توی این پست وبلاگ قراره دربارهی خودسازی شخصیتی و اینکه چه کارهایی انجام بدیم یعنی توی مسیر خودسازی و رشد هستیم صحبت کنیم. کلی راهکارهای فوقالعاده از دکتر ادلشتاین براتون داریم که مطمئناً به دردتون میخوره. موضوعات جدیدی رو بررسی میکنیم که شاید تا حالا نشنیده باشین.
تا انتهای این پست فوقالعاده که پر از نکات مهم و کلیدی هست، با ما همراه باشین.
خودشناسی شخصیتی
نکات و موارد کلیدی زیر برای خودسازی و شناخت عوامل داشتن یک شخصیت پخته و مثبت خیلی مهم و اثرگذاره:
نکات کلیدی مطلب:
- خودسازی شخصیتی و داشتن شخصیتی قدرتمند: این نیاز به صبر و تمرین داره.
- ارکان خودسازی: داشتن دیدگاه برد-برد در مقابل دیگران و داشتن ذهنی باز برای تغییر کردن از جمله مهمترین اصوله.
- متانت، مهربانی و خودسازی مستمر: اینها خیلی مهم هستن.
- شخصیت قدرتمند برای زندگی خوب: این ۹ رکن خودسازی رو همیشه در نظر داشته باشین.
داشتن دیدگاه برد-برد در مقابل دیگران
سعی کنین همیشه دنبال راههایی باشین که منافع شخصیتون رو با علایق دیگران هماهنگ کنین. اینجوری هم شما سود میبرین و هم طرف مقابل. مثلاً وقتی توی یه پروژه کاری هستین، تلاش کنین بفهمین چه چیزی برای بقیه اعضای تیم مهمه و چی براشون سودمنده. این باعث میشه همکاری و همفکری بینتون بیشتر بشه و رابطهای بلندمدت و مفید بسازین.
این رویکرد که بهش میگیم:
“برد-برد”، یعنی هر دو طرف توی یه معامله یا همکاری، از اون بهرهمند بشن.
این روش باعث میشه اعتماد بین افراد بیشتر بشه و روابط حمایتی قویتری شکل بگیره. این اعتماد و حمایت میتونه در درازمدت به نتایج خیلی خوبی منجر بشه.
برای اینکه بتونین این رویکرد رو عملی کنین، لازمه وقت بذارین و بفهمین چی برای طرف مقابلتون مفیده و باعث بردش میشه. این کار رو میتونین با گوش دادن دقیق به حرفهاشون و پرسیدن سؤالهای خوب انجام بدین. مثلاً وقتی دارین با کسی صحبت میکنین، به جای اینکه فقط حرف خودتون رو بزنین، سعی کنین واقعاً به حرفهای اون گوش بدین و بفهمین نیازها و علایقش چیه. اینطوری میتونین یه راهحل پیدا کنین که هر دو طرف ازش راضی باشن.
این روش نه تنها به ایجاد یه رابطه قوی و بلندمدت کمک میکنه، بلکه باعث میشه احساس بهتری هم داشته باشین. وقتی میبینین که تونستین با کمک به بقیه به یه نتیجه مثبت برسین، خودتون هم احساس موفقیت و رضایت بیشتری میکنین.
داشتن ذهنی باز برای تغییر کردن
همیشه سعی کنین ذهنتون رو برای تغییرات باز نگه دارین. به ایدهها، نظرات و نتیجهگیریهای جدید یا متفاوت از اون چیزی که خودتون الان قبول دارین، توجه کنین. مثلاً اگه کسی نظری داره که با شما متفاوته، به جای اینکه سریعاً مخالفت کنین، یه کم به حرفش فکر کنین. شاید توی حرفاش یه نکتهی جدید باشه که بتونه دیدگاه شما رو بهتر کنه.
اینکه بخواین نظرتون رو تغییر بدین، هیچ اشکالی نداره. برعکس، این نشوندهندهی انعطافپذیری و آمادگی شما برای رشد و پیشرفته:
اگه به یه ایده یا نظر بهتری برخورد کردین، قبولش کنین. این کار به معنای بیثبات بودن نیست، بلکه نشون میده که شما همیشه دنبال بهترین راهحلها هستین و نمیترسین از تغییر.
باید قبول کنین که هیچکدوم از ما کامل نیستیم و همهمون ممکنه در حال حاضر دیدگاههای نادرستی داشته باشیم. این موضوع طبیعی و جزئی از فرایند یادگیریه. اگه همیشه ذهنتون رو باز نگه دارین و آمادهی تغییر باشین، خیلی راحتتر میتونین در مسیر خودسازی شخصیتی پیشرفت کنین.
