در این مقاله میخواهیم در خصوص اجازه دادن به دیگران یکی از قوانین جهان هستی توضیح کامل بدیم، این قانون زیر مجموعۀ قانون ذهنیت هست. موضوع مهمی که با مسئولیت پذیری 100 درصد رابطۀ مستقیمی داره.
منظور از قانون اجازه دادن به دیگران چیست؟
در طول زندگی اتفاقات و مسائل مختلفی برای ما به وجود میاد. اتفاقاتی که باعث میشه تا بین ما و دیگران کدورت پیش بیاد. از همدیگه گله مند بشیم و در نهایت طلاق و یا جدایی و قطع ارتباط به وجود بیاد.
دلیل این کدورتها خودمون هستیم. همون چیزی که در هواپونوپونو بهش دادهها و برنامههای ذهن یا ضمیر ناخودآگاه میگیم. وقتی که برنامههای ذهن ما نادرست باشه به همون میزان رفتارها و واکنشهای ما هم نادرست هست. در نهایت رفتارهایی که میکنیم نتایج نادرستی هم خواهد داشت.
مثالی برای درک بهتر موضوع قانون اجازه دادن
فرض کنید که شخصی به شما حسادت میکنه. این حس حسادت که از دیگران میبینید و تجربه میکنید در درون شما وجود داره؛ یعنی یک تعریفی از حسادت دارید و یک تعریفی هم از این که دیگران میتونن به شما حسادت کنند. مثلاً همکارتون بهتون حسادت میکنه. در واقع ما طبق قانون اجازه دادن بهش این اجازه رو میدیم که به ما حسادت کنه.
البته این کار کاملاً ناخودآگاه هست و باعث میشه تا ندونیم که چرا خلق شدن.
یعنی ما میدونیم که حسادت هست و یک همکار میتونه به همکارش حسادت کنه. وقتی که سرکار میریم با کوچکترین رفتاری که همکارمون انجام میده این حس در ما فعال میشه که نکنه این همکارم مثل همکارهایی باشه که حسوده.
قانون توجه میگه به هر چیزی توجه و تمرکز کنی تقویت میشه و در زندگی بیشتر خواهد شد. در نتیجه ما به حسادت همکار توجه میکنیم و مطمئن میشیم که این شخص حسوده و میپذیریم که این همکار ما حسادت داره. در نتیجه چون پذیرفتیم یعنی این اجازه رو غیرمستقیم دادیم که تو میتونی حسود باشی و به من حسادت کنی.
این روند در مورد همۀ رفتارهایی که میبینیم وجود داره. از طرف ما یک تأییدی به جهان هستی داده شده که دیگران میتونن این رفتار رو با من داشته باشن و در نهایت ما اون رفتار رو ازشون میبینیم.
جهان هستی و احساسات ما
کائنات یا جهان هستی با احساسات ما کار داره. هر فکری که داشته باشیم و یا هر حرفی رو به زبانمون بیاریم با احساسات ما سنجیده میشه و کائنات متناسب با اون احساس بهمون پیام میده. وقتی که ما باور داریم که دیگران به خاطر اخلاقهایی که دارند با ما به این روش رفتار میکنن یا حرف میزنن در واقع بهشون اجازه دادیم که میتونید به رفتار یا طرز صحبت کردنتون ادامه بدید؛ یعنی مجوز دادیم که کارشون رو ادامه بدن.
در نهایت دیگران هم با ما به همون شیوه رفتار میکنن و بعد ما ناراحت و دلخور میشیم که چرا چنین رفتاری داشتند و یا چنین حرفهایی رو زدند؟ در صورتی که به صورت ناخواسته یعنی ناخودآگاه طبق قانون اجازه دادن بهشون این اجازه رو دادیم و طبق برنامۀ ذهنمون خلق شدند.
از ماست که برماست؛ یعنی ما اجازه دادیم و ما این مجوز رو براشون صادر کردیم که میتونید مثلاً به ما دروغ بگید یا حسادت کنید.
