در این مقاله به موضوع مهم وسواس فکری میپردازیم. وسواس فکری از دل ترسها و نگرانیها، تنفرها و تمام احساسات منفی ما بیرون میاد و باعث میشه تا یکسری رفتارهایی رو انجام بدیم که مانع از آرامش و خیال راحتیهای ما میشه.
وقتی که شخصی دچار وسواس فکری یا OCD میشه نمیتونه به درستی تصمیم بگیره و ارتباط سالمی با جهان درونش و دنیای بیرونش بگیره. تمام چیزهایی که میبینه یا میشنوه به خاطر ترسها و مشکلاتی هست که در یک زمانی تجربه کرده و روی هم انباشته شده اما هیچوقت درمان نشدن.
توجه و دقت به هر چیزی باعث تشدید و انرژی به اون چیز میشه؛ بنابراین وقتی که به برنامههای اشتباه ذهن یا ضمیر ناخودآگاه فکر و دقت کنیم بهشون انرژی دادیم که در نتیجه دچار وسواس فکری خواهیم شد.
وسواس فکری چیست؟
اختلال وسواس فکری_ عملی یا OCD یک اختلال روانی است که در آن فرد افکار افراطی و خاصی رو به طور مکرر تجربه میکند یا نیاز به انجام مکرر اعمال خاصی دارد تا حدی که باعث پریشانی یا اختلال در عملکرد عمومی فرد میشود.
ویکی پدیا
در این نوع اختلال فرد گمان میکنه که برای اینکه بتونه از استرس رها بشه باید یکسری کارهایی رو انجام بده. با انجام اون کارها یکسری بازخوردهایی رو دریافت میکنه که در نهایت دچار چرخۀ تکرار و معیوب OCD میشه.
این افکار هم میتونه به روحشون آسیب بزنه مثل ترس و نگرانی بابت اینکه دیگران درست رفتار نمیکنن، دروغ میگن، خیانت میکنن و…؛ و یا در قالب رفتارهای فیزیکی باشه مثل وسواس برای شستن دستها یا نظافت محیط و…
خصوصیات اشخاصی که وسواس فکری دارند
ترس و نگرانی بابت آلودگی محیط یا انسانهای اطرافشون
نگرانی و وحشت بابت اینکه برای ساعاتی یا مدتی از عزیزانشون بیخبر باشند خصوصاً اگه تلفنشون رو جواب ندهند
نظم و انضباط افراطی
فکر و خیالهای زیاد و مدام به طوری که نمیتونن روی کارهایی که باید انجام بدهند، تمرکز کنن
شک و دودلی به انسانهای دیگه و تصمیمات خودشون
ترس از آلودگی یا کثیفی
پرخاشگری نسبت به خود و دیگران یعنی یا خودشون رو سرزنش میکنن و یا دیگران رو
شک و تردید بابت قفل کردن در منزل یا خاموشی اجاق گاز و برق و…
ترس از دیر رسیدن به محل ملاقات
و…
وسواس فکری از چه زمانی به وجود میاد؟
معمولاً در سنین نوجوانی یا جوانی شروع میشه. علائم یا نشانههایی که در این نوع اختلال فکری وجود داره ثابت نیست و ممکنه از فردی به فرد دیگه تغییر کنه یا در یک دورهای متفاوتتر بشه؛ اما اغلب همین موارد و یا شبیه به اینهایی هست که نام بردیم.
از ویژگیهای دیگر این افراد تمایل افراطی به کمالگرایی هست. دوست دارند که در هر چیزی خاص و شمارۀ یک باشند. در نتیجه چون چنین چیزی امکان پذیر نیست وسواس فکری شدیدتری رو تجربه میکنن.
گاهی این خصوصیت فقط اون شخص رو آزار میده بنابراین به دکتر مراجعه نمیکنن اما در اغلب موارد موجب آزار اطرافیان هم میشن. در این شرایط یکی از اطرافیان باعث میشه تا به پزشک مراجعه کنن و تحت درمان قرار بگیرن.
