در این مقاله میخواهیم در مورد متقاعدسازی ضمیرناخودآگاه صحبت کنیم موضوعی که در ماه دهم دوره حضور از دورههای رشد شخصی پاشو توضیح دادم. نکات کلیدی و تکمیلی رو میتونید در این مقاله بخونید. حتی اگه این دوره رو تهیه نکردید، بازهم میتونید از این مقاله استفاده کنید و نکات و کلیدهای طلایی رو در مورد ضمیر ناخوداگاه و کارکرد اون متوجه بشید.
با ما همراه باشید.
متقاعدسازی چیست؟
متقاعد یعنی قبول کردن و پذیرفتن. وقتی میخواهیم کسی رو متقاعد کنیم باید روشی رو به کار ببریم که قبول کنه. وقتی قبول کنه یعنی باور کرده و باورها باعث میشه تا چیزی خلق بشه.
یعنی باورها باعث میشن تا اتفاقی رخ بده. مثل زندگی همۀ انسانها که باورها باعث میشن تا چیزی در زندگی ما خلق بشه یا نشه.
برای اینکه بتونیم کسی رو متقاعد کنیم باید با منطق و دلیل باهاش صحبت کنیم. دلایلمون رو بگیم و سعی کنیم با توجه به نوع نگاهی که داره متقاعدش کنیم که بپذیره.
انواع واکنشها برای متقاعد کردن ضمیرناخودآگاه
گاهی خیلی راحت ممکنه قبول کنه چون دلایلی که داره سطحی و ضعیف هستند بنابراین مقاومتی در برابر ما نداره و به آسانی حرفمون رو قبول میکنه.
گاهی کمی مقاومت میکنه و دلیل میاره که ما اشتباه میکنیم؛ اما اگه دلیل ما قویتر باشه حتماً میپذیره. البته قوی بودن دلیل ما به تنهایی کافی نیست و باید بتونیم با گفتگو اون شخص رو بقبولانیم که درست میگیم؛ یعنی فن بیان و نوع گفتن ما خیلی مهم هست.
در برخی موارد مقاومت سرسختی داره و قبول نمیکنه. هر چقدر ما دلیل و منطق میاریم و از هر راهی وارد میشیم قبول نمیکنه و باورهای خودش رو ترجیح میده.
در این مورد باید جنگ نرم داشت؛ یعنی آهستهآهسته فرهنگ سازی کنیم و آن چیزی که مد نظرمون هست رو القا کنیم بدون اینکه بخواهیم بحث کنیم؛ یعنی شخص مقابل اعتقاد داره که الف درست هست.
ما اعتقاد داریم که ب درست هست. وقتی قبول نمیکنه مدام در مورد فواید ب صحبت میکنیم تا کمکم الف براش کمرنگ بشه و به سمت ب گرایش پیدا کنه. بعد با دلیل منطق مجابش میکنیم که روش ما بهتر هست و به این ترتیب کمکم کاملاً میپذیره.
برای ذهن هم دقیقاً همین هست. ذهن یکسری دیتا و برنامه داره که طبق اون برنامهها پیش میره. برای اینکه بتونیم برنامهریزی ذهن رو تغییر بدیم باید ابتدا بدونیم که چه برنامههایی نصب هست و چه مدت هست که در ناخودآگاه ما نهادینه شدند.
چرا لازمه بدونیم که چه برنامههایی در ضمیرناخودآگاه ما دانلود شده؟
وقتی که میخواهیم یک برنامۀ جدید رو در ذهنمون دانلود و نصب کنیم. باید بدونیم که در تضاد و تناقض باوری که میخواهیم نصب کنیم چه باورهایی وجود داره. تا بتونیم از یکی از روشهایی که لازم هست و در بالا توضیح دادم استفاده کنیم؛ بنابراین وقتی که متوجه شدیم که چه باورهایی در ذهن ما نصب هست میتونیم با توجه به قدرت باورهای قبلی باور جدید رو بسازیم.
نکتۀ مهم
برای اینکه بتونیم باور جدیدی رو در ذهنمون نهادینه کنیم باید حتماً از باورهای قبلی خیلی قدرتمندتر باشه تا بتونیم به یکی از روشهایی که توضیح دادیم این کار رو انجام بدیم.
