در این مقاله میخواهیم در خصوص یکی دیگه از ویژگیهای نامناسب اخلاقی صحبت کنیم. موضوعی که بسیاری از انسانها درگیرش هستند. تمارض یا خود را بیمار دانستن. این ویژگی اخلاقی به خاطر عدم مسئولیت پذیری و همچنین ضعف در عزت نفس هست.
تعریفی از عزت نفس
پروسهای هست که هر کسی باید به تنهایی طی کنه تا بتونه به احساس ارزشمندی بدون قید و شرط برسه.
و هر چقدر به این مهارت بیشتر دست پیدا کنه در تمام جنبههای زندگی به رشد بیشتری میرسه. تمام انسانها میتونن دستاوردهای عالی داشته باشند. اما ذهن استدلالگر ما دو، دو تا چهار تا میکنه و چون با منظقش سازگار نیست نمیپزیره و رد میکنه. در نتیجه نمیتونیم به اون خواستۀ خاص برسیم.
چرا در پشت بیماری پنهان میشیم؟
قبل از اینکه به این سؤال جواب بدیم باید بدونیم که هدفمون از بیمار بودن چی هست و با بیماری به چه اهدافی میرسیم. همۀ ما میدونیم که یک انسان سالم تواناتر از یک انسان بیمار هست. نوع بیماری فرق نمیکنه هر بیماری باشه حتی سرماخوردگی ساده.
اما چه عامل یا عواملی باعث میشه تا ما بیماری رو به سلامتی ترجیح بدیم و در پشت بیماری قایم بشیم و از مریضی به عنوان یک سپر برای رسیدن به اهدافمون استفاده کنیم.
سؤال دیگه این هست که اون هدف، چه هدفی هست که با بیمار بودن ما رو به نتیجه میرسونه؟
آیا نتیجهای که از این روش میگیریم نتیجۀ دلخواه و ۱۰۰ درصد رضایت بخشی هست یا فقط برای یک مدت کارایی و کاربرد داره؟
سؤالات بسیار دیگهای میشه مطرح کرد و با جواب دادن به اونا متوجه شد که هدف ما از تمارض چی هست؟
بیماری یا سلامتی
یکی از شایعترین دلایلی که باعث میشه تا خودمون رو به بیماری بزنیم، عدم مسئولیت پذیری هست. این ویژگی اخلاقی از کودکی در ما پرورش پیدا کرده و چون تونستیم به نتیجۀ دلخواهمون برسیم همراه ما بوده تا به این سن رسیدیم.
فرض کنید که کودک 5 ساله به خاطر اینکه غذاش رو خودش نخوره و به اصطلاح مادرش بهش غذا بده میگه دلم درد میکنه.کودک دل درد رو بهونه میکنه تا غذا نخوره و به بازی کردنش بپردازه و یا هر چیز دیگهای. اما مادر با دلسوزی بیخودی، به اصطلاح قربون صدقهش میره و میگه خودم بهت غذا میدم.
در صورتی که باید کار دیگهای انجام بده. رفتار مناسب با توجه به خصوصیات بچه در نظر گرفته میشه که در این مواقع بهتر هست از مشاور کودک کمک بگیریم.
این امتیاز دادن به کودک در ازای بیماری باعث میشه تا چنین خصوصیتی در کودک شکل بگیره. چند سال بعد در مدرسه به خاطر ننوشتن تکلیف یا مشق و درس نخوندن و هر دلیل دیگهای خودش رو به بیماری میزنه و مدرسه نمیره. این ویژگی اخلاقی رفتهرفته و کمکم در فرد پررنگ میشه و باعث میشه تا عدم مسئولیت پذیری در ما شکل بگیره و پررنگ بشه.
عدم مسئولیت پذیری و تظاهر به بیماری
این دو خصلت اخلاقی رابطۀ مستقیمی با هم دارند. در بسیاری از مواقع ما به خاطر اینکه کاری رو انجام ندادیم یا درست و کامل انجام ندادیم و یا نمیخواهیم انجام بدیم خودمون رو به بیماری میزنیم. و چون با این روش به اهدافمون میرسیم این پیام رو به مغزمون مخابره میکنیم که بیماری خوبه و با بیماری میشه به اهدافمون برسیم.
بعدها و به مرور زمان بیمار میشیم و نمیدونیم که دلیل بیماری چیه و چرا درمان نمیشیم. برای اینکه بدونیم ریشۀ مشکل کجاست؟ باید به گذشته فکر کنیم و مواردی که باعث شده تا از بیماریهامون منفعت ببینیم رو بنویسیم.
به این ترتیب میتونیم متوجه بشیم که چه باورهایی در ذهن ما هست که باعث میشه تا بیماری در نظر ما خوب جلوه کنه. با این کار میتونیم باورهای اشتباه و مخرب رو پاکسازی و خنثی کنیم.