یادتون باشه، ذهن باز داشتن به شما کمک میکنه تا از تجربیات دیگران هم یاد بگیرین. هر آدمی یه دنیای متفاوت با تجربیات و دیدگاههای خاص خودشه. با گوش دادن به اونا و در نظر گرفتن نظراتشون، میتونین خیلی چیزها یاد بگیرین و دیدگاههاتون رو گستردهتر کنین. این روش بهترین راه برای یادگیری و پیشرفت در مسیر خودسازی شخصیتی است.
مدارا کردن با دیگران و خودسازی شخصیتی
باید بدونین که هر کسی از خیلی جهات منحصر به فرده. ما هر کدوم یه جور نگاه میکنیم، صحبت میکنیم، جشن میگیریم، عشق میورزیم، فکر میکنیم، عمل میکنیم و زندگی میکنیم. این تفاوتها باعث میشه که دنیا رنگارنگ و جالبتر بشه.
سعی کنین واقعاً رفتارها، باورها، آداب و رسوم مسالمتآمیز دیگران رو بپذیرین، حتی اگه با آداب و رسوم شما فرق دارن و حتی اگه شخصاً باهاشون موافق نیستین. پذیرش یعنی قبول کردن اینکه دیگران حق دارن به روش خودشون زندگی کنن، تا وقتی که این روش شامل خشونت نباشه.
برای اینکه بتونین توی خودسازی شخصیتی موفق بشین، لازمه تصمیم بگیرین که حداقل حقوق دیگران رو برای زندگی به هر نحوی که خودشون انتخاب میکنن، بپذیرین. این پذیرش باعث میشه روابط بهتری با دیگران داشته باشین و بتونین از تجربیاتشون یاد بگیرین.
قبول کردن تفاوتها و مدارا با دیگران، اولین قدم برای خودشناسی و خودسازی شخصیه.
وقتی یاد بگیرین که با دید باز و بدون قضاوت به آدمها نگاه کنین، میتونین بهتر باهاشون ارتباط برقرار کنین و دنیای بزرگتری برای خودتون بسازین.
این مدارا و پذیرش نه تنها به شما کمک میکنه که شخصیت قویتری داشته باشین، بلکه باعث میشه دیگران هم راحتتر با شما ارتباط بگیرن و دوست داشته باشن. اینجوری، نه تنها توی زندگی شخصی، بلکه توی کار و جامعه هم موفقتر خواهید بود. پس پذیرش و مدارا رو جدی بگیرین و سعی کنین همیشه توی رفتارتون نشون بدین.
مهربان بودن
سعی کنین همیشه دلتون بخواد به دیگران کمک کنین، دستشون رو بگیرین و سخاوتمند باشین، حتی وقتی که هیچ نیازی به این کار ندارین و چیزی هم برای خودتون به دست نمیارین. مهربونی یعنی اینکه بیمنت و بدون انتظار، کاری کنین که حال دیگران بهتر بشه.
الهامبخش مردم باشین تا اونها هم با بقیه مهربانانه رفتار کنن. فقط به این دلیل که مهربونی کار درستیه و باعث میشه زندگی خودتون و دیگران آرومتر بشه. وقتی میبینین که به کسی کمک کردین و حالش رو بهتر کردین، یه حس خوب و رضایت درونی بهتون دست میده که با هیچ چیز دیگهای قابل مقایسه نیست.
یادتون باشه که مهربونی فقط این نیست که به دیگران کمک کنید و خودتون رو له کنید! نه! مهربونی یعنی اول با خودتون مهربون باشید، بعد با دیگران.
وقتی مهربون باشین، احساس آرامش و خوشبختی بیشتری توی زندگیتون دارین. این مهربونی میتونه از یه لبخند ساده شروع بشه تا کمک به کسی که نیاز داره.
مثلاً فرض کنین توی اتوبوس نشستین و یه نفر میاد و جای شما رو میخواد. شما میتونین بلند شین و جایتون رو به اون بدین. شاید این کار کوچیکی به نظر بیاد، ولی برای اون نفر خیلی بزرگه و مطمئناً باعث میشه که حال خودش و شما بهتر بشه.
