آیا تا حالا فکر کردید چرا بعضی از درونگراها تو زندگیشون به دستاوردهای بزرگی میرسن در حالی که بقیۀ درونگراها فقط آرزوی موفقیت دارن؟
تعجب کردید که راز موفقیتشون چیه؟
خب، مشخصه که درونگراهای موفق یه سری عادات خاص دارن که تفاوت بزرگی ایجاد میکنه. اما این راز، تمرین برونگرا بودن نیست. اونا راه خودشونو پیدا کردن و به روش خودشون پیش میرن.
توی این پست میخوایم درباره ۱۰ کاری که درونگراهای موفق انجام میدن و درونگراهای عادی انجام نمیدن صحبت کنیم. این عادات و رفتارها میتونن الهامبخش شما هم باشن.
پس بیایید با هم به این ۱۰ کار نگاه کنیم و ببینیم چی باعث میشه درونگراهای موفق یه سر و گردن بالاتر از بقیه باشن.
۱. درونگراهای موفق، از درونگرایی خودشون استقبال میکنند!
اولین کاری که درونگراهای موفق انجام میدن؟ اونا طبیعت درونگرای خودشونو کامل پذیرفتن.
درونگراهای موفق سعی نمیکنن برونگرا بشن یا به خاطر نیازشون به زمان تنهایی احساس گناه کنن. برعکس، اونا خوب میدونن که درونگراییشون یه نقطه قوته نه ضعف.
درونگرا بودن یعنی اینکه اونا شنوندگان عالی، متفکران عمیق و اغلب خیلی خلاق هستن. این ویژگیها رو میشناسن و توی زندگی شخصی و حرفهایشون ازش به نفع خودشون استفاده میکنن.
پس اگه درونگرا هستید، دیگه تلاش نکنید که یه آدم دیگه بشید. خودتونو همونجوری که هستید قبول کنید. این اولین قدم به سمت موفقیته.
۲. اونا مراقبت از خودشون رو توی اولویت قرار میدن!
درونگراهای موفق خوب میدونن که چقدر مهمه از خودشون مراقبت کنن.
اونا متوجه هستند که به عنوان یه انسان درونگرا، برای شارژ و تجدید قوا به زمان تنهایی نیاز دارن. برعکسِ درونگراهای عادی که ممکنه تحت فشار قرار بگیرن تا همیشه توی معاشرتها شرکت کنن،
درونگراهای موفق بدون هیچ ترسی به چیزهایی که خستهشون میکنه “نه” میگن.
اونا زمان استراحت خودشونو مثل هر رویداد مهم دیگهای برنامهریزی میکنن و بهش پایبند میمونن. چه کتاب خوندن باشه، چه پیادهروی یا حتی فقط خیالپردازی، مطمئن میشن که زمان لازم رو برای بهترین حالت خودشون دارن.
یادتون باشه که مراقبت از خودتون خیلی مهمه. نمیشه از یه فنجون خالی چیزی ریخت، پس اول از همه باید خودتون رو پر کنید.
۳. اونا بر اساس شرایط خودشون شبکهسازی رو انجام میدن!
شبکهسازی میتونه برای درونگراها یه کابوس واقعی باشه. فکر صحبت با غریبهها واسهشون دلهرهآوره.
اما درونگراهای موفق یه راه حل واسه این موضوع پیدا کردن. اونا شبکهسازی رو انجام میدن، اما با شرایط خودشون.
مثلاً یه درونگرا از رویدادهای شبکهسازی میترسید. موسیقی بلند، چتهای کوتاه، همهچیز واسش خیلی زیاد بود. پس تصمیم گرفت این کارو یه جور دیگه انجام بده. شروع کرد به تماس با مردم به صورت جداگانه، با قهوه یا ناهار. اینجوری میتونست مکالمات عمیقتر و معنادارتری داشته باشه.
و حدس بزنید چی شد؟
کار کرد! اون تونست ارتباطاتی بسازه که به طور قابل توجهی به حرفهش کمک کرد.
پس
از شکستن قالب و انجام کارها به روش خودتون نترسید.
از نتایجش شگفتزده میشید.
۴. اونا از فناوری به نفع خودشون استفاده میکنند!
درونگراهای موفق میدونن چطوری از فناوری به نفع خودشون استفاده کنن. توی عصر دیجیتال امروزی، راههای زیادی برای برقراری ارتباط وجود داره که نیازی به تعامل چهره به چهره نداره.
درونگراها معمولاً توی نوشتن بهتر از صحبت کردن خودشون رو بیان میکنن. بنابراین، اغلب ایمیل، پیام متنی یا پیامهای فوری رو ترجیح میدن، چون میتونن افکارشون رو با دقت بیشتری بنویسن.
این به این معنی نیست که همیشه پشت صفحه نمایش قایم بشن، بلکه از این ابزارها برای تقویت ارتباطات و تعاملات اجتماعیشون استفاده میکنن.
