در این مقاله میخواهیم راجع به قدرت کلام صحبت کنیم. کلام باعث خلق میشه پس نمیتونیم قدرتش و تأثیرش رو کتمان کنیم.
قبل از اینکه این مقاله رو بخونید به این سؤال دقت کنید و حداقل چند ثانیه بهش فکر کنید؟
چقدر احتمال داره که شما خواهرتون رو برای شام فردا دعوت کنید اما به جای اون برادرتون برای ناهار امروز به خونتون بیاد؟
تقریباً صفر یا نهایت یک درصد
همین مثال نشان دهندۀ اینه که کلام مؤثر هست. ما هر چیزی رو که بخواهیم در زندگی داشته باشیم باید درخواست کنیم. امکان نداره که ما چیزی رو درخواست کنیم اما چیز دیگهای به ما داده بشه. قدرت کلام دقیقاً همینه.
خلق زندگی با قدرت واژهها
وقتی که ما میگیم از کار زیاد دارم میمیرم یا کمرم شکست.
جهان هستی همین خواسته یا معادلش رو به ما میده؛ یعنی به خاطر کار زیاد بیمار میشیم یا بسیار رنج و عذاب میبینیم.
وقتی میگیم حقوقی که میگیرم کفاف خرجم رو نمیده باعث میشه تا برکتش کم بشه و نتونید یک ماه رو تمام کنید و اواسط یا اواخر ماه پولتون کم میشه.
یکی دیگه از اصطلاحاتی که زیاد به کار میبریم اینه که مرغ همسایه غازه.
همین جمله باعث می شه تا نتونید از داشته هاتون لذت ببرید. وقتی که ما از هر چیزی که داریم چه کم و چه زیاد فرقی نداره. وقتی نتونیم لذت ببریم یعنی شکرگزار نیستیم و کم کم از زندگیمون کم و در نهایت حذف میشه.
قدرت کلام
کلمات قدرت خلق کردن دارن. کلماتی که ما به زبان جاری میکنیم میتونن چیزی رو نابود یا از نو بسازن؛ بنابراین تأثیر زیادی روی زندگی ما دارن مخصوصاً اگه خیلی تکرار بشن.
به همین خاطر در تمام ادیان و مذاهب ذکر گفتن برای خلق چیزی بسیار تأکید شده و میتونیم با چیزهایی که میگیم چه به صورت ذکر یا عبارات تأکیدی و یا حرفهای عامیانه مسیر زندگیمون رو تغییر بدیم. نه تنها زندگی خودمون بلکه زندگی اطرافیانمون هم تغییر میکنه
چرا؟
چون دیگران بازتاب اندیشه های ما هستن و ما هم بازتاب اندیشه های دیگران. وقتی که ما یک جمله رو زیاد تکرار کنیم باعث میشه تا روی اطرافیانمون هم تاثیر بذاریم و همین عامل باعث میشه تا چیزی در زندگی دیگران هم خلق بشه یا نشه.
همیشه گفتیم و باز هم تأکید میکنیم که ما فقط با خودمون کار داریم و دیگرانی وجود ندارن؛ بنابراین باید روی حرفهایی که میزنیم دقت کنیم. خیلی از حرفها شاید به نظر عمدی یا خودآگاه باشه اما در پس هر حرفی ناخودآگاه ما مدیریت داره؛ یعنی من الان یک حرفی رو عمدی میزنم اما این حرف من به خاطر باورهای من هست که تمام باورها در ناخودآگاه من قرار داره. در نتیجه اگه میخواهیم که کلام درستی داشته باشیم باید عادت کنیم که درست فکر کنیم تا کم کم باورهای درستی داشته باشیم که بتونیم کلام درستی رو بیان کنیم.
ترک عادت
اگه بخواهیم که به یکباره حرفهای نادرست نگیم و به اصطلاح ترک کنیم شاید بتونیم چند روزی رو موفق عمل کنیم اما بعدش ذهن اجازه نمیده چون از تغییر میترسه و کاری میکنه که دوباره برگردیم سر نقطۀ اول.
راهکار چیه؟
باید قدم به قدم و اهسته و پیوسته پیش بریم. در ابتدا باورهای نادرست رو پاکسازی کنیم تا بتونیم باورهای درست رو جایگزین کنیم؛ بنابراین اصلاً عجله نکنید. چون نتیجۀ عکس میده.
قدرت کلمات
کلمات قدرت جادویی دارن و ضمیر ناخودآگاهمون رو تحت تاثیر خودشون قرار میدن. خیلی وقتها ما بدون اینکه بدونیم چی میگیم یا حرفهایی که میزنیم چه پیامدهایی داره
چون ناخودآگاه ما اصلاً متوجه منظور ما نمیشه و هر چه رو که بگیم رو در خودش ثبت و دخیره میکنه. فعل یا مفهوم جمله رو متوج نمیشه و به کلید واژه ها توجه میکنه به خاطر همین وقتی ما میگیم دستت درد نکنه فکر میکنه که باید دستت درد کنه پس درد رو برامون خلق میکنه
موضوع مهم دیگه در مورد ضمیر ناخودآگاه اینه که غیر از ما کسی رو نمیشناسه. فکر میکنه که فقط ما در این جهان وجود داریم به خاطر همین هر چیزی که بگیم رو برای خودمون خلق میکنه.
