب هست.
همین مقاله های عزت نفس رو بخونیم کلید تمام مشکلات است
به نکته های جالبی اشاره کردید سپاسگزارم
بازی کردن، مراقبه کردن، شکرگزاری کردن، وقت گذروندن با خود، دوری از صفحات مجازی آسیب زننده… لیستی از کارهایی که باعث ارتقای کیفیت ارتباط من با من میشه.