رابطۀ تمارض و ضعف در عزت نفس
گفتیم که عزت نفس رابطۀ مستقیمی با سلامتی داره. عزت نفس کلید تمام مسائل و مشکلات هست. زمانی که ما وانمود میکنیم که بیمار هستیم یعنی خودمون رو نپذیرفتیم. در هر شرایط و موقعیتی که باشیم باید خودمون رو دوست داشته باشیم اما برای ارتقاء خودمون تلاش کنیم تا بتونیم که همیشه به روز باشیم. در رابطه با عزت نفس این مقالات رو مطالعه کنید.
چگونه عزت نفس را افزایش دهیم: 8 تکنیک قدرتمند برای تقویت عزت نفس
مهارت افزایش عزت نفس و 11 نشانه پایین بودن آن
عزت نفس چیست ؟ راهکارهای موثر برای افزایش آن
با این افراد چگونه برخورد کنیم؟
راهکارهای زیادی وجود داره که باعث میشه تا کمکم این ویژگی از ما یا کسانی که چنین رفتاری رو دارند کمرنگ بشه. مهمترین اونا کار کردن روی عزت نفس و مسئولیت پذیری هست. به هر میزانی که این دو ویژگی در ما تقویت بشه، نقشِ بازی کردن، کمرنگ میشه و از بین میره.
روشهای دیگهای هم هست که در اینجا بهشون اشاره میکنیم؟
سلامتی یک مزیت هست
در رابطه با سلامتی مطالعه کنیم و مدام این باور رو در درونمون نهادینه کنیم که با سلامتی میشه به هر چیزی که بخواهیم برسیم اما اگه ناسلامت باشیم محدودیتهایی داریم. این موضوع که بعضی از افراد با وجود معلولیتهایی که دارند خیلی توانمند هستند کاملاً درسته. اما اونا معلول هستند و تمارضی ندارند.
ما تمارض میکنیم که از زیر بار مسئولیت شانه خالی کنیم یا ترحم و دلسوزی بخریم. دلیل و باوری که ما نسبت به بیماری داریم از خود بیماری خیلی مهمتر هست. هر گاه که خودمون رو به بیماری میزنیم به خودمون یادآوری کنیم که ما نیازی به دلسوزی دیگران نداریم. خودمون به تنهایی میتونیم کارهامون رو انجام بدیم.
شاید کمی دیر انجام بشه یا با کیفیت نباشه اما بهتر از این هست که به دیگران واگذار کنیم. هنگامی که دیگران این کار رو انجام میدن سعی کنیم که خیلی بهشون توجه نکنیم تا کمکم این باور در درونشون کمرنگ بشه که بیماری همیشه خوب نیست و به مرور زمان به این نتیجه برسند که بیماری اصلاً خوب نیست. سلامتی نعمت و مزیت هست.
عبارات تأکیدی
گفتن عبارات تأکیدی و القایی باعث میشه تا باورهای مثبت و سازنده در مورد سلامتی در ذهن و ضمیر ناخودآگاه ما نهادینه بشه. عبارات القایی یعنی به خودمون القا کنیم که مثلاً سلامتی باعث میشه تا بتونیم به دستاوردهای عالی برسیم. سلامتی باعث رشد میشه و…
چون در ذهن ما بیماری مزیت هست که خودمون رو به بیماری میزنیم و از این بابت هم خوشحال هستیم. در دورۀ من بدن سلامتی به این موضوع اشاره شده و باورهای سازنده و درستی در این زمینه همراه با راهکارهای فوقالعاده ارائه شده که پیشنهاد میکنم حتماً تهیه کنید.
شناخت تلههای ذهنی
در همین سایت یک تست هست راجع به تلههای ذهنی . با انجام این تست و ارسالش به پشتیبانی در تلگرام متوجه میشید که تلۀ ذهنی دارید یا خیر و اگه دارید چی هست. در مرحلۀ بعد میتونید با کشف سایههای درونتون و شناسایی اونا خودتون رو درمان کنید. بهترین درمانگر خودمون هستیم.
تا ما نخواهیم بهبود پیدا کنیم کسی نمیتونه به ما کمک کنه. با شناسایی و کشف سایههای ذهنمون اونا رو از ضمیر ناخودآگاهمون به ضمیر خودآگاهمون میاریم و وقتی که شناخته بشن قدرتشون کم میشه و میتونیم کنترل و مدیریت کنیم. طرحواره درمانی چیست؟ شرح هر طرحواره + تست آنلاین طرحواره یانگ 90 سوالی
پاکسازی کردن به روش هواپونوپونو
روش و تکنیکی که ما کار میکنیم و بسیاری از شما بزرگواران با این روش آشنا هستید. دوستانی که اطلاعات زیادی راجع به این تکنیک قدرتمند ندارند پیشنهاد میکنم این مقاله رو مطالعه کنند. ویدئو رایگان آموزش هواوپونوپونو جو ویتالی
در این روش ما تمام باورهای مخرب رو پاکسازی میکنیم و با عشقی که به خودمون میدیم باعث میشیم تا مشکلات و برنامههای اشتباهی که در ما ثبت و نهادینه شده پاکسازی بشه. وقتی درون ما پاک بشه دنیای بیرون ما هم درست میشه و مشکلاتمون حل میشه. جملهای که همیشه تکرار و تأکید داریم. دنیای درون ما جهان بیرون ما رو خلق میکنه.