مهربونی یه زبون جهانیه که همه میفهمنش. وقتی شما با دیگران مهربون باشین، اونا هم یاد میگیرن که مهربون باشن و این چرخهی خوبی ادامه پیدا میکنه. پس همیشه دنبال راههایی باشین که با دیگران مهربانانه رفتار کنین و یه الگوی خوب برای بقیه باشین. اینجوری نه تنها خودتون حس خوبی پیدا میکنین، بلکه به بهتر شدن دنیای اطرافتون هم کمک میکنین.
اجتماعی بودن
(خودسازی شخصیتی و اجتماعی بودن در تکمیل و امتداد هم هستند.) همیشه با احترام و ادب و با نیت خوب با دیگران رفتار کنین. از رفتار گستاخانه، خصمانه یا توهینآمیز بپرهیزین.
وقتی با دیگران تعامل دارین، به این فکر کنین که چطور میتونین برای اونا الگو باشین، حتی وقتی اونا به شیوههای غیر متمدن رفتار میکنن. اگه با کسی مخالفت دارین، با آرامش و تفکر باهاش برخورد کنین. وقتی که مدتی با کسی درگیر بودین و به بنبست رسیدین، سعی کنین با مخالفت موافقت کنین. یعنی مخالفت کنین بدون اینکه به دل بگیرین یا دعوا راه بندازین.
با دیگران همونطور رفتار کنین که دوست دارین با شما رفتار بشه.
این یعنی اگه احترام میخواین، باید احترام بذارین. اگه دوست دارین کسی به حرفهاتون گوش بده، شما هم به حرفهای دیگران گوش بدین. این رفتار باعث میشه که روابط بهتری با بقیه داشته باشین و اونا هم شما رو بیشتر دوست داشته باشن.
بیشتر بر پیشرفت کردن تمرکز کنین تا درست بودن.
یعنی به جای اینکه بخواین همیشه حرفتون رو به کرسی بنشونین، به این فکر کنین که چطور میتونین بهتر بشین و پیشرفت کنین. این یکی از مهمترین نکات توی خودسازی شخصیه. وقتی به جای درست بودن، به پیشرفت کردن فکر کنین، هم خودتون بهتر میشین و هم روابطتون با دیگران بهتر میشه.
شخصیت قدرتمند داشتن و تاثیر اون در خودسازی شخصیتی
(این موارد پر از نکات کلیدی و طلایی هست یادداشت کنید و بخوانید تا همیشه در ذهنتون داشته باشید).
شخصیت هر فرد از ارزشهای اصلی، انگیزهها و جنبههایی تشکیل شده که در بالا توضیح داده شد. خودسازی شخصیتی یعنی تمرکز بر ارتقاء کیفیت رشد در انجام کارهای درست.
شخصیت قدرتمند یعنی داشتن ویژگیهایی مثل درستکاری، صداقت، وفاداری، مسئولیتپذیری اجتماعی و شخصی، همدلی با خود و دیگران، قدردانی، انصاف، صبر، صلابت و سایر رفتارهای خوب. این ویژگیها نه تنها به خودتون کمک میکنن که انسان بهتری باشین، بلکه باعث میشن روابط بهتری هم با دیگران داشته باشین.
در فلسفه باستان و بسیاری از سنتهای اخلاقی جهان، چهار فضیلت سنتی وجود داره:
- حکمت عملی،
- شجاعت،
- عدالت
- و اعتدال.
این فضیلتها میتونن به عنوان هسته اصلی خواستهتون برای داشتن شخصیت اخلاقی فوقالعاده استفاده بشن.
تلاش برای بهبود شخصیت و عمل کردن بر اساس این فضیلتها، مسلماً اساسیترین، جامعترین و مهمترین ارزشه. مثلاً اگه شما حکمت عملی داشته باشین، میتونین تصمیمات درستی بگیرین و مشکلات رو بهتر حل کنین. شجاعت به شما کمک میکنه که با چالشها روبهرو بشین و عدالت باعث میشه که با دیگران منصفانه رفتار کنین. اعتدال هم به شما یاد میده که توی زندگی تعادل داشته باشین و از افراط و تفریط پرهیز کنین.
همهی اینها به شما کمک میکنن که شخصیت قدرتمندی داشته باشین و در مسیر خودسازی شخصیتی پیشرفت کنین. وقتی این ویژگیها رو توی خودتون تقویت کنین، نه تنها به خودتون کمک میکنین، بلکه به دیگران هم الگو میشین و میتونین تأثیر مثبتی روی اطرافیانتون داشته باشین. اینطوری، زندگی بهتری برای خودتون و دیگران میسازین و احساس رضایت بیشتری از زندگیتون خواهید داشت.