تغییر باورهای ضمیرناخودآگاه
وقتی که ما میخواهیم کسی رو متقاعد کنیم که کاری که میخواهیم انجام بده باید در ازای اون یکسری کارها انجام بدیم؛ یعنی معامله کنیم. ما یکسری تقاضا داریم و اون شخص هم در ازای خدماتی که به ما میده امتیاز میگیره. امتیازی که دریافت میکنه باید متناسب با خدماتی که میگیره باشه.
به عبارتی کالا و خدمات متناسب هم باشه. در برخی موارد هم با دادن پاداش و جایزه میتونیم به هدفمون برسیم. در هر صورت باید متقاعد بشه. قبول کردن و پذیرش باید به نفع هر دوی ما باشه تا بتونیم این ارتباط رو ایجاد کنیم.
در مورد ذهن، موضوع کمی متفاوت هست. ذهن از ما خدمات یا پول و چیزهایی از این دست نمیخواد؛ اما باید مجاب بشه تا بپذیره و وقتی که به پذیرش برسه به راحتی در زندگی ما خلق میکنه.
دلایل مقاومتهای ضمیرناخودآگاه چیست؟
کار ذهن چیه؟ ذهن از تغییر میترسه بنابراین مقاومت میکنه تا تغییر نکنه.
چرا ذهن از تغییر میترسه؟
چون نمیخواد بقای ما رو به خطر بندازه. ذهن باور داره که تغییر باعث میشه تا ما به خطر بیفتیم؛ بنابراین میخواد در دایرۀ امنش باقی بمونه. ذهن فقط میخواد که شرایط همونجوری که هست بمونه.
کاری که ما باید انجام بدیم این هست که ذهن رو متقاعد کنیم که تغییر براش خطری نداره و حتی به نفعش هم هست. با دلیل و منطق مثالهایی رو عنوان کنیم که حرفمون رو ثابت میکنه.
اوردن مثالهای نقض دقیقاً به همین خاطر هست که ذهن وقتی مطمئن بشه که میشه جور دیگهای هم به مسئله نگاه کرد کم کم متقاعد و مجاب میشه. بنابراین وقتی که برنامهها و دادههای ذهنمون رو شناسایی کنیم میتونیم با مثالهای نقضی که میزنیم به ذهن ثابت کنیم که اشتباه میکنه.
در کنار این روش باید کم کم دلایلمون رو مطرح کنیم تا ذهن باور کنه که هم دلایل زیاد هستند و هم اطلاعات و آگاهی ما گسترده ست بنابراین همۀ جوانب کار رو سنجیدیم که میخواهیم تغییر کنیم.
روشهای متقاعدسازی ضمیرناخودآگاه
تکرار روزانه
هر برنامهای که میخواهیم در ذهنمون نهادینه کنیم با اوردن دلیل منطقی و محکمتر از دلایل ذهن. تکرار به صورت ذهنی یا کلامی یا نوشتاری فرقی نمیکنه.
ضبط صدا
ضبط کردن عبارات تاکیدی و باور ساز و گوش دادن به صورت مداوم در طول روز و خصوصاً در شب
همدل شدن با ذهن
برای اینکه بتونیم مثالهای نقضی که پیدا کردیم رو باور کنه. مثلاً اگه این باور رو داریم که هر کسی که پیر میشه چشماش ضعیف میشه. با پیدا کردن افرادی که در سن پیری هم بدون عینک هستند میتونیم ذهنمون رو به این صورت متقاعد کنیم. ممکنه ذهن بگه این یک نفر یا چند نفر استثنا هستند و عموم افراد عینک میزنند.
در این صورت باید به ذهن بگیم که ما هم میتونیم جزء این دسته از افراد باشیم و اگه بتونیم مثل این اشخاص باشیم چقدر به نفعمون میشه و سود میکنیم. چون دیگه نیازی نیست که مدام عینک بزنیم و بدون عینک برامون مشکلی پیش بیاد. جملاتی از این قبیل باعث میشه تا ذهن کمکم بپذیره و مقاومتش رو از دست بده.
چهار پرسش از ذهن به صورت سؤالاتی مثل چرا و چطوری. تکنیک چرا رو میتونید در ماه هشتم از دوره رشد شخصی پاشو تهیه کنید و با فنهای بیشتر که در این ماه هست آشنا بشید. همچنین میتونید این مقاله رو مطالعه کنید. تکنیک چرا – روشی قدرتمند برای شناسایی باورهای محدود کننده
تکینک چطوری؟
در این تکنیک از ذهن میپرسیم که چطوری و ادامۀ جمله که خواستمون هست رو میگیم. مثلاً چطوری میتونم بدون عینک ببینم و مطالعه کنم؟
ذهن به دنبال جواب میره و راهکارهایی که باعث میشه تا بتونیم مشکلمون رو حل کنیم رو بهمون میگه. این تکنیک و تکنیک چرا و تمام روشها و فرمولهایی که در تمام ماههای سیستم رشد شخصی پاشو توضیح دادم بسیار عالی و قدرتمند هستند.