ممنونم از اینکه همراه ما بودید
اگه این مقاله رو دوست داشتید لطفا برای دوستانتون هم اشتراک کنید
برای عمیقتر شدن موضوع
کشف سایهها ( نیمۀ تاریک وجود)
خودشناسی و خودآگاهی راهی هست برای شناخت انچه که در درون ما هست. بزرگترین فایدهای که داره این هست که با این کار میتونیم نقاط ضعف و قوت خودمان را بشناسیم. هر انسانی با شناخت خودش میتونه به گنج درونش پی ببره. با شناخت درونمون میتونیم به دنیای بیرون راه پیدا کنیم و با دیگران ارتباط بگیریم.
در این فایل صوتی یاد میگیرید که چگونه بخشهای تاریک وجودتون را بشناسید و بتونید از اون تله احساسی و عاطفی که گیر کردید رها بشید. در واقع تکنیکی که قرار هست در این فایل بیاموزید بهتون کمک میکنه تا خیلی سریع آموزش ببینید و در زندگیتون پیاده کنید.
کارگاه خروج
ترک عادتهای بد و ایجاد عادتهای مفید میتونه ما رو به سمت یه زندگی بهتر و معنوی ببره. ما رو به سمت نوعی از زندگی که ما خودمون انتخاب کردیم ببره تا زنجیرههایی که مار رو محدود کردن رو بشکنیم. یادتون باشه، رهایی از عادتهای بد مثل سفر کردن هست. یه سفر به سمت آزادی و بهبودی و تو این سفر، توانایی تغییر و بهتر شدن در خودتون رو کشف خواهید کرد.
کارگاه آنلاین خروج ( راه اسان ترک عادت)
کارگاه هواپونوپونوی پیشرفته
ارگاه هواپونوپونوی پیشرفته که 14 روز طول میکشه. راهکاری برای پاکسازی شبکه دادهها و خاطرات مربوط به یه مشکل خاص هست. یه موضوعی که شاید پاشنه آشیل زندگیمون باشه. در این کارگاه آنلاین، شما با نحوهٔ انجام هواپونوپونوی پیشرفته (با فرم کاملش، یعنی پروسهٔ کامل اون) در ۱۴ روز و با استفاده از اون، قادر خواهید بود روی یه چالش و مشکل خاص کار کنین و پاکسازی دادهها و خاطرات مربوط به اون مشکل رو از ذهن و ضمیرناخودآگاه خودتون پاکسازی کنین.
عزت نفس پروسهای هست که هر کسی باید به تنهایی طی کنه تا بتونه به احساس ارزشمندی بدون قید و شرط برسه
سپاسگزارم
چقد حرفتون عین واقعیت بود سپاسگزارم
بسیار عالی
بسیار عالی 👌
سپاس فراوان
عالی بود و مثل همیشه آموزنده سپاسگزارم
عالی و مفید، ممنون از وقتی که برای نشر آگاهی میذارید💚💚💚💫💫💫
گاهي ممكنه در كودكي در خانواده فردي بيمار بوده و چون بيشتر بهش رسيدگي ميشده كودك فكركرده كه با تمارض به بيماري ميتونم توجه و محبت بيشتري دريافت كنم، اينجوري بيشتر دوستم دارن و كانون توجه هستم و اين مثل يك مهر به زندگيش خورده شده كه بيمار باش و توجه بگير و در بزرگسالي مرتب بيمار ميشه و دليلش رو نميدونه.
بسيار عالي. متشكرم
سپاسگزارم بسیار عالی بود
درود سپاسگزارم
اگرچه عده اي با “زانوي غم بقل كردن” امورشان را مي گذرانند؛ سطح احساسي و سطح ارتعاشي شون را پايين آورده و بيماري هاي ذهني، رواني و جسماني را براي خودشان به ارمغان مي آورند؛!!!
كيفيت؛ حقيقت پشت پرده واقعيت ماست!!!
من آموزش کشف سایه ها که در این مقاله هم توصیه به تهیه اش شده رو دیروز گوش دادم، در عین جمع و جور بودن توضیحات، جامع و خیلی کاربردیه.
عزت نفس پروسه ای هست که هر کس باید به تنهایی طی کنه
این عبارت “به تنهایی” خیلی توجهمو جلب کرد. یعنی هیچ کس دیگه در این رابطه نمیتونه کاری برای ما بکنه.
سپاس فراوان
سپاس فراوان 🌷🌷🌷🌷