این قانون زیر مجموعۀ قانون ذهنیت هست. همه چیز در ذهن ما میگذره و اتفاق میافته. قانون ذهنیت یکی از قوانین جهان هستی هست که در دورۀ قوانین بازی استاد رحمانی این موضوع رو به تفضیل شرح و بیان کردند.
راهکار برای حل این مسئله طبق قانون اجازه دادن به دیگران
ما در هر پست و مقام و در هر جایگاه اجتماعی که باشیم یکسری وظایفی داریم که یا خودمون به خودمون دادیم یا دیگران به ما دادند. وظایفی که ما به خودمون دادیم مثل نقش مهربانی، دروغگویی، مادری، پدری و هزاران نقشی که یا ثابت هستند مثل فرزند بودن و یا متغییر هستند مثل نقش همکاری و …
در هر جایگاهی که هستیم فرقی نداره باید بهترین خودمون باشیم و به خوبی اون نقش رو ایفا کنیم تا بتونیم از اون موقعیت بیرون بیاییم و درسمون رو پاس کنیم و به مرحلۀ بعد بریم.
نقشهای منفی و وظایف ما در قانون اجازه دادن
گفتیم که در هر موقعیتی هستیم باید بهترین خودمون باشیم. آیا در موقعیت دروغ هم میشه بهترین خودمون باشیم؟
بله باید صداقت داشته باشیم و دروغ نگیم. ما در جایگاهی هستیم که به راحتی میتونیم دروغ بگیم، ظلم کنیم، کلاهبرداری کنیم و هر کاری که بخواهیم رو میتونیم انجام بدیم؛ اما اگه انجام ندیم بهترین خودمون هستیم. اگه به درستی رفتار کنیم و دیگران رو عضوی از خودمون بدونیم تونستیم درسش رو پاس کنیم و به مرحلۀ بعد بریم.
هدف از خلقت و آفرینش ما چی بوده؟
ما خواستیم که به این دنیا بیاییم تا بتونیم به آگاهی و تکامل برسیم. برای این منظور نیاز هست که آگاهانه هم رفتار کنیم. اگه بلد نیستیم یاد بگیریم که در مواقعی که مثلاً بهمون زور میگن یا حقمون رو میخورن چه جوری رفتار کنیم. به این ترتیب میتونیم پخته عمل کنیم. آگاهانه رفتار کنیم و در نهایت به تکامل برسیم و به مرحلۀ بعد صعود کنیم.
ولی اگه ناآگاهانه رفتار کنیم و در قالب یا جایگاه قربانی شدن و ضعف قرار بگیریم و به دیگران اجازه بدیم تا هر جوری که دوست دارن با ما رفتار کنن در دور باطل یا چرخۀ تکرار میافتیم.
چه کاری میتونیم از این به بعد انجام بدیم؟
وقتی که مشکلی برامون پیش میاد و ما راهحلی نداریم که انجام بدیم حتماً باید آموزش ببینیم. کتاب بخونیم و در دورههای آموزشی شرکت کنیم تا بتونیم سطح آگاهیمون رو بالا ببریم؛ اما در اینجا چند راهکار رو توضیح میدیم که برای مراحل اولیه بسیار کمک کننده هست و میتونه قدم اول و محکم و استوار شما باشه برای حل مشکلاتتون.
از تکنیک جایگزینی استفاده کنید.
