در این مقاله میخواهیم در خصوص آگاهی درون صحبت کنیم. آگاهی درون بسیار مهم و تأثیر گذار هست و در زندگی شخصی و اجتماعی ما یک ضرورت محسوب میشه. هر چقدر آگاهی و شناخت ما به دنیای درونمون بیشتر باشه به همون میزان بهتر میتونیم در جهان بیرون روابط مؤثرتری رو داشته باشیم.
تأثیر شناخت و آگاهی از جهان درون
بارها شاهد چنین تجربهای بودیم و در جنبههای بسیاری از زندگی بهش رسیدیم. این موضوع که وقتی که چیزی رو نمیشناسیم و آگاهی نداریم نمیتونیم درکی ازش داشته باشیم.
ضمیر ناخودآگاه یا ذهن ما هم دقیقاً همین هست. ما هیچ شناختی از کارکرد ذهن و برنامهها و اطلاعاتش نداریم بنابراین نمیتونیم متوجه بشیم که در ذهن ما یعنی در دنیای درون ما چه چیزی هست و چه چیزی نیست. در نتیجه به بیراهه میریم و مسیر زندگی برامون سخت و سنگین میشه.
این موضوع که خیلیها باور دارند زندگی جای بدی هست و یا زندگی ارزش نداره به خاطر همین ناآگاهی هست. آگاهی سطح ما رو بالا میبره و وقتی که از جایگاه بالا به جهان هستی نگاه کنیم زاویه دید ما وسیعتر و اجسام و چیزهای دیگه به همون میزان کوچکتر میشه.
یکی از دلایل و عوامل مهم و اثرگذار دقیقاً همین هست که ما مشکلات و مسائل زندگی رو بزرگ میبینیم. زمانی که هر چیزی برای ما بزرگ باشه بیشتر بهش توجه میکنیم و اهمیت میدیم. به عبارتی انرژی بیشتری صرف میکنیم و چون انرژی بیشتری میدیم قدرتش برای ما بیشتر و تأثیراتش عمیقتر میشه. در نهایت در زندگی ما جاری میشه و به یک باور تبدیل میشه.
راهکار چیه؟
شناختمون رو بالا ببریم و آگاهیمون رو نسبت به جهان درون بیشتر کنیم. روزانه نیم ساعت یا یک ساعت وقت بگذاریم و در این خصوص مطالعه کنیم. به لطف و برکت شبکههای مجازی و گوگل و… به راحتی میتونیم به منابع مهم و درست در هر زمینهای که میخواهیم دست پیدا کنیم.
البته به این موضوع هم باید توجه داشته باشیم که هر متن و ویدیویی موثق نیست؛ اما به راحتی میتونیم منابع درست رو از نادرست تشخیص بدیم همونطوری که میتونیم یک کتاب خوب رو از کتاب ناخوب تمیز بدیم.
بنابراین آگاهی و کسب اطلاعات تنها راه و مطمئنترین روش برای از بین بردن ناآگاهی هست. آگاهی ما رو نجات میده. آگاهی باعث میشه تا ما در گرداب گمراهی و تاریکی غرق و گرفتار نشیم. تنها راه نجات، خوندن و تماشای آگاهانه هست برای اینکه بتونیم درک و دریافت بهتری از جهان درون که پنجرۀ جهان بیرون هست داشته باشیم.
شعری که بارها شنیدیم و تکرارش خالی از لطف نیست. انقدر باید تکرار بشه تا مفهومش در جان ما بنشینه و نهادینه بشه.
ای نسخۀ نامۀ الهی که توئی
وی آینۀ جمال شاهی که توئی
بیرون ز تو نیست هر چه در عالم هست
از خود بطلب هر انچه خواهی که توئی
الزام و نیاز شناخت درون رو تا حد زیادی متوجه شدیم و فهمیدیم که برای اینکه بتونیم در جهان بیرون روابط بهتر و درستتری داشته باشیم باید درونمون رو درست کنیم و اصلاح درون میسر نیست مگر اینکه بشناسیم و آگاه باشیم.