داشتن سطح بالایی از اعتماد به دیگران عامل مهم در خودسازی شخصیتی
رفتارتون باید طوری باشه که دیگران به صداقت و شخصیت والای شما باور پیدا کنن. با این کار، اونا رو تشویق میکنین که به قول و قرارهاشون احترام بذارن و کاری که قول دادن رو انجام بدن. اینجوری، سطح بالایی از اعتماد بین شما و دیگران ایجاد میشه.
همهی روابط مثبت انسانی بر پایهی اعتماده.
بهترین روابطی که دارید، اونایی هستن که توشون سطح بالایی از اعتماد رو به دست آوردین. از هر فرصتی برای ایجاد اعتماد با دیگران استفاده کنین. برای کمک به ایجاد اعتماد، خودتون هم باید قابل اعتماد عمل کنین و الگوی خوبی باشین.
وقتی با صداقت و احترام با دیگران رفتار کنین، اونا هم یاد میگیرن که به شما اعتماد کنن. مثلاً اگه قول دادین که کاری رو انجام بدین، حتماً به قولتون عمل کنین. اینجوری نشون میدین که قابل اعتماد هستین و دیگران هم به شما اطمینان پیدا میکنن.
اعتماد به دیگران فقط باعث بهتر شدن روابطتون نمیشه، بلکه به خودتون هم کمک میکنه که شخصیت قویتری بسازین. وقتی دیگران به شما اعتماد میکنن، احساس مسئولیت بیشتری دارین و سعی میکنین همیشه بهترین نسخه از خودتون باشین.
یادتون باشه که اعتماد دوطرفهست. همونطور که شما انتظار دارین دیگران به شما اعتماد کنن، شما هم باید به اونا اعتماد کنین. این اعتماد متقابل باعث میشه که روابطتون عمیقتر و پایدارتر بشه.
پس همیشه تلاش کنین که قابل اعتماد باشین و به دیگران هم اعتماد کنین. این کار نه تنها به خودسازی شخصیتیتون کمک میکنه، بلکه زندگیتون رو هم پر از روابط خوب و مثبت میکنه.
به حقیقت و تفکر سالم متعهد باشین
سعی کنین همیشه به حقیقت پایبند باشین و تفکر سالم رو توی زندگیتون جا بندازین. باید درکتون رو از چیزی که واقعاً در مورد طبیعت انسان و جهان صادقه، بالاتر ببرین. یعنی سعی کنین از دیدگاههای مختلف به مسائل نگاه کنین و همیشه دنبال حقیقت باشین.
حتی اگه واقعیت باعث بشه باورهای فعلیتون به چالش کشیده بشه، باز هم باید این تعهد رو حفظ کنین. ممکنه بعضی وقتا قبول کردن حقیقت سخت باشه، ولی این کار نشوندهندهی رشد فکری و شخصیت قوی شماست.
به جای اینکه به یه عقیده بچسبین فقط برای اینکه ثابت کنین حق با شماست، قبول کنین که در دانش بشری محدودیتهای زیادی وجود داره. (نداشتن تعصب روی موضوع خاصی)
همیشه این امکان وجود داره که چیزی که الان بهش باور دارین، در آینده تغییر کنه. این نشوندهندهی انعطافپذیری و آمادگی شما برای یادگیری و رشد بیشتره.
مثلاً وقتی با یه موضوع جدید مواجه میشین، سعی کنین بدون پیشداوری و با ذهن باز بهش نگاه کنین. اگه شواهد و دلایل منطقی نشون بدن که باور قبلیتون اشتباه بوده، به راحتی قبولش کنین و دیدگاهتون رو تغییر بدین. این کار نه تنها باعث میشه که به حقیقت نزدیکتر بشین، بلکه به دیگران هم نشون میده که شما به تفکر سالم و رشد فردی اهمیت میدین.
پس همیشه تلاش کنین که به حقیقت متعهد باشین و تفکر سالم رو توی زندگیتون پیاده کنین. این کار نه تنها به رشد شخصیتیتون کمک میکنه، بلکه باعث میشه دیگران هم به شما احترام بیشتری بذارن و به عنوان فردی قابل اعتماد و واقعبین بهتون نگاه کنن.
یکی از اهداف همیشگیتون، خودسازی شخصیتی باشه
همیشه بدونین که هیچکسی کامل نیست. همهی ما اشتباه میکنیم، ولی مهم اینه که از این اشتباهات درس بگیریم و تلاش کنیم بهتر بشیم. تعهد به بهتر شدن در همهی زمینههای مهم زندگی، باعث میشه که زندگیتون بهتر و قویتر بشه. همیشه دنبال فرصتهایی باشین که توی این زمینهها پیشرفت کنین.
