در این مقاله میخواهیم راجع به احساس منفی حسادت صحبت کنیم. حسادت چیست؟ شاید در ظاهر بدونیم که معنی این واژه چیست و از کجا ریشه میگیره ولی وقتی که به خودمون میرسه نمیتونیم تشخیص بدیم. در جواب این سؤال که حسادت چیست باید گفت که حسادت یعنی حسرت چیزی را به دل داشتن. این حسرت یا واقعی هست یعنی ما چیزی که دیگران دارند را نداریم یا کاذب هست به این معنی که ما به خاطر عزت نفس یا اعتمادبهنفس پایین نمیبینیم یا متوجه نیستیم که چه امتیازاتی داریم. بنابراین دچار حسادت میشیم. این حس منفی از درون به بیرون نشأت میگیره و چون کاملاً درونی هست برای درمان آن هم باید روی خودمون کارکنیم.
ریشۀ حسادت از ترس، ناامنی، خود کم بینی به وجود میاد. تمام این احساسات از عدم عزت نفس هست و زمانی که ما روی عزت نفسمون کار کنیم و بالا ببریم سبب میشه تا احساس حسادت در ما کم و کمتر بشه. حس حسادت باعث خیانت دروغ و بسیاری از مشکلات دیگه میشه. به همین دلیل تأکید میکنیم که کلید تمام مشکلات عزت نفس هست.
حسادت چیست؟
در واقع حسادت یک احساس درونی هست مبنی بر اینکه من کافی نیستم. این تعریف برای عدم عزت نفس هم هست. در واقع حسادت یعنی نداشتن عزت نفس کافی. حسادت زمانی رخ میده که ما احساس میکنیم کمتر از دیگران هستیم. بنابراین عدم لیاقت یا کفایت باعث میشه تا حس حسادت در ما تقویت بشه و به مرور زمان به شخص حسود شناخته بشیم.
دلایل زیادی وجود داره که این احساس رو در ما شعلهور میکنه. یکی از این عوامل حسادت داشتن مقایسه کردن هست. قیاس نابجا بین من و دیگری. این مقایسه باعث میشه تا تواناییهای دیگران رو با ناتواناییهای خودمون بسنجیم و ناراحت بشیم . برای رهایی از این حس منفی حسادت میکنیم و با این کار سعی میکنیم خوبیها یا تواناییهای دیگران رو پایین بیاریم تا خودمون رو عالی نشون بدیم.
به جای انرژی و وقت گذاشتن روی این موضوع که دیگران خوب نیستند باید روی خودمون سرمایه گذاری کنیم تا بتونیم به من بهتر تبدیل بشیم. یکی از قوانین جهان هستی قانون توجه هست. ما به هر چیزی که توجه کنیم بهش انرژی دادیم و باعث میشه تا در جهان ما پررنگ بشه. به عبارتی از اون چیز در زندگیمون بیشتر میبینیم و دریافت میکنیم.
وقتی که به خوبیهای دیگران دقت میکنیم و در ازای اون خودمون رو کم میبینیم باعث میشه تا احساس ضعف کنیم و حسرت یا حسادت در ما خلق بشه.
دیگران بازتاب اندیشههای ما هستند با حسادت مغایرت داره؟
این جمله یعنی هر چیزی که ما در دیگران میبینیم به خاطر حسی هست که در خودمون داریم. اگه در دیگران خوبی یا توانایی میبینیم هم یعنی در خودمون خوبی میبینیم اما چرا حسادت ایجاد میشه؟
تمام ارتباطات ما با خودمون و جهان بیرون با احساس همراه هست. در جواب چیستی حسادت گفتیم که حس حسادت یعنی خودکمبینی. وقتی که در دیگران خوبی میبینیم چه احساسی در ما شکل میگیره؟ اون احساس مهم هست. موقعی که ما با تواناییهای دیگران احساس ضعف و ناتوانی داریم یعنی اون ضعف رو در درون خودمون پذیرفتیم پس حسود هستیم. اما اگه با توانایی و خوبیهای دیگران احساس شعف و شادمانی داشته باشیم یعنی عزت نفس خوبی داریم چون اون احساس در درون ما هست.
تمام صفات یا خصوصیات مثبت و منفی به همین صورت معنا میگیرند. چه احساسی از رفتار و اخلاق و… دیگران دارید؟ اون احساس در درون شماست و خصوصیات شما رو شامل میشه.
چرا حسادت میکنیم؟
ذهن همیشه به دنبال بقاست. کاری میکنه که ما در امنیت باشیم. ذهن، در مواقعی که متوجه میشیم که شخصی از ما بهتر هست، احساس ناامنی میکنه. در نتیجه با این کار تلاش میکنه که ما رو در امنیت بذاره. یعنی ما با حس حسادت میتونیم دیگران رو تحقیر کنیم تا خودمون رو بالاتر ببینیم یا خودمون رو بهتر از اون چیزی که هستیم ببینیم و به این طریق حس راحتی و امنیت داشته باشیم.