این تکنیک رو در یک پادکست کاملاً توضیح دادیم که پیشنهاد میکنم این پادکست رو حتما و بارها گوش بدید تا بتونید به راحتی و با اطمینان مشکلتون رو حل کنید. تکنیک راه حل جایگزین: برای رهایی از نگرانی های ذهنی
و تکنیک جایگزینی فکرهای منفی و رها شدن از انها
تکنیک چرا
از خودتون بپرسید که چرا چنین اتفاقی افتاد و هر جوابی به ذهنتون میرسه رو بنویسید و باز برای هر جوابی یک چرا بذارید و دوباره از خودتون سؤال کنید و باز هر جوابی به ذهنتون میرسه رو بنویسد و این پروسه رو انقدر ادامه بدید تا متوجه بشید که چه مشکل و دادۀ اشتباهی در ذهنتون هست که باعث چنین چیزی در شما شده. تکنیک چرا – روشی قدرتمند برای شناسایی باورهای محدود کننده
مسئولیت پذیری 100 درصد
در دورۀ رایگان مسئولیت پذیری 100 درصد این موضوع کاملاً توضیح داده شده و اگه این دوره رو گوش ندادید پیشنهاد میکنم همین حالا این دوره رو تهیه کنید و بارها گوش بدید. این دوره رایگان هست اما مطالب ارزشمندی که در این دوره قرار داره میلیاردها تومن ارزش داره.
شناسایی و کشف سایههای درون
همۀ ما دادهها و برنامههای مخرب و اشتباهی رو در ذهنمون داریم. از کودکی در درون ما نهادینه شده و بر اثر تکرار به باور رسیده و زندگی ما رو خلق کرده. مثلاً ما چون خیلی شنیدیم که زن داداش و خواهرشوهر روابط خوبی باهم ندارند و با هم نمیسازند. اگه یک خواهرشوهر و زن داداشی رو ببینیم که خیلی با هم صمیمی هستند باور نمیکنیم و فکر میکنیم که پیش ما نقش بازی میکنن.
بنابراین اگه خواهرشوهر باشیم نمیتونیم رفتار صمیمانۀ زنداداشمون رو بپذیریم و بهش این اجازه رو میدیم که خوب نباشه. اگه در نقش زن داداش باشیم چنین تصوری رو نسبت به خواهرشوهر داریم و این اجازه رو میدیم که با ما بدرفتاری کنه.
برای اینکه بتونیم روابطمون رو درست و اصولی کنیم باید دادههای ذهنمون رو پاکسازی کنیم و برنامههای درست رو جایگزین کنیم. سپس در جهان بیرون ما هم انعکاس مطلوبی رو داشته باشه. کشف سایههای درونمون در روند پاکسازی بسیار مؤثر و مهم هست.
حضور در لحظۀ حال
تمام باورهای ما برای این هست که قضاوت میکنیم و بعد اجازه میدیم که دیگران بر اساس تفکر ما نقش بازی کنند و تصورات ما رو اجرا کنند. اما اگه در لحظۀ اکنون باشیم دیگه قضاوتها از بین میره و چون در زمان حال هستیم.
بنابراین دیگه با گذشته کاری نداریم و با ذهنی خالی دیگران رو میبینیم و میشنویم و به تبع اون نه اجازه میدیم که کاری انجام بدن که مشکل ساز بشه و نه ما کاری انجام میدیم که نباید انجام بشه. حضور در زمان اکنون باعث میشه تا برکات در زندگی ما جاری بشن.
گذشته تمام شده و آینده هم هنوز نیامده و شاید عمرمون اجازه نده که آیندهای که تصور میکنیم رو ببینیم. تنها چیزی که داریم زمان حال هست که میتونیم هر چیزی که میخواهیم رو با کمک قدرت ذهن خلق کنیم. زمان حال رو از دست ندید.
ممنونم از اینکه با ما همراه هستید.
دوست دارید در چه موردی مقاله بنویسیم و در کنار هم بیاموزیم و رشد کنیم.
لطفا نظراتتون رو کامنت کنید.
برای عمیقتر شدن این موضوع (قانون اجازه دادن)
کارگاه انلاین 14 روزه هواپونوپونوی پیشرفته
در این کارگاه به بخشهای عمیق و پنهانتر ضمیر ناخودآگاهمون میریم و تمام باورهایی که باعث شدن تا نتونیم مشکلاتمون رو ریشهای حل و برطرف کنیم رو یکبار برای همیشه پاکسازی و خنثی کنیم. این کارگاه مخصوص کسانی هست که مدتی پاکسازی کردن و به یکسری دستاوردها هم رسیدن اما هنوز گرههایی در زندگیشون هست که برطرف نشده. این کارگاه از 14 فایل جلسه و چندین فایل پرسش و پاسخ هست که برای حل تمام مشکلات مثل بیماریهایی از قبیل سرطان، ام اس، دیابت و… مناسب هست و بسیاری درمان شدند و شفا گرفتند.