آیا ترک عادت موجب مرض است؟
زمانی که ما به یکسری از کارها و رفتارها عادت میکنیم باعث میشه تا انجام اون کار برامون راحتتر باشه. هر کاری که با راحتی بیشتری انجام بشه لذت بیشتری داره. دلیل اینکه ما تکنولوژی رو به سنت ترجیح میدیم راحتی و در پی اون لذتی هست که دریافت میکنیم؛ و گرنه کاری ماشین های معمولی انجام میدن ماشین های مدل بالاتر هم انجام میدن؛ اما راحتی که در ماشین بنز هست رو هیچوقت با پراید نمیتونیم تجربه کنیم؛ بنابراین به خاطر راحتی بیشتر هزینۀ بالاتری میدیم و بنز رو تهیه میکنیم. وگرنه با توجه به ترافیک و قوانین رانندگی هر دو با یک سرعت مجاز میتونن حرکت کنن.
این مثال اهمیت رفاه و راحت رو بهمون ثابت کرد و با این مفهوم متوجه شدیم که هر کاری که لذت داره رو انجام میدیم چون برامون راحتتر هست.
حالا نکتۀ مهم چی هست؟
مفهوم مقابل عادت میشه تغییر. تغییر سخت هست و همۀ ما به انواع مختلف تجربه کردیم. این اصطلاح کاملاً غلط و اشتباه که میگه ترک عادت موجب مرض هست به این دلیله که وقتی ما عادتی رو ترک میکنیم اذیت میشیم. اذیت به نوعی مرض تعبیر شده.
این اصطلاح در صورتی میتونه درست باشه که ما ندونیم هدفمون از تغییر چی هست و بعد از مدتی دوباره برگردیم و اون عادت رو انجام بدیم. در واقع اگه ندونیم هدفمون از تغییر چی هست دچار مرض شدیم نه اینکه خود تغییر مرض باشه. برای اطلاعات بیشتر و درک بهتر و صحیحتر پیشنهاد میکنم این مقاله رو مطالعه بفرمائید. اهمیت و تأثیر نیروی حال بر رفتارهای درست زندگی
هدف اگر آگاهانه باشه ما رو به شناخت میرسونه. شناخت سطح ما رو بالا میبره و با توجه به توضیحاتی که در بالا گفتم یکسری امتیازات رو برای ما شامل میشه.
کاری که باید انجام بدیم چیست؟
ابتدا بدونیم که هدفمون چی هست و بعد مسیر رو بشناسیم و پیش بریم؛ یعنی یک حرکت آگاهانه انجام بدیم؛ یعنی ابتدا بدونیم که ذهن چی هست و چه کارکردی داره چجوری ما رو فریب میده و به چه شکل و روشی با ما همراهی میکنه. چون ذهن همونقدر که فریبکار هست همونقدر هم زود گول میخوره.
وقتی که برنامههای شعبده بازی رو میبینیم متوجه سادهلوح بودن ذهنمون میشیم که چقدر راحت گول میخوره و نمیتونه راست رو از حقه و مکر تشخیص بده.
دوگانگی ذهن
شاید این دوگانگی ذهن کار رو برای ما سخت کنه. بله درسته اگه ندونیم و نتونیم تشخیص بدیم که ذهن چی هست نمیتونیم باهاش ارتباط بگیریم و در نتیجه گرفتار میشیم. موضوع مقاله آگاهی درون هست یعنی آگاهی ذهن و ضمیر ناخودآگاه. وقتی که بشناسیم و بدونیم که داخل ضمیر ناخودآگاهمون چی هست.
اون برنامه و اطلاعات وارد خودآگاه ما میشن و دیگه اثر منفی یا مثبتی ندارن تا اینکه ما بهشون قدرت و کارایی بدیم. خیلی از اوقات ما از نقاط ضعفمون به عنوان سکوی پرتاب استفاده میکنیم.
بسیاری از افراد ترس از ارتفاع داشتند و وقتی که روی نقاط ضعفشون کار کردن مهمانداران هواپیما و یا مشاغلی رو انتخاب کردن که با ارتفاع ارتباط داره؛ بنابراین تمام برنامههایی که در ذهن ما هست خنثی هستند و هرگاه ما بهشون احساس بدیم تبدیل به برنامههای مخرب یا مفید میشن.
سخن پایانی
هر شناختی میتونه یک پله برای رشد باشه. ما شناخت مثبت و منفی نداریم چون این توانایی و قدرت رو داریم که از هر چیزی به نفع خودمون سود ببریم. همه چیز در جهان هستی انرژی هست و انرژی نه مثبت هست و نه منفی بلکه یک نیرویی هست که باعث میشه تا ما حرکت کنیم.