درونگراهای موفق از فناوری دوری نمیکنن. اونا ازش به عنوان یه ابزار دیگه توی جعبه ابزارشون برای موفقیت استفاده میکنن.
۵. اونا ارزش ارتباطات عمیق رو درک میکنند!
درونگراهای موفق شاید بزرگترین دایره دوستان رو نداشته باشن، اما روابط خیلی عمیق و معناداری دارن.
اونا به دوستیهای سطحی علاقهای ندارن و بیشتر دنبال روابطی هستن که واقعاً مهم و ارزشمند باشن. این طرز فکر نه فقط از نظر احساسی رضایتبخشه، بلکه توی بلندمدت هم به نفعشونه.
حمایت و درکی که از چنین ارتباطات عمیقی به دست میاد، توی زمانهای چالشبرانگیز میتونه یه راه نجات واقعی باشه.
اگه گروه زیادی از دوستان ندارید، نگران نباشید. به جای اون، روی پرورش روابطی تمرکز کنید که واقعاً بهتون احساس درک و دوست داشتن میده. از این گذشته، مهم کیفیت روابطه، نه تعدادشون.
۶. اونا میدونن چه زمانی باید از منطقه آسایش خودشون خارج شن!
درونگراهای موفق میدونن که چه زمانی باید از منطقه آسایش خودشون خارج بشن!
درسته که اونا شخصیت درونگرای خودشون رو پذیرفتن، اما همچنین خوب میدونن که بعضی وقتها لازمه از منطقه راحتی خودشون بیرون بیان.
مثلاً، اونا میدونن که رشد و یادگیری اغلب بیرون از این منطقه راحتی اتفاق میافته.
پس، خودشونو به چالش میکشن تا چیزای جدید رو امتحان کنن، با آدمای جدید آشنا بشن و حتی بعضی وقتها روی صحنه برن.
البته که اوایل این کارا ناراحتکنندهس، اما با گذشت زمان میفهمن که این تجربیات به رشد فوقالعادهای هم از نظر حرفهای و هم از نظر شخصی کمک میکنه.
از اینکه کمی از مرزهای خودتون عبور کنید نترسید. ممکنه یه علاقه یا استعداد جدید کشف کنید که حسابی به دردتون بخوره.
۷. درونگراهای موفق از تنها بودن نمی ترسند!
آدمای درونگرا از اینکه تنها باشن نمیترسن، برعکس، از تنهایی لذت میبرن. اینجوری نیست که تنها باشن و غصه بخورن، نه بابا! بلکه تنهایی رو فرصتی میدونن برای اینکه خودشون رو بیشتر بشناسن و خلاقیتشون رو شکوفا کنن.
فکر کنید ببینید، بهترین ایدهها وقتی به ذهنتون میرسه که توی تنهایی فکر میکنید، درسته؟ پس اگه درونگرایید، اصلا خجالت نکشید و از تنهایی لذت ببرید. این فرصته که خودتون رو شارژ کنید، به خودتون فکر کنید و شاید حتی ایدهی یه چیز خیلی خوبی به ذهنتون برسه!
یادمون باشه، آدمای درونگرا مثل بقیه ی آدم ها هستن، فقط یه جور دیگه از زندگی لذت میبرن. پس بهشون احترام بذاریم و قضاوتشون نکنیم.
۸. اونا بیشتر روی تعاملات و با هم بودنهای یک به یک تمرکز میکنند!
درونگراهای موفق معمولاً تعاملات یک به یک رو به جمعهای بزرگ ترجیح میدن.
اونها توی محیطهایی بهتر عمل میکنن که بتونن به جای صحبتهای سطحی با گروههای بزرگ، توی گفتگوهای عمیق و معنادار شرکت کنن. برای درونگراها، انرژی گرفتن از تعاملات گروهی سخت و خستهکنندهس. برعکس، اونا توی تعاملات یک به یک بیشتر انرژی میگیرن و از این نوع ارتباطات بیشتر لذت میبرن.
پس اگه درونگرا هستید، نگران نباشید که توی جمعهای بزرگ نتونید بدرخشید. شما میتونید از طریق تعاملات یک به یک هم ارتباطات قوی و معناداری بسازید.
به یاد داشته باشید، تعداد زیاد آدمایی که میشناسید مهم نیست، بلکه مهم اینه که روابط عمیق و با معنی ایجاد کنید.
۹. به سطح انرژی خود احترام میذارند
درونگراهای موفق هم مثل همهی آدمها بالا و پایینهای خودشو دارن، اما تفاوتشون اینه که به سطح انرژی خودشون احترام میذارن و طبق اون عمل میکنن.
از تجربه خودم میگم، من یاد گرفتم وقتی احساس خستگی میکنم و نیاز به استراحت دارم، بدون هیچ عذاب وجدانی به خودم استراحت بدم.