بزرگان دین همیشه گفتن که نفرین نکنید چون به خودتون بر میگرده. دقیقاً مصداق همین جمله ست وقتی ما میگیم الهی بمیری. ذهن فکر میکنه که میگیم الهی بمیرم. در نتیجه مرگ یا چیزی معادل اون رو برای ما خلق میکنه.
البته عباراتی مثل قربونت برم. فدات بشم و دورت بگردم و … هم نباید گفته بشه. چون ضمیر ناخودآگاه فرق بین حقیقت و تعارف رو متوجه نمیشه.
چرا عزت نفس و اعتماد به نفس نداریم؟
به خاطر انتخاب نادرست ما از کلمات هست. وقتی مدام از جملات و کلمات منفی یا نادرست استفاده میکنیم ذهن و ضمیر ناخودآگاهمون ما رو یک شخص کوچیک میدونن کسی که خودش رو دوست نداره و مدام به خودش حرفهای نادرست میزنه؛ بنابراین در درازمدت عزت نفسمون پایین میاد و یا اعتماد به نفسمون رو از دست میدیم.
گفتیم که داشتن عزت نفس کلید تمام مسائل هست؛ بنابراین وقتی از کلمات درست استفاده نمیکنیم به مرور زمان سلامتی و ثروت و روابط خوب رو از دست میدیم.
همۀ اینا برمیگرده به قدرت و جادوری کلمات که ما ناآگاهانه به زبون میاریم.
بسیاری از ضرب المثلهای ما به خاطر نادرست بودن و تکرار زیاد باعث بروز مشکلات و گره هایی در زندگی ما شدن.
مثل مرغ همسایه غازه
برم لب دریا باید یک پارچ اب ببرم چون شانس ندارم
ترک عادت موجب مرض است
پول چرک کف دسته
بعد از هر خنده گریه ست
سن که درسید به پنجاه فشار میاد به چند جا
و بسیاری عبارات و اصطلاحات دیگه که هر وقت شنیدید حتماً پاکسازی کنید و سعی کنید که استفاده نکنید.
کلماتی که استفاده میکنیم جهان ما رو میسازه دوست دارید در چه دنیایی زندگی کنید پس به کلماتتون دقت کنید و کلام زیبا داشته باشید.
تمرین
هر روز به مدت 5 دقیقه. بیشتر باشه شاید انجام ندید چون ذهن از تغییر خوشش نمیاد و هزار و یک بهانه درست میکنه که نتونیم انجام بدیم؛ اما 5 دقیقه چون خیلی کم هست میشه انجام داد.
روزی 5 دقیقه فرض کنید که پیش یک شخصیت مهم که دوستش دارید هستید و میخواهید خودتون رو معرفی کنید و انچیزهایی که دوست دارید داشته باشید رو درخواست کنید.
اگه هر روز هم یکسری از جملات رو تکرار کردید اصلاً مهم نیست واگه هر روز هم جملات فرق داشت باز هم مهم نیست.
این کار رو انجام بدید تا کم کم نظرتون نسبت به خودتون خوب بشه و همچنین عادت میکنید که درست صحبت کنید. شاید 5 دقیقه کم باشه اما بعد از چند روز ذهنتون رو درگیر میکنه که مثلا فردا چی بگم؟
همین که ذهنتون دنبال جواب سؤال باشه کم کم در زندگیتون متجلی میشه.
تمرین رو حتماً انجام بدید و متوجه میشید که چه اتفاقات خوبی رخ میده.
تمرین دوم
هر وقت که کلماتی که نادرست هستند رو گفتید سریع اونا رو یادداشت کنید میتونید تو گوشیتون هم بنویسید؛ اما حتماً بنویسید و در پایان شب یا ابتدای روز حستون رو نسبت به اون جملات پاکسازی کنید و چهار جمله رو بگید و تکرار کنید.
این دو تمرین رو من از لابهلای تمرینها و صحبتهای استاد رحمانی یاد گرفتم و استفاده کردم و نتیجه های خوبی داشت. استاد بارها فرمودند که ببینید چی به دلتون میاد اون کار رو انجام بدید. من این دو تمرین رو انجام دادم و عالی بود و پیشنهاد میکنم که اگه دوست داشتید انجام بدید.
ممنونم از اینکه با ما همراه بودید.
لطفاً نظراتتون رو بنویسید و هر انتقاد و پیشنهادی دارید مطرح کنید.