انواع وسواس فکری
وسواس فکری برای از دست دادن کنترل
در برخی از مواقع این اشخاص نگران هستند که مبادا به خودشون یا دیگران آسیب بزنند. مثلاً اگه در ارتفاع میایستند خودشون رو به پایین پرتاب کنند. یا با چاقو به خودشون و دیگران آسیب برسونن. گاهی میترسند که به کودکان نزدیک بشن و صدمه بزنن، به همین دلیل از مکانهایی که گمان میکنن خطرآفرین هست دوری میکنن.
وسواس فکری برای وسایل شخصی
نگران هستند که اگه وسیلهای رو دور بیندازند به زودی نیازمند اون وسیله یا اثاثیه بشوند؛ بنابراین هیچ چیزی رو دور نمیاندازند. در منزل این افراد همیشه یک انباری پر از وسایلهای متفاوت هست که سالهاست استفادهای ازشون نشده.
وسواس فکری در مورد جنس مخالف
نمیتونن با دیگران ارتباط بگیرند و نگاهشون رو کنترل کنند. میترسند که با حرفی یا رفتاری باعث آبروریزی بشوند. در نتیجه از معاشرت با دیگران خصوصاً جنس مخالف اجتناب میکنند.
درمان وسواس فکری
هر مشکل یا نقیصهای قابل جبران و درمان هست. شاید بعضی از افراد این باور رو داشته باشند که این مشکل قابل حل نیست. ولی ما چون در مسیر خودشناسی هستیم، میدونیم که قدرت فوقالعادهای داریم و از طرفی خداوند قادر هست که هر کاری رو انجام بده؛ بنابراین با توکل به خدا و اقدام و عمل درست در هر کاری میتونیم به نتایج عالی برسیم. رهاسازی و توکل (در هواپونوپونو)
در مورد وسواس فکری هم دقیقاً همین هست. یکسری عوامل باعث شدن تا زمینۀ این مشکل به وجود بیاد و حالا باید اون مسیر رو برگردیم؛ یعنی هر عاملی که باعث این مشکل شده رو خنثی کنیم و باورهای مخالفش رو جایگزین کنیم. با پاکسازی به روش هواپونوپونو و استفاده از عبارات تأکیدی میتونیم درمان رو تسریع و تسهیل بدیم.
بسیاری از انسانها در هر مقطعی که باشند ممکنه که دچار وسواس فکری بشن. آنچه که مهم هست اینه که در این گرداب گیر نکنن و گرفتار نشن. وقتی که در مسیر خودشناسی باشیم حتی اگه چند روزی هست که با این مسیر آشنا باشید میتونید خیلی راحت و اصولی خودتون رو درمان کنید.
تکنیک هواپونوپونو در مورد بیماریهای فکری و روحی
در تکنیک هواپونوپونو یاد گرفتیم که احساسمون رو نسبت به هر چیزی که آزارمون میده رو پاکسازی کنیم. وقتی که دچار وسواس فکری میشیم عوامل زیادی سبب رنجش ما میشن. تمام اون موارد رو یادداشت میکنیم و طبق اولویت پاکسازی میکنیم؛ یعنی هر چیزی که بیشتر ما رو آزار میده رو ابتدا پاکسازی میکنیم و سپس بقیه رو.
اگه نمیدونیم که چه چیزی بیشتر اذیتمون میکنه از یک موضوعی شروع میکنیم به پاکسازی و بعد بقیۀ موارد رو یکییکی پاکسازی میکنیم تا به بیتفاوتی همراه باایمان و آرامش برسیم. وسواس فکری معمولاً بااحساس ناراحتی، ترس، نفرت و شک و دودلی همراه هست. مثلاً ما شک داریم که دیگران به ما حسادت میکنن و همین حس باعث میشه تا از دیگران نفرت داشته باشیم یا ناراحت بشیم
بنابراین مدام به اون شخص و کارهایی که کرده فکر میکنیم. در جهان بیرون و طبق الگوریتم جهان هستی به هر چیزی توجه کنید در زندگیتون نمود پیدا میکنه. در نتیجه با این کار باعث میشیم تا اون شخص بیشتر به ما حسادت کنه.
البته حسادت و بسیاری از صفات مثبت و منفی که در دیگران میبینیم از خودمون شروع میشه. ریشۀ هر صفت و خصوصیتی در ما هست و ما اون رو به صورت فرافکنی در دیگران میبینیم.