خودسازی یه فرآیند مادامالعمره. یعنی هیچوقت نباید از یادگیری و رشد دست بکشین. هر روز یه فرصت جدیده که میتونین یه چیز جدید یاد بگیرین یا یه جنبهی دیگه از شخصیتتون رو بهتر کنین.
به عنوان بخشی از تلاش برای تبدیل شدن به یه انسان عالی، سعی کنین به دیگران هم الهام بدین. یعنی وقتی خودتون دارین بهتر میشین، به بقیه هم کمک کنین که مسیرشون رو به سمت بهترین نسخهی خودشون جلو ببرن. اینطوری نه تنها خودتون رشد میکنین، بلکه باعث میشین اطرافیانتون هم پیشرفت کنن و یه محیط بهتر و مثبتتر بسازین.
مثلاً اگه یه مهارت جدید یاد گرفتین یا یه تجربهی جالب داشتین که بهتون کمک کرده بهتر بشین، اونو با بقیه به اشتراک بذارین. این کار باعث میشه که اونا هم انگیزه بگیرن و سعی کنن بهتر بشن.
یادتون باشه که خودسازی فقط مربوط به خودتون نیست، بلکه یه اثر موجی داره که میتونه روی بقیه هم تأثیر بذاره. پس همیشه به دنبال رشد و پیشرفت باشین و تلاش کنین که به دیگران هم کمک کنین تا بهترین نسخهی خودشون باشن. اینطوری نه تنها زندگی خودتون، بلکه زندگی بقیه رو هم بهتر میکنین.
برگرفته از نوشتههای دکتر مایکل آر ادلشتاین | شرح: یاسین رحمانی
برای عمیقتر شدن موضوع (خودسازی شخصیتی)
من دورههایی به نام “من با من” و “شخصیت قدرتمند” دارم. این دورهها در مورد داشتن یک شخصیت قدرتمند و چگونگی تمرین آن است. اگر دوست داشتید میتوانم در این دورههای قدرتمند در خدمت شما باشم.
دورۀ من با من که در آن به مفاهیم پایهای عزت نفس در ۳۰ جلسه پرداختم. قیمت تمام دورهها بسیار اندک و تقریباً رایگانه.
دورۀ شخصیت قدرتمند از سری دورههای هک واقعیت هست. در این دوره عزت نفس پیشرفته رو باهاتون کار میکنیم. دورۀ شخصیت قدرتمند در 17 جلسه مفاهیم رو به طور کامل توضیح دادم.
دوره شخصیت قدرتمند (عزت نفس پیشرفته)
دورۀ رایگان مسئولیت پذیری 100 درصد یکی از جهان بینیهای هواپونوپونو هست. در این دوره یاد میگیریم که چجوری مسئولیت مشکلات و مسائل زندگی رو به عهده بگیریم و اونا رو مدیریت کنیم بدون اینکه خودمون رو قربانی بدونیم و یا دیگران را مقصر ببینیم. این دورۀ شاهکار رو از دست ندین.
دورۀ رایگان مسئولیت پذیری صددرصد
چقدر عالی بود👌
متشکرم ، خیلی عالی و کاربردی
متاسفم لطفاً منو ببخش متشکرم دوستت دارم
هر شخصی منحصر به فرده در صحبت کردن و راه رفتن و ….
شما فوق العاده هستین
با دیگران همونطور رفتار کنین که دوست دارین با شما رفتار شود.
داشتن ذهنی باز برای تغییر کردن بهترین راه برای یادگیری و پیشرفت در مسیر خودسازی شخصیتی است.
متاسفم
لطفا منو ببخش
سپاسگزارم
دوستتدارم
من خودم را میبخشد❤
مرسی
احسنت🌹🌹
دوره شخصیت قدرتمند واقعا عالی و کاربردی هست. همینطور دوره ی من با من
ممنون از مطالب مفيدتون
دوره من با من عاليه👌🏻
دوره من با من را هم به امید خدا با توجه به بازخوردهای خوبی که ازش دیدم خریداری خواهم کرد
متاسفم
لطفا مرا ببخش
متشکرم
دوستت دارم
آرامش از من آغاز میشود
لایک
دوره ی من با من خیلی خوبه. واقعا دید من رو نسبت به خودم تغییر داد
دوره من با من و شخصیت قدرتمند بی نظیره
پیشنهاد میکنم تهیه کنین
بسیار عالی🌺🌺🙏🙏🙏