در جواب حسادت چیست میتونیم بگیم که حسادت یک واکنش دفاعی برای بدن هست که با این روش بتونه از ما دفاع کنه. این واکنش بر پایۀ قضاوت هست. اگه ما بتونیم مسئولیت 100 در صد برنامههای ذهنمون رو بپذیریم و از جایگاه ناظر بودن به اتفاقات زندگی نگاه کنیم دیگه احساس خطر نمیکنیم. نگاه ما به اتفاقات قضاوت گرانه نیست بلکه با آگاهی و درک همراه هست. ازاینرو نه ازرده میشیم که بخواهیم واکنش نشون بدیم نه قضاوت میکنیم که بخواهیم دفاع کنیم.
از زاویۀ بالا به ماجرا نگاه کردن نیازمند تمرین و تکرار هست که تقریباً در تمام دورهها خصوصاً مسئولیت پذیری 100 درصد و مستر کلاس لنگرگاه آرامش و مستر کلاس ترجمان انرژی به تفضیل بیان شدن.
ما آگاهی هستیم
ما جسممون نیستیم ما آگاهی هستیم و باید از یک پله بالاتر به موضوعاتی که در زندگیمون هست نگاه کنیم. از طرفی باید نگاه مادی رو برداریم و از دید انرژی هر چیزی رو ببینیم و بسنجیم. تمام جهان هستی از انرژی تشکیل شده و انرژی از بین نمیره این جمله رو اگه بفهمیم و هضم کنیم به رشد و موفقیت میرسیم.
هر احساسی که داریم یک انرژی هست که به جهان هستی میدیم و در ازای اون حس انرژیهایی دریافت میکنیم که همجنس با احساس ماست. اگه میخواهیم که زندگی پر از خوبی و خوشی و سلامتی و… داشته باشیم باید روی احساساتمون کار کنیم و جنس احساساتمون رو خوب و مثبت کنیم.
راهکار برای رفع احساس حسادت با تکنیک هواپونوپونو
وقتی که بدونیم حسادت چیست و از کجا شروع میشه بهتر میتونیم روی خودمون و باورهامون کار کنیم. در این تکنیک ما یک جملۀ طلایی و مهم داریم. چه چیزی من رو اذیت میکنه؟ یعنی چه احساسی در من هست که سبب رنجش و آزار من شده؟
مثلاً احساس حسادت یا خودکمبینی داریم. به احساسمون توجه میکنیم و چهار جملۀ معروف هواپونوپونو رو میگیم و تکرار میکنیم تا به بیتفاوتی برسیم. بیتفاوتی دو مشخصه داره، ایمان و آرامش. یعنی وقتی که ما چهار جمله رو تکرار میکنیم با این حس در ما به وجود بیاد که دیگران از من بهتر هستند یا نیستند مهم نیست چون من خدا رو دارم و میتونم با هر شرایطی که دارم به موفقیت برسم. اگه نیاز باشه که این توانایی که در فلانی هست و باعث حسادت من شده، رو به دست بیارم حتماً در مسیرش قرار خواهم گرفت.
اگه خصوصیتی رو ما داریم مثلاً مهربونی اما دیگران رو مهربانتر از خودمون میبینیم و باعث میشه تا احساس ناخوبی داشته باشیم باید به این باور برسیم که همین مقدار مهربونی که من دارم کافی هست و اگه نیاز باشه بیشتر مهربون باشم حتماً بیشتر مهربون میشیم. چون خداوند قادر هست و من رو دوست داره و بهترینها رو نصیب من میکنه. مهربونی بیشتر زمانی نصیب من میشه که بهش نیاز داشته باشم.
با این دیدگاه و زاویۀ نگاه میتونید حسادت و بهطور کلی هر صفت منفی رو پاکسازی و خنثی کنید. به یاد داشته باشیم که ما جسم، ذهن، صفت اخلاقی و… نیستیم ما فقط روح و آگاهی هستیم و در لباس جسم به این دنیا اومدیم تا این دنیا رو تجربه کنیم.
هواپونوپونو چگونه احساس حسادت رو در ما از بین میبره؟
این تکنیک یکی از روشهای قدرتمند مردمان هاوایی هست. در این تکنیک ما به ضمیر ناخودآگاهمون میریم و تمام برنامههای منفی و مخرب و بازدارندهای که موجب پیدایش این حس منفی در ما شدند رو پاکسازی میکنیم. وقتی که برنامههای منفی از بین بره دیگه چیزی نیست که باعث بشه تا ما دچار احساس منفی بشیم در نتیجه نگاه ما به اتفاقات، رفتار و کلام دیگران خنثی هست و اذیت نمیشیم.
در این تکنیک ما چهار جمله داریم متأسفم لطفاً مرا ببخش متشکرم دوستت دارم. این جملات رو به خودمون یا خداوند میگیم و تکرار میکنیم تا اون حال خوب در ما اتفاق بیفته. وقتی که میگیم متأسفم به این دلیله که ما نمیدونستیم که چه برنامههایی در ذهن ما هست که چنین ماجرایی رو خلق کرده.