وقتی که پاکسازی میکنیم احساس منفی در درون ما خنثی و حذف میشه و چون دیگه اون احساس رو نداریم در جهان بیرون ما هم متجلی نخواهد شد. با پاکسازی به شیوۀ هواپونوپونو متوجه میشیم که همه چیز در درون ماست و وقتی که ما احساسی به چیزی نداشته باشیم در جهان بیرون هم از بین میره.
روش هواپونوپونو
این روش مخصوص بومیان هاوایی هست که بعد از مدتها در سراسر جهان رواج یافت. برای دریافت اطلاعات بیشتر این مقالات رو مطالعه کنید. هواپونوپونو چیست: ۵ قانون پایهای برای انجام پاکسازی
تکنیک هواپونوپونو چطور کار میکنه؟ نگاه به اون از 3 زاویه روانشناسی، معنوی و انرژیکی
در این روش ما به مشکل یا خواستهای که داریم چهار جملۀ هواپونوپونو یعنی متأسفم، لطفاً مرا ببخش، متشکرم، دوستت دارم رو میگیم و تکرار میکنیم. اتفاقی که میافته این هست که هر برنامه یا اطلاعاتی که در مورد اون مشکل یا خواسته در ذهن ما باشه پاک میشه.
در نهایت چون موانع از بین میره باعث میشه تا ما بهراحتی بتونیم به خواستههامون برسیم. به عبارتی از بین رفتن موانع باعث میشه تا مسیر هموار بشه و ما بتونیم با آرامش و راحتی بهتر و بیشتری به مقصد و هدفمون برسیم.
برای عمیقتر شدن موضوع
دورۀ رایگان مسئولیت پذیری 100 درصد
در این دوره که به صورت کاملاً رایگان برگزار میشه یاد میگیرید که چگونه مسئولیت تمام چیزهایی که در زندگیتون هست رو بپذیرید. گاهی ما مسئولیت پذیری رو با مقصر بودن اشتباه میگیریم. این دو موضوع کاملاً متفاوت از هم هستند. ذهن بر اساس برنامههایی که داره زندگی ما رو خلق میکنه بنابراین ما مسئول 100 در صد اتفاقات زندگیمون هستیم. در این دوره بسیاری از مفاهیم هواپونوپونو رو یاد میگیرید و باعث میشه تا در مسیر خودشناسی به پیشرفت و رشد عالی برسید. این دوره از سری دورههای زندگی با هواپونوپونو هست.
دورۀ رایگان مسئولیت پذیری صددرصد
کارگاه آنلاین 14 روزۀ هواپونوپونوی پیشرفته
این کارگاه مخصوص کسانی هست که مدتهاست از این تکنیک قدرتمند استفاده کردند و به نتایجی هم رسیدهاند؛ اما در برخی از مسائل دچار مشکل هستند. این دوره بهشون کمک میکنه تا بتونن هر مشکل و مسئلهای رو بهراحتی ریشهیابی کنن و بعد یکبار برای همیشه هم اون مسئله و هم تمام مسائلی که همریشه با مشکلشون هست رو حل و برطرف کنند. با شرکت در کارگاه، به یه سفر معنوی و عمیق در دنیای ضمیر ناخودآگاه خودمون میریم و با تمرین نیایشهای قدرتمند، به چند روز نکشیده، به بهبود و شفای عمیق درونی خودتون رو نسبت به اون مشکل و چیزی که اذیتتون میکنه میرسین.
کارگاه آنلاین هواپونوپونوی پیشرفته
مستر کلاس لنگرگاه آرامش
در این دوره به آرامش و رهایی میرسید. از بعد سوم که در اون هستیم به بعد پنجم میرسید و آرامش حقیقی و پایدار رو تجربه میکنید. این دوره مخصوص کسانی هست که در بیشتر دورهها شرکت کردند و به آگاهی خوب و عالی رسیدند. بسیاری از مفاهیم رو درک و دریافت کردند و میتونن مشکلاتشون رو تا حد زیادی حل کنند.
متاسفم لطفا منو ببخش متشکرم دوستت دارم
عااااالی
🙏🙏✨🔱
سپاس
ممنون بسیارعالی بود
درود بر استاد عزیز 🙏🌼💚