اولهای زندگی، سعی میکردم با دوستان برونگرا همقدم باشم و همیشه توی جمعهای شلوغ و فعالیتهای اجتماعی حضور داشته باشم. اما خیلی زود فهمیدم که این کارا باعث خستگی و بیثمری من میشه.
الان به بدنم گوش میدم. وقتی نیاز به استراحت دارم، بدون احساس گناه این کارو میکنم. اینجوری میتونم سریعتر دوباره انرژی بگیرم و بهترین نتیجه رو از هر کاری که انجام میدم بگیرم.
اشکالی نداره اگر لازم شد یه قدم به عقب بردارید. انرژی شما ارزشمنده و باید باهاش عاقلانه برخورد کنید.
۱۰- آنها به خاطر درونگرا بودن عذرخواهی نمیکنند!
اگر درونگرا هستید، احتمالاً لحظاتی بوده که احساس کردهاید باید به خاطر ساکت بودن، نیاز به زمان تنهایی یا نپسندیدن مجالس بزرگ عذرخواهی کنید. اما درونگراهای موفق اصلاً این کارو نمیکنن.
اونها هرگز به خاطر اینکه درونگرا هستن عذرخواهی نمیکنن. خوب میدونن که با برونگراها فرق دارن، ولی این تفاوت رو چیزی منفی نمیدونن. هیچ نیازی به توجیه درونگرایی خودشون برای کسی احساس نمیکنن.
پس دیگه برای درونگرا بودن خودتون عذرخواهی نکنید. این بخشی از شخصیت شماست و کلی ویژگیهای مثبت داره. به این موضوع افتخار کنید!
به یاد داشته باشید،
درونگرا بودن یه نقطه ضعف نیست، بلکه یه روش متفاوت برای تجربه کردن جهان است.
و چه کسی میتونه بگه که این روش به اندازه کافی شگفتانگیز نیست؟
پس حالا که ده کاری رو که درونگراهای موفق انجام میدن و اونا رو متمایز میکنه، میدونید، امیدواریم این فهرست به شما انگیزه بده تا درونگرایی خودتون رو بپذیرید و ازش به عنوان پلهای برای موفقیت استفاده کنید.
یادتون باشه، دنیا به انسانهای موفق و آرام بیشتری نیاز داره!
نویسنده: لاچلان براون | مترجم: یاسین رحمانی
برای عمیقتر شدن توی این موضوع
من خودم به عنوان یه انسان شدیداً درونگرا، تونستم با کار روی عزتنفسم با حفظ درونگرایی خودم، به موفقیت هم برسم. برای شما درونگراها هم پیشنهاد میکنم به جای تلاش برای تمرین برونگرا بودن، درونگرا بمونید و روی عزت نفس و اعتماد به نفستون کار کنید.
این دورهها رو برای موضوع عزت نفس بهتون پیشنهاد میکنم:
👌💫❤️
دوستان این مطلب به درد میخوره اگر واقعن مثل من هستید این رو تا ته بخونید تا در مورد دیگران برون گرا و درون گرا بدونید و در مورد دوستی ها سلام جالبه که بدونید من یه جور 50 درصد 50 درصد هستم یعنی بعضی وقتا دوست دارم تنها جلو تلوزیون بشینم پفیلا بخورم تنهای تنها حتی خانواده نباشه و بعضی وقتا دوست دارم تو جمع بزنم بترکونم! بعضی وقتا شنونده خوبی هستم و راه حلی خوبی برای دیگران میدهم و از تخیلاتم برای حل مشکلاتم زندگی استفاده میکنم – بعضی وقتا هم چجوری بگم برونگرا هستم رو حرفم قاطع… ادامه دیدگاه
عالی بود من درونگرا هستم و در ارتباط با دیگران مشکل ندارم
عالی
بسیار عالی
متشكرم🌸🌸🌸🌸
ممنون از مطلب بسیار کاربردی تون خیلی برای من راهگشا بود باید بارها بخونمش
درونگرا هستم
شنونده خوبی هستم
سکوت راهکار من در کارهاست
تنهایی را بهتر از حضور در جمع بیهوده میدانم
در بحث بی ارزش شرکت نمیکنم
سپاس استاد عزیز
لایک👍👍👍👍
بسیار مطلب عالی و باا ارزشی بود لذت بردم از خوندنش
ممنون استاد 🌺
موفق و پیروز باشید
عالی بود
ممنون
بسیار عالی . سپاس
عالی بود.من یک درون گرا هستم که واقعا اونقدری که از بودن با خودم لذت میبرم از بودن در جمع لذت نیبرم و احساس میکنم انرژیم رو خیلی میگیره.و چقدر این مقاله برای من بود.سپاس
خوب بود، سپاس
چقد عالی بود ممنون از توضیح زیبا تون
استاد عزیز
مطلب آموزنده و مفیدی بود