اون حرکتی که ما انجام میدیم با توجه به احساسی هست که از ناخودآگاه ما بیرون میاد و در نهایت نتیجۀ کار رو بهمون نشون میده. آگاهی و شناخت نسبت به دنیای درون قطۀ آغاز برای شروع در مسیر بیداری هست. در واقع شاهکلید اصلی هر شناختی شناخت ما از خودمون هست. در دورۀ عزت نفس یاد گرفتیم که رابطۀ من با من الگوی تمام روابط من با دیگران است.
این نکتۀ مهم رو ملکۀ ذهنمون کنیم و هر رفتار ناراحت کنندهای دیدیم یه نهیب به خودمون بزنیم و از خودمون سؤال کنیم که
در درون من چه خبره؟
برای عمیقتر شدن موضوع
کارگاه آنلاین خروج
همۀ ما عادتهای نامناسبی داریم که دلمون میخواد کنار بگذاریم و برای همیشه ازشون رها بشیم. اما چرا نمیتونیم؟ چون ذهنمون به دنبال لذت هست و نمیخواد که به سختی بیفته اما اگه ذهنمون رو متقاعد کنیم که رهایی از این عادت ناپسند به نفع ماست و باعث میشه تا اتفاقات بهتری برامون رخ بده در این صورت میتونیم که اون عادتی که دوست نداریم رو ترک و یا رها کنیم. در این کارگاه عملی با تکنیکها و تمرینهای کاربردی و کلیدی یکبار برای همیشه از هر عادت ناخوبی که گرفتار شدید رها و آزاد میشید
کارگاه آنلاین خروج ( راه اسان ترک عادت)
رهاسازی و توکل
بعد از اینکه عادات یا باورهای نادرست رو رها کردیم و باورهای درست و سازنده رو نهادینه کردیم، باید مشکلاتمون رو رها کنیم تا در بهترین زمان و حالت به بهترین نتیجهها برسیم. اما مبحث رهاسازی، بسیار پیچیدهتر از اونی هست که فکرش رو میکنیم. در این دوره یاد میگیرین که چجوری مشکلات رو رها کنین و نتیجه رو به خداوند بسپارین تا بهترین اتفاق در بهترین زمان و حالت رخ بده
ماه هفتم از سیستم رشد شخصی پاشو (ارزش درونی)
سرمنشاء و ریشۀ تمام اتفاقات خوب و درست زندگی زمانی به وجود میاد که ما به ارزش ذاتی خودمون پی برده باشیم. خداوند از روح خودش در ما دمیده یعنی ما رو خدایی کرده. این مفهوم رو اگه درک و دریافت کنیم دیگه هیچ مشکل و خللی نمیتونه ما رو متوقف کنه. اما زمانی که مشکلی پیش میاد و ما فکر میکنیم که راه چاره ای وجود نداره و درها بسته هست و راهحلها محدود شده. در این صوررت هست که برای حل مشکلمون یا به سختی و رنج میافتیم و یا ناامید میشیم چون فکر میکنیم که راه چاره جایی هست که ما خبر نداریم.
در این دورۀ مهم و بینظیر بسیار از کدهای زندگی براتون باز میشه و به ارزش ذاتی و معنوی خودتون پی میبرید.
سپاسگذارم
درود❤️
عالی بود.سپاس
🌿🌹🌿🌹🌿
درواقع برداشت من ازاین مقاله اینست که مثال ترک عادت موجب مرض است ازمنظری دیگرنمیتوان گفت غلط است.چون ترک عادت مساوی با تغییراست وتغییری که همراه با خودشناسی وخودآگاهی وطبق جهان بینی صحیح نباشدواقعا موجب رنج میشود چون باعث بازگشت به جایگاه اولیه ونتیجتا سرخوردگی می گردد.پس هرگونه تغییری بایدتوام با خودشناسی ودرک عمیق ازاحساسات ایجادشده ازدیتاها واطلاعات موجوددرضمیرناخوآگاه باشدوپس ازپاکسازی این احساسات ایجادگردد.پربرکت باشید.
عالی بود ممنون
سپاسگزارم بابت این مقاله مفید
درود بر استاد عزیز ،عالی بود ،ممنونم 🙏🌼💚
درود بر شما استاد عزیز،عالی بود ممنونم 🙏🌼💚
سپاس
خدارو شکر بابت این آگاهی