مرحله به مرحله
یعنی ابتدا از خواستهها و باورهای کوچیک شروع کنیم و بعد به باورهای بزرگتر بپردازیم. باورهای کوچیک احساس برای ذهن خطر ایجاد نمیکنه و بنابراین مقاومتش هم کمتر هست و بیشتر به نتیجه میرسیم.
وقتی که ضمیرناخودآگاه متقاعد بشه چه اتفاقی میافته؟
خیلی راحت میتونیم باورهای مخرب رو پاکسازی کنیم و باورهای درست رو جایگزین کنیم و زندگیمون رو با چیزهایی که میخواهیم خلق کنیم.
ما مدام در معرض آلودگیها هستیم و دائما دادهها و برنامههای مخرب و اشتباه رو در ذهنمون دانلود و نصب میکنیم برای اینکه بتونیم از این کار جلوگیری کنیم باید مدام پاکسازی کنیم تا بتونیم ذهنمون رو ساکت نگه داریم.
دیتاهای ذهن همون گفتگوهای ذهنی هستند و وقتی که پاکسازی بشن به راحتی میتونیم به سکوت ذهن برسیم. در نتیجه این تصور کاملاً اشتباهه که چون یاد گرفتیم که از چه راهکارهایی استفاده کنیم میتونیم مدیریت زندگیمون رو برای همیشه داشته باشیم و دیگه نیازی نیست که پاکسازی کنیم.
پاکسازی دادههای ذهن مثل مسواک زدن و دوش گرفتن هست. همونطوری که برای همیشه باید این دو کار رو انجام بدیم پاکسازی هم دقیقاً همین هست. پاکسازی و کار کردن روی خودمون و باورهامون برنامههایی هستند که باید همیشه انجام بشن تا ما رو به اهدافمون برسونن.
برای عمیقتر شدن موضوع (ضمیرناخودآگاه)
ماه دهم رشد شخصی پاشو
در این ماه تعدادی تکنیک قدرتمند و کاربردی رو یاد میگیرید و میتونید با استفاده از این روشها به سادگی باورهای قدرتمند رو در ضمیر ناخوداگاهتون نهادینه کنید. تمام تکنیکها بارها استفاده کردیم و نتیجه گرفتیم بنابراین امتحانشون رو پس دادند. ماه دهم دورۀ حضور هست و این دوره بخش پایانی سیستم رشد شخصی پاشو هست که شامل سه ماه هست.
ماه دهم از سیستم رشد شخصی پاشو
کارگاه آنلاین خروج
در این کارگاه با رهاسازی عادات نامناسب میتونید عادات درست و پسندیده رو جایگزین کنید. باورسازی عادات مناسب و رها کردن عادات نامناسب با تکنیکی خاص که تا به حالا هیچ جایی گفته نشده و روشی هست که خودم طراحی کردم.
کارگاه آنلاین خروج ( راه اسان ترک عادت)
دوره قوانین بازی
در دورۀ قوانین بازی قوانین جهان هستی رو یاد میگیرید و مطابق با این قوانین میتونید زندگیتون رو بسازید. وقتی که قوانین رو بلد باشیم به راحتی میتونیم بازی زندگی رو به نفع خودمون پیش ببریم و به نتایج دلخواهمون برسیم. کارکرد ذهن و تغییر باورها با قوانین جهان هستی خیلی نزدیک بهم هستند و این دو میتونن مکمل هم باشند تا بتونیم به خواستههامون برسیم.
این دوره از سری دورههای هک واقعیت هست. در هر دوره از این مجموعه یکی از جنبههای زندگی هک میشه و با لو رفتن اون قسمت ما به راحتی میتونیم به موفقیت برسیم.
تکنیک چرا بهترین راه برای استخراج باورهاست عالیه
چه مطالب عالی و مفیدی
سپاس استاد
زیبا☺️☺️☺️
موفق و پیروز باشید
سپاسگزارم🙏🏻🌺
متشکرم ،عالی بود 🙏🌼💚
خیلی عالی، سپاس
بسیارعالی ممنون
راهکارهای عالی و مفید . سپاس فراوان