کارگاه آنلاین 14 روزه هواپونوپونوی پیشرفته
شرح شهودی کتاب نیروی حال اثر اکهارت توله
کتاب رو میخونیم و دربارۀ هر بخش توضیح میدم، جاهای کلیدی رو که نیاز هست به صورت مستقیم خونده بشه، حتماً خوانش هم انجام میشه. جاهایی که نیاز نباشه فقط توضیح میدم و مفاهیم رو به صورت ساده، به طوری که در زندگیمون به صورت کاربردی بتونیم پیاده کنیم توضیح میدم. هر جا که کتاب تمرین عملی باشه، اون رو کامل توضیح میدم
شرح شهودی کتاب نیروی حال اثر اکهارت توله
کارگاه آنلاین خروج
در این کارگاه یاد میگیرید که چجوری عادات نامناسب رو کنار بگذارید و رها کنید. کمترین نتیجه، رهایی از عادتهاست! وقتی ما بتونیم از پس چند عادت بزرگ زندگیمون بر بیاییم، عزت نفس و اعتماد به نفس فوقالعادهای رو تجربه میکنیم که بسیار بالاتر از رهایی از عادت هست.
کارگاه آنلاین خروج ( راه اسان ترک عادت)
[…] قوانین جهان هستی: توضیح کامل قانون اجازه دادن […]
عااالی بود تکنیک چرا فوقالعاده ست معجزه میکنه
احسنت☺️☺️☺️
سپاس فراوان از شما
هردفعه دوباره مقاله هاتون رو میخونم کدهای بیشتری برام باز میشه استاد
کشف سایه های درونمون خیلی مهمه
موفق باشید
عالي. متشكرم🌸🌸🌸
عالی بود سپاسگذارم 🌺🌺🌺🥰
اگر در لحظه باشیم قضاوت ها از بین می رود
مقاله ارزشمندی بود ممنون
دوره شکرگزاریتون خیلی عالی قانون توجه رو باز کرده برامون
سپاسگزارم
در هر جایگاهی که هستیم فرقی نداره باید بهترین خودمون باشیم
بسیار عالی ممنون
عالی 🙏
سپاس بابت مقاله
یه سری آموزشها و کتابهای موفقیت که در سنین پایین دنبال می کردم، و البته به صورت مقطعی نتایجی میگرفتم که پایدار نبود، باور داشتند که همیشه وقتی از یه اتفاقی ناراحتیم و یا به مشکلی بر میخوریم، احساس بد ما ناشی از اینه که ما به صورت ناخودآگاه از خودمون داریم سؤالاتی رو می پرسیم که با “چرا” آغاز میشن. این آموزشها معتقد بودند که سؤالات اینچنینی اشتباهه، و ما باید به جاش سؤالاتی از خودمون بپرسیم که با چگونه آغاز میشن. مثلاً به جای اینکه بپرسیم از خودمون که “چرا این اتفاق برای من افتاد؟ چرا برای من؟… ادامه دیدگاه
با توجه به کانون توجهاتمون یعنی چیزهایی که به اون توجه میکنیم حرف هایی که میشنویم و کلا ورودی هایی که وارد ذهنمون میشن باورهایی در ذهنمون شکل میگیره که نتیجه ی این باورها این است که ما در شرایط و موقعیتی قرار میگیریم که باورهامون به ما اثبات میشه یعنی جهان آیینه باورهای ماست.
بسیار مطلب آموزنده ای بود
سپاس بابت موضوع و اطلاعات خوبی که فرمودید 🌷🍀🌷🍀🌷🍀