اگر این مقاله براتون مفید بود لطفاًً برای عزیزانتون هم ارسال کنید.
برای عمیقتر شدن موضوع
کارگاه انلاین خروج:
در این کارگاه که در تلگرام برگزار میشه روی عادتهای نامناسب و نادرست کار میشه. ما قصد نداریم که کاری رو ترک کنیم. چون معنی ترک یعنی چیز خوبی رو از دست بدیم. ما میخواهیم که به رهایی برسیم بنابراین باید از اون عادت نامناسب که میتونه کلام یا رفتار یا هر چیز دیگه ای باشه خارج بشیم تا بتونیم به رهایی برسیم و آزاد بشیم.
وقتی که این احساس خوب رو تجربه کردیم، عزت نفس و اعتماد به نفس فوقالعادهای رو به دست میاریم که بسیار بالاتر از رهایی از عادت هست. در نهایت از حلقههای تکرار خارج میشیم و میتونیم در لحظه زندگی کنیم و چیزهای عالی رو خلق کنیم.
کارگاه انلاین خروج ( راه آسان ترک عادت)
شرح شهودی کتاب نیروی حال اثر اکهارت توله:
در این دوره یاد میگیرید که چجوری افکار و حرفها و باورهای منفی رو از ذهن و ضمیر ناخودآگاهمون خنثی و پاکسازی کنیم. چون افکار و باورهای ما زندگی ما رو میسازن و اگه درست نباشن باعث میشن تا کم کم چالشها و مسائل زندگیمون بیشتر و بیشتر بشه و در نتیجه اعتماد به نفس و عزت نفسمون هم پایین بیاد. وقتی که در لحظۀ حال زندگی کنیم به مرور زمان زنجیرهای اتفاقات بد از بین میره و از چرخۀ تکرار بیرون میاییم و زندگی عالی رو تجربه میکنیم.
شرح شهودی کتاب نیروی حال اثر اکهارت توله
خوانش و شرح شهودی کتاب چهار اثر از اسکاول شین:
در این دوره مفاهیم و نکات سخت و پیچیدۀ کتاب کاملاً توضیح داده شدن. قدرت کلام یکی از بخشهای این کتاب هست که میتونید با مطالعه کتاب و همزمان با گوش دادن به دوره متوجه قدرت و عظمت کلام بشید و از این به بعد بیشتر روی انچه که میگیم دقت و توجه کنیم. تفاوت این دوره با خواندن کتاب بصورت تکی در اینه که در این دوره، خوانش کتاب رو به صورت ریز به ریز انجام شده و بعد شرح مفاهیم هست. تمام نکات و کدها رو توضیح داده شده و درمورد تمامی اونا، مثالهایی ملموس در زندگی روزمره بیان شده تا کاملاً در ذهنتون درونی و قابل درک بشن.
خوانش و شرح شهودی 4 اثر از اسکاول شین
متشکرم عالی بود
سلام.وقت بخیر من متوجه منظور این جمله ذیل نشدم.لطفا یکی از عزیزان همراه برایم توضیح دهید.ممنون
لبته عباراتی مثل قربونت برم. فدات بشم و دورت بگردم و … هم نباید گفته بشه. چون ضمیر ناخودآگاه فرق بین حقیقت و تعارف رو متوجه نمیشه.
عالی بود✨️
بسیار عالی و کاربردی.🙏
بسیارعالی
خدایا شکرت بابت این آگاهی ها
عالی بود
تمرین های ارائه شده بسیار ساده و کاربردی و حتما نتیجه بخشه، سپاس
بسیار عالی، چقدر خوبه که کنترل بیشتری روی کلام خود داشته باشیم
عالی بود
متاسفانه کلمات و جملات منفی زیاد در روزمرگی وجود داره و باید جایگزین بشن
بی نظیر بود
ممنون عزیزم پیام خوبی دادید حتما بکار میبرم
دارم سعی میکنم از کلمات نابجا استفاده نکنم مدتیه دارم با ضمیرم صحبت میکنم و تغییرش میدم میگن که حالیش نیست ولی حس میکنم درک داره و میفهمه .
بسیار عالی بود. بارهای بار شاهد چنین رخدادهایی بودم. معجزه کلام در زندگی جاری …
خیلی ساده و روان
ممنونمم بابت تمرینات عالی و بینظیر
بسيار عالي بود مخصوصا دوتا تمرين. سپاسگزارم🙏🏻💚🌺
چه تمرینات خوبی 👌 . سپاس فراوان
ممنون بابت تمرین. خداقوت
بسیار عالی بود
ساده و روان بهترین نوع بیان یک چیز
خیلی زیبا بود
سپاس
عالی بود،
ممنون بابت تمرینهای ساده ای که ارائه میشه. “قدرت در سادگی است” (از دورۀ شهود)
تا حالا به عبارت قدرت کلام به این دید نگاه نکرده بودم. خیلی جالب بود. ممنون