بنابراین بابت این برنامه، داده و هر اسمی که داره متأسفیم و بعد طلب بخشش میکنیم. از چه کسی میخواهیم که ما رو ببخشه؟ از خودمون یعنی روحی که در ما هست یا از خداوند درخواست بخشش داریم.
بابت این عذر خواهی میکنیم که از وجود چنین برنامههایی بیاطلاع بودیم و در ما وجود داشته و سبب ایجاد چنین مشکلی شده. یعنی متأسفیم که چنین برنامهای در ما وجود داشته و ببخشید که این برنامه مشکل ساز شده و مسائلی رو خلق کرده.
در جملۀ متشکرم، ما از خداوند یا روح برتری که در ما هست شکرگزاری میکنیم که به این آگاهی رسیدیم و در این مسیر هستیم و میتونیم مشکلاتی که به وجود اوردیم رو حل و برطرف کنیم. در نهایت عشقورزی میکنیم و میگیم دوستت دارم.
نکتۀ مهم
این چهار جمله یا چهار عبارت به زبانهاوایی هست که به فارسی ترجمه شده در نتیجه با هر کلام و لهجهای بیان بشه مشکلی نداره و نتیجه میده. نکتۀ بعدی ترتیب جملات هست که با هر ترتیبی گفته بشه مشکلی نداره و پاکسازی انجام میشه.
تکنیک هواپونوپونو برای تمام مشکلات و چالشهای زندگی اعم از جسمی و روحی نتیجهبخش هست. برای هر مشکلی که دارید میتونید از این تکنیک قدرتمند استفاده کنید و نتیجه بگیرید. ابتدا از خودتون سؤال میکنید که چه چیزی من رو اذیت میکنه و بعد جواب میدید و به جوابتون 4 جمله رو میگید و تکرار میکنید.
ممنونم از اینکه همراه ما بودید
لطفاً نظراتتون رو بنویسید و هر انتقاد و پیشنهادی دارید مطرح کنید
اگر این مقاله براتون مفید بود لطفاً برای عزیزانتون هم ارسال کنید
برای عمیقتر شدن موضوع
حسادت چیست؟ ابزار پاکسازی حس حسادت
با این ابزار کمکی به راحتی میتونید در هر زمان و مکانی که باشید و هر شرایط و موقعیتی که دارید به راحتی پاکسازی کنید. این فایل صوتی رو گوش میکنید و تکنیکهایی که بهتون آموزش داده میشه رو انجام میدید تا بتونید به راحتی پاکسازی کنید و به یک آرامش درونی برسید.
ابزار کمکی پاکسازی حسرت و حسادت با تکنیک هواپونوپونو
من با من ( عزت نفس پایه)
ما زمانی میتونیم یک زندگی خوبی رو تجربه کنیم که احساس خود ارزشمندی رو داشته باشیم. شاید فکر کنین که ما همه به خودمون ارزش و احترام خاصی قائلیم اما وقتی که در دوره من با من یا عزت نفس شرکت کنین و پرسشنامه مربوط به این دوره رو پاسخ بدین، متوجه میشین که بسیاری از نکات و جزئیاتی رو که ما اصلاً بهشون توجهی نداریم، مستقیم به عزت نفس ما ارتباط داره. مواردی که ما نه اهمیت میدادیم و نه میدونستیم که اهمیت بدیم. شرکت در این دوره برای همه افراد یک نیاز ضروری هست. چون ریشه تمام مشکلات عدم عزت نفس و کلید همه مشکلات داشتن عزت نفس است
مستر کلاس ترجمان انرژی
ما بعد از مدتی خودشناسی و تمرین، از درون به یه آرامش و صلح نسبی میرسیم ولی به دلیل اینکه ذهنمون عادت به تشویش و نگرانی و هیاهو داره، مدام به صورت ناخودآگاه خودمون رو درگیر چالش های بیهوده میکنیم و اضطراب و ترس درونی رو در خودمون میکاریم.
این عادت ذهن هست. ذهن همیشه به دنبال هیاهو و شلوغ بازی در واقعیت سه بعدی است. اعتیاد شدیدی به این استرس، اضطراب، ترس، خشم و… داره. وقتی ما توی یه حالت آرامش قرار میگیریم، ناخودآگاه برای خودمون درگیری درست میکنیم و با این درگیری حس خوب میگیریم. دلیل تمام این تضادهای درونی. این مستر کلاس، به شناخت بسیار عمیقتری از این اعتیادهای ذهن میرسیم و روی این موضوع کار میکنیم
خیلی عالی و جامع توضیح دادین👌🙏
دقیقا👌👌👌حسادت یعنی خود کم بینی
🌸🌸🌸🌸
یاد گرفتم ریشه حسادت از ترس و خودکم بینی میاد
خیلی مطالب عالی و کاربردی بیان کردین
سپاس
ممنون بابت مطالب خوبتون
حسی که در همه ما وجود داره و گاهی خیلی تلاش میکنیم که بگیم اصلا همچین حسی در ما وجود نداره در صورتی که نهفته هست و منتظر یه فوران. و با تکرار 4جمله خیلی بهتر میشه این حسو کمرنگ کرد
بسیارعالی
سپاس فراوان